Tényleg léteznek olyan munkahelyek, ahol az embert nem engedik el egyszerre több hét szabadságra?
Mert hallottam már emberektől, meg itt a GYK-n is olvastam kérdéseknél. Hogy max. csak 1 hetet vehetnek ki egyszerre, és azért is könyörögniük kell, meg ilyenek. Elég kizsákmányoló dolog, ha tényleg van ilyen. Véleményem szerint 1 évben egyszer megilleti a dolgozót 3 hét egybefüggő szabadság, számomra enélkül elképzelhetetlen lenne egy munkaviszony. Olyan helyen már tényleg dolgoztam, ahol az volt a szerződésben, hogy a szabadság nem tarthat tovább 3 hétnél. Ez így méltányos. Na de hogy még annyi se lehessen, az nonszensz.
Tudom, Magyarországon a szocializmusból megmaradt törvény szerint a dolgozó csak 7 nappal rendelkezik, de normális munkahelyeken normális felettesek teljesen áttekintenek ezen, és bármikor kiadják a többit is, amikor kéri.
Nálatok hogy van?
40: Hiszed vagy sem, de nem én vagyok a 37-es. Én nem szoktam ilyen gyermeteg hülyeségeket csinálni, hogy újraregelek, és magamat pártolom. Tégedet is minősít, ha mindjárt erre gondolsz.
Igen, láthatólag még új tag, mert még nem láthatóak a hasznos válaszadási arányát jelző pipák. Nos, vannak véletlenek. :)
De amúgy nagy ívben teszek rá, mit hiszel.
javítás a 41-esemhez:
felttődés=feltöltődés
“ Egyébként nem értem miért gondolja mindenki, hogy ez idő alatt a kérdező a panelban akar "rohadni" és egész nap chipssel a kezében Netfixet bámulni ”
Elég hozzá elolvasni az 5 oldalnyi kommentet miért gondolja ezt róla mindenki
45: Csakugyan nem tévézéssel meg ilyesmivel töltöm a 3 hetet. Ugyanakkor nekem a strandon hűsölés is csak ideig-óráig megy. A programok szinte napról napra pontosan be vannak tervezve az augusztusi három hétre.
És ahogy írtam, az csakugyan nem mindegy, hogy valaki nem akar három hét szabit, vagy akarna, de nem adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!