Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az mennyire normális hogy az...

Az mennyire normális hogy az ember nem megy be délelőtt dolgozni és rögtön feltörik a számítógépén a jelszavát?

Figyelt kérdés
A munkatársam mindenáron tudni akarta a jelszavamat és az IT kolléga, hát.... segített neki. Mire bementem dolgozni már ki voltam zárva a saját gépemről.
2021. júl. 3. 05:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha a felettes utasításárs történt, akkor jobb ha dobbantasz onnan minél előbb.
2021. júl. 3. 07:51
 12/25 anonim ***** válasza:
76%
Tetszik vagy sem simán lehet legális. Én egy német cégnél dolgozom, ahol azért a személyes adatok védelmét elég komolyan veszik, de még nálunk is benne van a szerződésben, hogy a céges emailek tartalmát a cég bármikor ellenőrizheti, ezért ne is használjuk személyes célra. Itt nagyon nem ártana tisztázni mi van a szerződésedben és mit írtál alá, nameg kinek dolgozol.
2021. júl. 3. 07:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak dolgozol a gépen és a privát leveleket nem onnan küldöd, a Youtubeot nem onnan nézed és a Facet sem, akkor nincs igazából mitől tartani.

A munkahelyi gép a munkahelyé, ők rendelkeznek vele, nem te vitted be és nem is fogod elvinni, amikor elmész.

Viszont azért a dolog itt se ilyen egyszerű;

Ha a TE managered utasította akkor oké, mert a manager az, aki kérhet jelszót a nevedben, illetve akinek megadhatják a jelszót, ha te nem vagy ott.

Bár ezt inkább akkor teszik, ha gyanújuk van arra, hogy munka alatt olyat cselekszel, amivel kiszivárogtathatod a céges adatokat vagy ha valami programot kell megjavítani.

Általában az, hogy megnyitja a géped és csak nézegeti hogy mi jót csináltál, az nem jellemző és értelmetlen.

A másik meg, hogy a manager jelzi feléd telefonon vagy, amikor megérkezel, hogy megváltozott a jelszavad, nem csak ül a kis székében és gonosz vigyorral az arcán nézi, hogy szerencsétlenkedsz.

Ha nem manager utasította, hanem csak úgy megtette vagy ms felsőbb ember utasította, akihez te nem tartozol;

Ezt kötelességed jelenteni.

Olyan nincs, hogy egy ember megváltoztatja a jelszavad és megy is be a gépedre úgy, hogy erről sem téged sem a közvetlen manageredet nem értesíti.

Ha valamit javítani kell a gépeden, arról te is tudnál, mivel te jelzed felé vagy ha más dologról van szó és a managernél rákérdezel, ő is tudna pontos indokot mondani.

Ha jelszót kell változtatni biztonsági okokból, mert erre kérik, akkor meg értesíteni kell a főnöködet vagy téged.

De ilyen nincs, hogy ok, megváltoztatom Pistike jelszavát, mert megtehetem, meg megnézem mi van a gépén, aztán meg majd úgyis észreveszi, hogy nem tud belépni.

A jelszó a bizalmas munkaügyeket védi, ami csak rád és az ügyfelekre akikkel dolgozol tartozik.

2021. júl. 3. 08:19
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván, de Ez Akkor is gáz.

Ráadásul retardáltak is, ha itt volt a kapcsolattartó telefonszám is megadva, amiért feltörték a gépét..

Én biztos elküldenék a ...-ba, de a manager is ha tényleg ilyen fogyatékos és azt gondolta, ez elég indok hogy ezt megtegye.

2021. júl. 3. 08:22
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
(ja meg a te közvetlen manageredre is tartozik.)
2021. júl. 3. 08:22
 16/25 anonim ***** válasza:

14 vagyok: az én szerződésembe is van hasonló, 5 év alatt mégsem történt ilyen, ez nonszesz... :D és nem is kellene visszaélni vele..

Majd minden piti dologért fetorogeti az it-s kolléga a többinek a gépét, nagyon reális...

2021. júl. 3. 08:25
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat. A managerem szabin van egész héten ezért nem tudom hogy tényleg ő utasította e vagy csak a mellettem ülő kolléga.

Az miatt aggódom, hogy ha én szabin leszek és feltörik és belekontárkodnak és esetleg ezt azt onnan küldenek akkor meg majd én leszek elővéve utána és aztán magyarázkodjak hogy itt se voltam?! Vagy akkor hogy van ez.

A számlákat a mellettem ülők nem tudják bevinni a rendszerbe mert az én feladatom és egy csomó ilyen dolog van.

És mint írtam még ők voltak felháborodva..

Egyébként még aznap bementem csak néhány órát késtem és erre kellett visszamennem.. nem is szóltak csak furcsa volt hogy nem mennek el a kimenő üzenetek. Akkor nézett rá valaki jobban

2021. júl. 3. 08:51
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, menekülj erről a munkahelyről.
2021. júl. 3. 08:58
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért úgy megnézném mik mennek ott.
2021. júl. 3. 10:51
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora egy gány, féreg munkahely lehet ez is! Annyira tipikus, annyira magyar :/
2021. júl. 3. 14:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!