Vannak olyan emberek akik képtelenek az önálló munkavégzésre annak ellenére is, hogy alapvetően akarnak dolgozni?
Én tervezek lassan munkahelyet változtatni, mert nagyon silány az autóipar. Egy éve és egy hónapja vagyok a cégnél, nagyon laza és egyszerű munkám van amire a műszakvezető oda tett engem állandóra (sokan mások nem szeretik, sokat kell sétálni). Én imádom. Viszont kaptam az Aldi logisztikai központjába Biatorbágyra álláslehetőséget, és ott eléggé összetett a munka a raktárban. Targoncázni kéne, és félek hogy nem fogok rutinosan mozogni, át látni a dolgokat. Úgyszintén Kistarcsán is lenne egy lehetőségem, kisebb raktárban 30 ezerrel többért. Viszont ott sem tudom, hogy élesben milyen lesz a munka, annak ellenére hogy megmutatják. Nagyon félek, hogy két szék közé esek.
Illetve azennsire jellemző, hogy felmondási időmet ledolgozom, utána az új leendő munkahely mégse vesz fel?
Ez úgy szokott menni, hogy te megmondod az új munkahelynek, hogy melyik naptól tudnál kezdeni, ők megírják azzal a kezdődátummal a munkaszerződést, te aláírod, aztán beadod a felmondásodat az előző helyen. Azt nem csinálhatja meg a főnököd, hogy nem fogadja el a felmondásodat. Törvényesen legalábbis biztosan nem. A próbaidőtől meg max akkor tekinthetnek el tudtommal, ha nem közös megegyezéssel mondasz fel, hanem egyoldalúan kirúgnak.
Szóval ha erős átmenetet akarsz a 2 munka között, akkor előbb legyen meg az új helyen a szerződés, utána meg mondjál fel a mostani helyen.
Az meg természetes, hogy eleinte nem fogsz rutinosan mozogni az új helyen, mindenkinek kell idő váltás után mire belerázódik az új pozíciójába.
1-es! Akkor célszerű lenne a végtelenségig a jelenlegi helyemen maradni?
Innen elvileg nem küldik el az embert próbaidő után, legalábbis a főnököm azt mondta. Necces kimondottan valakit kitenni elvileg ha már nem próbaidős.
Itt ráadásul már mínusz óráim vannak a gyár leállás miatt, kb 80 órám van ami ledolgozandó. Ha most felmondok, akkor a cég ezeket az órákat lefogja a fizetésemből. Kb 750 ezrem lenne az új élet elkezdéséhez (albi, + kaukció).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!