Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A gyártósoron, hasonló helyeke...

A gyártósoron, hasonló helyeken dolgozó emberek nem akarnak feljebb jutni?

Figyelt kérdés
Takarítók, betanított/segédmunkások, ezek az emberek nem akarnak többet? Feljebb jutni? Hogy tudják azt csinálni 60 évig? Én is gyártósoron dolgozom, de szeretnék egyszer színvonalasabb munkát végezni, csak nincs rá módon, sem lehetőségem még. Úgy veszem észre hogy ezeknek az embereknek elég ha van mit enni, megvan a cigi, kávé, alkohol és akkor boldogok. Jó részük alkoholista, és nem kicsit egészségkárosodott is. Leszázalékolt embereknek kialakított helyen dolgozom 4 órában 21/f
2022. febr. 14. 15:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem dolgoztam gyárban, szóval nem tudom mennyire igaz, de azt hallottam hogy elég jó fizetéseket kapnak a gyártósoron."

Akkor elég rosszul hallottad, a nagy része hulladék és törvénytelen ahogy dolgoztatnak (sokkal többet kell bemenned, olyan műszakokban ami nem lenne megengedett, olyan környezetben ahol nincsenek meg az alapvető jogaid, stb.).

Persze területtől is függ, az autóiparban valóban jó pénzek szoktak lenni, a körülmények viszont ott is nagyon változóak.

Az okok pedig megannyi lehet, valaki elégedett ezzel, valaki nem gondolja hogy többre lenne hivatott, más szereti a monotonitást és még lehetne sorolni.

2022. febr. 14. 15:40
 12/33 anonim ***** válasza:
24%
10: Szíved ám tudod mi, segg hülye vagy.
2022. febr. 14. 15:40
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
#13 attól még szeretlek
2022. febr. 14. 15:42
 14/33 anonim ***** válasza:
68%
Én meg nem szeretlek.
2022. febr. 14. 15:43
 15/33 anonim ***** válasza:
60%

A legtöbb gyárban dolgozó személy egyszerű ember, leginkább butácskábbak, 8 általánossal rendelkezők (nem mindenki persze). Nekik pont ahogy mondod, megfelelt végzettség nélkül a gyár is, a létminimum elég volt, meg a használt tankönyvek az iskolában a gyereknek. Így ott maradtak.

Aztán van egy részük, akik élelmesebbek voltak. Vagy jól nyaltak, vagy okosak voltak, esetleg végzettségük is volt (mindegy, hogy szakmábavágó e). Így feljebb kerültek, több pénzt kaptak, könnyebb munkát végeztek (vagy legalábbis nem fizikait). Így ők is maradnak.

Csak az megy el, akinek tényleg nem fekszik a gyár, a környezet stb. Tehát aki nem odavaló.

Én pl 1 évet dolgoztam ott, aztán ott hagytam, mert tudtam, hogy én nem akarok ott leélni egy életet és nekem nem elég az átlagos élet. De azokat sem bántom akik ott maradnak. Ők csak egyszerűen egyszerű emberek.

2022. febr. 14. 15:43
 16/33 anonim ***** válasza:
9%
#15 túlélem :')
2022. febr. 14. 15:44
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Voltam soron is, cellában is, teljesen jól elvoltam, csináltam automatikusan amit kellett, közben fejben arra jártam amerre akartam, a munkaidőm a kezdetétől a végéig tartott, ahogy kiléptem már egy hangyafingnyit sem kellett vele foglalkoznom, a fizetés meg nem volt rossz..

Volt olyan felettem dolgozó, akit beajánlottak, hogy mehetne feljebb, ami azzal járt volna, hogy akár szabadnapján az éjszaka közepén is hívhatták volna és intézkednie kellett volna, azt mondta nincs az a pénz, amiért vállalná...

2022. febr. 14. 15:45
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Sor és sor között is óriási különbség van ám.

Igen, van ami rabszolga munka, van ami laza és jól fizet.

Nekem tanár évfolyamtársam és a neje, aki szintén tanár ment sorra, mert 2X annyi a lóvé, és nem kell buta cigókkal bajlódniuk.

2022. febr. 14. 15:50
 19/33 anonim ***** válasza:
47%

Én 4 napig dolgoztam fagyigyárban, ha az utolsó napomon már nem azon gondolkodtam, hogy megöljem-e magam, hanem hogy hogyan öljem meg magam. Végül lejárt a műszak és felmondtam.

A gyár alapjáraton nem a gondolkodó embernek való. Olyan monotonitást kell tűrni, közben nem szabad belegondolni, hogy melletted kint repül az idő és valami értelmeset is csinálhatnál helyette, értelmes pénzért. Aki gyárban tud dolgozni hosszú ideig, az egy teljesen más kaliberű ember.

2 dolgot tudok tippelni: Valószínűleg hiányzik neki valami, ami az értő gondolkodást kiváltja az emberben, nem fogja fel, hogy pont ugyanitt fog lenni 40 év múlva is és teljesen feleslegesen ment ez az élet mellette, a luxust nem tudta megtapasztalni, olyanra kellett az élete 60%-át áldozni, ami csak egy szürke börtön, stb. Nem képes felfogni. VAGY Olyan ember, aki teljesen eltudja nyomni az érzéseit és gondolatait, tehát valami speciális képessége van ami sokaknak nem adatik meg.

Lényeg a dologban, hogy minden gyári munkás szeretne milliomos lenni 0 munkával mint minden más ember, de sajnos nem mindenki lehet az, mert kellenek a rabszolgák az elitnek. Emiatt sajnos aki átlag alatti tudással rendelkezik annak igazából lőttek a jó életnek. Van aki ezt nem érti meg (első példa) és van aki megérti de elnyomja magában (második példa). És van aki megérti és nem tudja elfogadni, na az lesz az öngyilkos.

2022. febr. 14. 15:55
 20/33 A kérdező kommentje:
Van szakmám viszont az nem jött át teljesen, ezért nem merek benne dolgozni. Illetve tettem egy sima érettségit is. Lett volna olyan szakma ami érdekel, de az egészségi állapotom visszatart benne. Látható hogy idegrendszeri problémám (is) van, ezért nehézkesek a dolgaim. Amúgy most közel 100 ezret kapok adó visszatérítéssel 4 óra laza hajtogatásért. Inkább a környezet ami nem tetszik, kevés az akivel el tudok társalogni. Illetve szeretnék "valaki" lenni.
2022. febr. 14. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!