Mit szeretek jobban az otthoni munkavégzésben az irodaihoz viszonyítva?
"Talán a heti 2 nap iroda, 3 nap home office jó és abban a felállásban, hogy korlátlanul lehessen az irodába menni, tehát akár heti 5 napot is, de otthon lenni csak heti 3-at. A heti 2 nap home office-t én még kevesellni szoktam."
Fölösleges minden héten ezzel időt elcs . szni. Mi évente kétszer tartunk 1-2 hetes trainget, évi 2 2 napos kikapcsolódás egy szállodában, és kéthetente egy sörözést, ahol megbeszélünk mindent, amit amúgy a cigiszünetben beszélnénk. Ennél több nem kell sztem. A fix heti 1-2 nap bejárás csak fölösleges utazgatást jelentene azoknak, akik vidékről járnak be. Pl. hetente utazik 400 km-et vagy fél évente és ott alszik egy hétig szállodában. Nagyon nem mindegy.
Persze nem a mi cégünk találta fel a spanyol viaszt, vannak cégek amik már 10 éve remote működnek, és van kolléga Hawaiion, meg Thaiföldön, meg Szerbiában, stb. A hetente bejárás nem lenne túl egyszerű :)
Arról nem is beszélve hogy a heti 1 bejárás Budapestre köt ami azt jelenti hogy alakás költségeid úgy 30-40%-al nőnek.
- mozgáshiány: mivel napi 3 órát spóroltam az utazáson, több időm volt sportolni mint valaha, konkrétan csak a covid home office időszak volt eddig életemben, amikor tényleg minden egyes hétköznap mozogtam.
- szociális beszűkülés: kollégákkal minden nap 1 óra videochat, na meg aztán az emberek nagy részének munkahelyen kívül (is) van szociális élete, a barátaimmal, családommal ugyanúgy szocializálódtam. Lényegében csak az maradt el hogy a metrón egymást tapossuk idegenekkel, de a szocializálódásnak ezt a részét örömmel kihagynám a jövőben is.
- magasabb rezsiszámlák: körülbelül egy ezressel ha nőtt a rezsi, cserébe tizenpár ezret spóroltam a bérleteken, a nap végén jól jártam.
- több monitorozás, okostelefonozás: ezt nem teljesen értem, 8 órás munkaidőmet ígyis-úgyis monitor előtt töltöm, és (sajnos?) a szabadidőm egy részét is... a telefonomat kevesebbet használtam, lsd. megint csak a napi 3 óra utazási idő, ami alatt általában a telefonomat nyomkodom, de a home office alatt ez inkább sportra, kertészkedésre, olvasásra, sétára, házimunkára ment el.
"gyakrabban kell a boltba mászkálni, mert nincs munkahelyi étkezési lehetőség": alapból nincs munkahelyi étkezési lehetőség. Nálam pont fordítva volt, alapvetően naponta rohangáltam boltba munkából hazafele, home office alatt meg heti 1x autókáztunk el bevásárolni, ami pozitívum volt számomra.
----
Átgondoltam és számomra az egyetlen hátránya az otthoni munkának az volt, hogy "nincs hátránya", így kegyetlenül szr újra bejárni. Régen elfogadtam mint szükséges rosszat, de már nehéz így tekinteni rá.
Amúgy erről a több monitorozásról is van véleményem. Mégpedig az, hogy azért tartják az emberek károsnak, mert új, semmi másért.
Színtisztán fizikailag miért egészségesebb egy nyomtatott formájú könyv felett görnyedni kifacsart testtartásban és ki tudja, milyen világítás mellett, mint monitor előtt görnyedni??
Ettől függetlenül nem értem, miért pont a home office miatt monitoroznánk többet.
Kék fény szűrő mond valamit???
Könyvet is meg számítógépet is lehet használni görnyedten meg nem görnyedten is.
24
Kékfény szűrő mond valamit, már akit tényleg zavar a kék fény.
"Meg ha te könyvet kifacsart görnyedt testtartásban szoktál olvasni, akkor grat..."
Pont ugyanakkora eséllyel ül görnyedten az ember nyomtatott cuccot olvasva, mint a monitor előtt.
Rendszeresen járok szemészhez, soha nem mondta még, hogy ne dolgozzak otthonról mert az károsabb lenne, mintha a munkahelyemről dolgoznék. :))))
De komolyan kíváncsi vagyok, fejtsd már ki, hogy miért lenne ártalmasabb x helyen monitort nézni, mint y helyen? (Otthon sincs rosszabb minőségű kijelzőm, ha erre gondolsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!