Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik tépik a pofájuk hogy a...

Akik tépik a pofájuk hogy a nők azonos állásban kevesebbet kapnak mint egy férfi, azok mit szólnka ahhoz ha egy férfi azonos állásban kevesebbet kap mint egy nő? Aza férfi is mehet verni az asztalt hogy hát mi ez??

Figyelt kérdés

Én vagyok ebben a helyzetben. Egy iroda, 4 ember, 3 nő 1 ffi. A munkakör azonos a végzettség azonos, a munkaidő azonos, minden azonos. A nők mind béralkuval lettek felvéve és mind 200 felett visz haza ( nettó!!!)

Míg nekem az 1 szem pasinak azt mondták garantált bérminimum ami br 219 /nettó 145.

Na kell az állás vagy nem?

Akkor én kérem hova szaladhatok hogy itten szexista diszrimináció van?? Hát kevesebbet kapok ugyanazért mint más, és a különbség a biológiai nemem csupán!

Hát akkor hogy is van ez?

2021. dec. 23. 15:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%
Te kezdő vagy, ők nem. Ezt belekalkuláltad? Amúgy ugyanoda lehet menni, mint nekünk nőknek: a picsába! Azt hiszed minket istápol valaki? TV-ben ugatnak róla aztán ennyi. Valójában lehet választani, hogy dolgozol-e igen/nem.. :(
2021. dec. 23. 15:27
 2/21 A kérdező kommentje:

"Te kezdő vagy, ők nem. Ezt belekalkuláltad?"

Valójában PONT NEM. Nekem van azonos területen leigazolt 10+ évem, nekik nincs.

2021. dec. 23. 15:28
 3/21 anonim ***** válasza:
92%

Ha nem írtad volna oda, hogy férfi vagy akkor a hisztiből nőre tippeltem volna.

Tudtad, hogy mennyit fog neked fizetni a cég. Ezt elfogadtad és aláírtad a szerződést pedig mondhattál volna nemet is. Annyit kapsz mint amennyiben megállapodtatok? Igen. Akkor?

Ha úgy gondolod, hogy igazságtalanság ért akkor hidd el mi ezt itt nem fogjuk tudni megoldani. Menj oda a főnöködhöz aztán mondd el, hogy mi fáj.

4/21 anonim ***** válasza:
100%

Van szakszervezet? Keresd fel!

Vagy keress másik állást és te is béralkuval lépj be!

Nyilván a jelenlegi cégedet megfingatták a nemek aránytalansága és azon belül a nők aránytalanul alacsony fizetése miatt és ezzel kompenzáltak.

...vagy nő a tulajdonos és megmutatja az ellenkező nemnek, hogy mi az a nemek szerinti diszkrimináció.

5/21 A kérdező kommentje:
Ja és ha attól függ a bér ki kezdő ki nem akkor ugyebár evidensen ha nő a tapasztalat nőnie kell a bérnek is nemde?
2021. dec. 23. 15:29
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen.

Mikor valaki azt mondja hogy a nőknek ugyanannyit kéne keresni mint a férfiaknak, akkor úgy érti ahogy mondja. Ugyanannyit, érted? Ez azt jelenti hogy a férfiaknak is ugyanannyit kéne keresni mint a nőknek. Oda-vissza.

Ha ugyanazt a munkát végzed amit a másik három, akkor pontosan annyi pénzt érdemelsz mint ők. Ez az egyenjogúság lényege. Nem számít hogy ki milyen nemű, ugyanazért a munkáért ugyanannyi pénzt kéne kapnia mint a többieknek akik azt a munkát végzik.

2021. dec. 23. 15:29
 7/21 A kérdező kommentje:

"Tudtad, hogy mennyit fog neked fizetni a cég."

A kérdésem ugyebár az miért van X alkalmazottnál béralku Y alkalmazottnál meg nincs? Ez a kérdés. ez és nem más.

2021. dec. 23. 15:30
 8/21 anonim ***** válasza:
92%
Bár nem tartozik a lényeghez de nagyon érdekelne, hogy mi az a munka ami után 10 év tapasztalattal is csak bruttó 215eFt-ot keresel. Csak mert ennyit még egy borsodi multinál is simán megkeresel mint operátor.
2021. dec. 23. 15:31
 9/21 A kérdező kommentje:

"Ha ugyanazt a munkát végzed amit a másik három"

Ez már ott hibádzik hogy még a másik három liba se kap ugyanannyit, mert valamelyik nagyon harcos volt a béralkun valamelyik kevésbé. AZ eredmény? Az egyiknek 210 nettó a másiknak 230. Ugyanazért.

nekem meg 145 . Ugyanazért.

2021. dec. 23. 15:32
 10/21 A kérdező kommentje:

"Csak mert ennyit még egy borsodi multinál is simán megkeresel mint operátor."

És ott is kényelmes 8-16ba járnék, fix szabad hétvégékkel, és légkondis irodával? Hm?

2021. dec. 23. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!