Elutasítottak az interjún, mert nem vagyok beoltva. Veletek volt már hasonló, hogy berendelték és akkor derült ki?
Sajnos ott tartunk, hogy még az interjú előtt szóba kell hozni az oltottságot.
Vagy a leendő munkaadó kérdezi meg, vagy amennyiben erre nem kerül sor, érdemes az álláskeresőnek rákérdeznie, nehogy úgy járjon, mint Te.
#4: Tévedés. Egyetlen munkáltató sem írhatja elő kifejezetten személy számára. Adott munkakör betöltéséhez írhatja elő, mint pl. a sofőrnek a jogsit vagy a titkárnőnek az érettségit.
Az állás meghirdetésekor pedig fel kell tüntetnie a szükséges papírokat, majd kérheti a papírt a tényleges felvételnél. Ebbe abszolút nem tartozik bele, hogy egy HR-es egy interjún egy magánszemély egészségügyi állapotáról érdeklődjön.
Az új kormányrendelet szerint a munkáltató tetszés szerint kötelezővé teheti a védőoltást a munkavállaló számára.
Én is olyan helyen dolgozom, ahol mindenki számára kötelező a védőoltás. Ezzel én egyet értek, mivel ez egészségügyi kérdés és mindenkinek joga van az egészséges munkahelyi körülményekhez.
Az mondjuk kifejezetten tahóság, hogyha ezt nem jelzi eőre a hirdetésben vagy az interjúra való időpont egyeztetésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!