Mi lehet a megoldás a fiatal kollégák fluktuációjára?
Fejlesztőként dolgozom lassan 10 éve. Azt látom, hogy a fiatal kollégák alig több, felvétel után mint egy év múlva már váltanak.
Ami kicsit aggasztó, hogy jelét nem mutatják annak, hogy elégedetlenek lennének. Minden simán megy. Rengeteget foglalkozunk velük, tanítunk nekik egy csomó mindent és egyszer csak bejelentik, hogy egy nagyszerű lehetőséggel kereste meg őket xy cég és elmennek.
Engem is keresnek naponta több tucatszor csak én már eljutottam arra szintre, hogy szívesebben maradok ott, ahol már megvan a kémia a management és köztünk és sokkal simábban elrendezhetők a konfliktusok.
Ez a probláma nem csak a hr-t aggasztja, hanem már pl engem is, mert rengeteg effortot bele kell ölni egy új alkalmazottba.
Tudom, hogy ez egy millió dolláros kérdés, de ti hogy látjátok, mi lehet a megoldás?
(Az biztos nem, hogy akkor mi tapasztaltabbak nem foglalkozunk velük, mert akkor annál kevésbé lesznek hasznosak és a tudás átadás eleve egy alapelvárás az újoncoknál is. Magam is megszenvedtem az első munkahelyemen azt, hogy már 10-15 éve fejlesztő kollégák zéró érzelmi intelligenciával és empátiával álltak a friss diplomásokhoz. Jellemzően nagyképű, arrogáns, gőgös stílusban épp hogy ki nem ég az ember.)
"Fejlesztőként dolgozom lassan 10 éve. Azt látom, hogy a fiatal kollégák alig több, felvétel után mint egy év múlva már váltanak."
A szakmádban alap az angoltudás, ami azt jelenti hogy könnyebb külföldön elhelyezkedni . Hát igen, ez egy ilyen generáció. Ők már nem csicskithatok úgy mint apu anyu generációja. Nyilvan az ő fiatalkorukban nem volt más választás. De a lényeg ma már aki tud megy tovább, már nem az a legfontosabb hogy "lojalitás" , "elkötelezettség" bullshit legyen
Lattak Ők a saját szüleiken hogy ezek a szavak milyen hazugsagok es hogy egy munkahely mennyire egyoldalú. A munkahely nem a barátod, ehhez igy kell állni és ok így teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!