Az mennyire normális hogy az ember nem megy be délelőtt dolgozni és rögtön feltörik a számítógépén a jelszavát?
Figyelt kérdés
A munkatársam mindenáron tudni akarta a jelszavamat és az IT kolléga, hát.... segített neki. Mire bementem dolgozni már ki voltam zárva a saját gépemről.2021. júl. 3. 05:27
1/25 anonim válasza:
Ezt jelentetted a főnöknek? Ugyanis ez nem normális, még eljárás is indulhat, mert tkp. bűncselekmény. Azért elképesztő, hogy egyesek mire vetemednek, meg hogy mit meg nem merészelnek maguknak engedni.
2/25 anonim válasza:
Semennyire, jelezd a felettesednek, hogy mi történt, lehetőleg írásban, hogy később legyen nyoma.
Komolyan, pofám leszakad, ezek kollégák? Vajon mi motiválta a kollégát, hogy kizárjon a saját gépedről?
3/25 A kérdező kommentje:
Igen és még neki állt feljebb hogy az nem az én gépem hanem céges...
Nem tudom mit gondoljak. Nagyon rosszul esik és nem tudom erre van e valami törvény, vagy jogi dolog?
2021. júl. 3. 06:19
4/25 anonim válasza:
Ez jogkörrel való visszaélés az IT kolléga részéről. Céges gép, igen, de Te kaptad, munkavégzési céllal. Simán lehetnek rajta olyan, munkához kőthető adatok, amiket nem jó, ha más meglát.
5/25 A kérdező kommentje:
Azt állítja hogy ő csak utasítást teljesített. Akkor is jogtalan ha állítólag a menedzser mondta? Bár ebben nem vagyok biztos. A mellettem ülő kollégára hivatkoztak. Nem tudom ki kérte végülis hogy ilyet tegyen?
2021. júl. 3. 06:32
6/25 anonim válasza:
Ez mind szép és jó, de a miértet nem mondta meg? El bem tudom képzelni, mi lehet ennyire sűrgős. Ha valami nagyon ASAP, a minimum, hogy megejtek egy telefont a kolléga felé, hogy kellene XY adat...
7/25 A kérdező kommentje:
Állítólag az emailjeimben akartak valamit turkálni/ megnézni, csakhogy a kapcsolattartó cég telszámát megadtam meddig tartott volna felhívni őket hogy azt az egy emailt neki is küldje el..
2021. júl. 3. 06:39
8/25 A kérdező kommentje:
Inkább könnyebb volt az én gépemen turkálni miközben senki más esetében nem hallottam ilyet hogy ezt tették volna
2021. júl. 3. 06:40
10/25 anonim válasza:
Ez nem maradhat annyiban. Szégyen hogy tényleg mik vannak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!