Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik tépik a pofájuk hogy a...

Akik tépik a pofájuk hogy a nők azonos állásban kevesebbet kapnak mint egy férfi, azok mit szólnka ahhoz ha egy férfi azonos állásban kevesebbet kap mint egy nő? Aza férfi is mehet verni az asztalt hogy hát mi ez??

Figyelt kérdés

Én vagyok ebben a helyzetben. Egy iroda, 4 ember, 3 nő 1 ffi. A munkakör azonos a végzettség azonos, a munkaidő azonos, minden azonos. A nők mind béralkuval lettek felvéve és mind 200 felett visz haza ( nettó!!!)

Míg nekem az 1 szem pasinak azt mondták garantált bérminimum ami br 219 /nettó 145.

Na kell az állás vagy nem?

Akkor én kérem hova szaladhatok hogy itten szexista diszrimináció van?? Hát kevesebbet kapok ugyanazért mint más, és a különbség a biológiai nemem csupán!

Hát akkor hogy is van ez?

2021. dec. 23. 15:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
97%

'A kérdésem ugyebár az miért van X alkalmazottnál béralku Y alkalmazottnál meg nincs? Ez a kérdés. ez és nem más.'

Akkor megmondom: csak. Valaki így döntött. Most jobb?

2021. dec. 23. 15:33
 12/21 anonim ***** válasza:
98%
Nyilván süt rólad, hogy egy balek vagy. Az alapítványi iskolában is az voltál, most is az vagy.
2021. dec. 23. 15:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Aza férfi is mehet verni az asztalt hogy hát mi ez??"

Igen, bemehet. Miért lenne kettős mérce? De erősen töröm a fejem, nem tudok olyan állást, ahol a nő többet kapna....

2021. dec. 23. 16:21
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez a munkaügyis troll.
2021. dec. 23. 16:30
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

'De erősen töröm a fejem, nem tudok olyan állást, ahol a nő többet kapna....'

Talán azért mert nincs ilyen sem pro sem kontra. Persze egyedileg előfordulhat de trendszerűen nyilván nem.

2021. dec. 23. 16:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

145 nettó, irodába, és van 10+ éves tapasztalatod?

Az egy dolog, hogy egy cég aki megteheti ilyet ajánl, de aki elfogadja az az igazi balek.

2021. dec. 23. 17:11
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

"valamelyik nagyon harcos volt a béralkun valamelyik kevésbé."

Kedves kérdezö ne hisztizz, csinálj te is béralkut. Mondd meg a főninek, hogy te is annyi fizut érdemelsz, mint a csajok.

Ha nem így gondolod, hogy megérdemled, ne dumálj. Ha meg igen, és nem adják meg, keress másik állást.

2021. dec. 23. 17:54
 18/21 anonim ***** válasza:
24%

"145 nettó, irodába, és van 10+ éves tapasztalatod?"

Én 2 szakirányú diplomával lassan 20 pályán eltöltött évvel 150 nettót kapok.

2 diploma és 20 év = 150 nettó.

2021. dec. 23. 18:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy van X keretük a munkavállalókra,az a 3 ember a keret mondjuk 80%-át kitölti neked meg csak 20% maradt.A már ott lévő 3 ember fizetését értelemszerűen nem fogják csökkenteni és úgy vannak vele hátha találnak valakit ennyi pénzért.

Be is jött mert te olyan szerencsétlen vagy hogy 10 éves tapasztalattal elmész minimálbérért dolgozni.Te is verhetnéd az asztalt nyugodtan ha nem tetszik valami,csak saját magad akadályoz meg abban hogy ne tegyed.Elvégre ez egy tárgyalás,ha te azt mondod hogy neked ennyi nem elég vagy felajánlanak többet vagy keresnek mást,nincs pisztoly fogva a fejedhez hogy ennyiért dolgozz.

2021. dec. 23. 19:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Akkor az egy jó szar pálya. Legalábbis nyilván ebben az országban megélhetés szempontjából.

Lehet célszerűbb lenne mást keresni, és nem ragaszkodni ahhoz amit itthon a kutya se fizet meg.

Egy tabakba elmész a dupláját fogod keresni. 1 év alatt legalább annyit megkeresel, mint ott ahol vagy 2 vagy 2+ év alatt. Azért elgondolkodtató.

Erről mindig az jut eszembe, hogy nekem is volt egyfajta elhivatásom egyenruhásként, oké, hogy kanyarba sincs egy diplomához képest, de komoly szakma attól még, kerestem 150 ezret. Mondom ez egy vicc. Váltottam, most 1 év alatt megkeresek annyit, mint a szakmával kb. 3 alatt. Pláne úgy, hogy utálok váltani, meg a változásokat annyira nem szeretem, de ha ennyire nem akarnak megfizetni, 1 évet se húzok így le, inkább váltok. Tök mindegy mennyit szenvedtem azért fizikailag is meg lelkileg is, ha nem éri meg, akkor nem éri meg.

Annyit tudok mondani, hogy válts... 1 évben 12 szer 400 eurot keresni, hát az igazából kicseszettül röhejes. Normál esetben nincs 3 havi bér... És hol van ez a 13 szor vagy 14 szer kapott pénztől 1 évben.

2021. dec. 23. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!