Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden platformon megy a hiszti és mégsem olyan egyszerű megfelelő munkaerőt találni?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy munkaerő közvetítő cégnél dolgozom. Mivel a mi üzleti portfóliónkba nem fér bele az szürke zónázás sem ezért megválogatjuk a partnereinek munkaadó és munkavállalói részről is. A jelenlegi helyzetben naivan azt hitte legtöbbünk, hogy majd válogathatunk a szabadpiacon a sok felszabadult munkaerő között viszont ez tévedés volt. Rámentünk a vendéglátásból kiesettekre mert lett egy hazai partnerünk aki egy multi bolt láncba keresett kasszásokat, értékesítőket. Kerestünk irodai munkákra is embert amihez elég volt egy érettségi. Mikor a bértárgyalásig jutottunk akkor jött a meglepetés különösen a budapesti exvendéglátósok köréből. Lényegében majdnem minden levél arról szólt, hogy ő pedig az előző helyén többet kapott. Mint kiderült valaki be sem volt jelentve de ő akkor is többet kapott. A most piacon lévő ajánlatok nagy része nem egy csúcs karrier de arra alkalmas, hogy átvészeljék a jelenlegi időszakot az emberek. Így is kötünk szerződést az esetek döntő többségében. Minden honnan csak azt hallom, hogy nincs munka nincs semmi munka. Értem én, hogy fáj lehajolni a pénzért és egyszerűbb otthon sírni a telefon előtt. Viszont nem értem ennek mi értelme van.

2021. jan. 15. 08:09
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
mert te is hisztizel, nem vagy kulömb
2021. febr. 10. 15:36
 22/43 anonim ***** válasza:
29%
Miért is? Én csak azt mondom,hogy egy melós munka bérèt a levont járulékokon kívül még ezek a rabszolga kereskedők is lefölözik.
2021. febr. 10. 16:16
 23/43 anonim ***** válasza:
58%
Ami továbbra sem igaz. Nem fölöznek le semmit.
2021. febr. 10. 16:21
 24/43 anonim ***** válasza:
24%
Nagyon tagadod, csak nem ebből élsz te is?
2021. febr. 10. 18:08
 25/43 anonim ***** válasza:
66%

"Mikor a bértárgyalásig jutottunk akkor jött a meglepetés különösen a budapesti exvendéglátósok köréből. "

Talán az elején illene tisztázni ilyet, hogy mennyi fizetés, és helyileg hol van a munkahely, ezek a legfontosabb kérdések, mégis akarhány munkaközvetítőnél jártam, ezekre az alapvető kérdésekre nem kapunk választ, jogunk lenne tudni! Sokszor a műszakszámmal is átvertek minket, nem egyszer jelentkeztem 1 műszakos melóba, és csak az első nap derült ki, hogy igen, valóban papíron 1 műszak lenne, de ideiglenesen 4(!)éve 2 műszak van?! Wft?! Annyira gyűlölöm az ilyen kis piti húzások miatt a munkaerőközvetítőket, annyiszor lettem átb... hogy inkább munkanélküli vagyok jelenleg hosszú ideje! Lehet lepontozni. Olyan szar amit ti csináltok, hogy az iszonyat. Soha többet nem jelentkezem rajtatok keresztül sehova, mert mindenki érdeke fontosabb az enyémnél. Ilyen kis szőke műkörmös pi.ák sosem fogják megérteni.

2021. febr. 11. 16:32
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

Nem azért haver semmi közöm a munkaerokozvetitokhoz... sosem volt velük dolgom...

DE

Akarsz penzt keresni, kell a lóvé vagy nem?!

Ha nem akkor maradj munkanelkulin, tartson el anyad apad vagy elj vajas kenyeren vagy eld fel a milliós tartalekaidat...

Ha meg igen akkor bizony fogadd el hogy a penzedert keccsolni kell kisapam... rajtad kivul milliok csinaljak igy. Nem vagy egy kivetelezett hűhagyerek.

2021. febr. 11. 17:22
 27/43 anonim ***** válasza:
32%
Ők se fullosak, de azzal se kéne visszaélni. Nem igaz, hogy ennyire nehéz belátni, hogy egy emberségből fakadó kölcsönösséget sokkal termékenyebb üzlet megkövetelni is, még a "hatalommal visszaélve" is. És nyilván megtartani. Kevesebb és hálásabb munka hosszú távon, mint vég nélkül újakat betanítani, mert csomó végül mégse kell, rengetegen meg nem tartoznak oda és mennek jobban fizető helyre.
2021. febr. 11. 19:48
 28/43 anonim ***** válasza:
73%
26 ha nem volt hozzájuk szerencséd, milyen alapon osztod az észt, hogy más nyugodtan “keccsöljön” aprópénzért? Szerintem mindenki döntse el, mennyi munkanélküli fér bele, akinek semennyi, az nyilván el fog menni akkor is, ha rohadtul utálja, akinek meg van választása az hadd mérlegeljen. Most konkrétan a közvetítő céget képviselve írt valaki provokatív kérdést, így egyértelműen itt fog fröcsögni, akinek személyesen rossz tapasztalata van velük.
2021. febr. 12. 08:30
 29/43 anonim ***** válasza:
66%

mert szar fizuért nincs kedvuk dolgozni vagy felfogási zabaraid vannak?

Inkább lennétek korrektek és irnátok ki kb mennyi fizut ajánlotok és akkor elkerűlhetnétek a fölösleges interjúzgatást.

2021. febr. 12. 15:59
 30/43 A kérdező kommentje:
Úgy látom elsőnek pár alapvető tévképzetet tisztázni kell. A cég ahol dolgozom alapvetően csak kapcsolatot teremt a munkavállaló és a szerződött partnereink között. Nem a mi alkalmazásunkba fog kerülni az aki megszerez egy pozíciót. A cég fogja alkalmazni ahol dolgozni fog majd, nem a mi cégünk. A bérek tekintetében nem mi vagyunk a döntő szerv. Természetesen ha valaki irreálisan alacsony bért akar fizetni azzal leülünk egyeztetni. Mert nem jó referencia, hogy hónapokig nem találunk senkit a túl alacsony bér miatt. A legtöbb bér egy minimum és maximum érték között mozog. Az 1. Kör mikor levelet írnak nekünk jelentkezéshez tartalmaz egy elvárt bérigényt. Ha valakinek nincs olyan szakképesítése amire JELENLEG a piac igényt tart és nem is rugalmas akkor nem fogunk neki olyan pozíciót találni ami neki megfelel.
2021. febr. 13. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!