Az új kolléga hatalmi játszmákat akar velem lejátszani? Női hiszti 1.0
Kiküldtek külföldre 3 hónapra, addig jött egy új kisegítő (diák) részmunkaidős kolléga. Visszatértem, udvariasan bemutatkoztam és 45 percig ecsetelte, hogy az egyetem, ahol én végeztem, az mekkora egy szar, bezzeg ő egy vidéki nagyváros egyetemén végzett 6 éve (most csak továbbtanul ugyanott, ahol én végeztem). Nyíltan sose mondja ki, hogy kretén vagyok, bezzeg ő, de csomó utalása van a szellemi színvonalam hiányára... Heti szinten több is.
Én vagyok a legfiatalabb a munkacsoportban, de már 3 éve ott vagyok, jól végzem a dolgomat. Ő is idősebb nálam 4 évvel.
A többiek nem is értik mi a problémám, mert ha ők ott vannak, akkor garatig nyal nekik a csaj (mindig azzal kezdi, hogy megdicséri valaki ruháját/cipőjét/sminkjét/eleganciáját stb - igen, csak női kollégáim vannak). A közelükben ő sem enged meg magának ilyen pikírt utalásokat. A főnöknek nagyon benyalt, most teljesen el van tőle ájulva, szóval még finoman a kirúgását se javasolhatom.
Bár "közös" kisegítőnek vettük fel, mégis az van, hogy egyenként odamegy mindenkihez, csak engem néz látványosan levegőnek és ignorál.
A hangfelvétel nem megoldás, mert a főnök annyira szerelmetes belé, hogy megmagyarázná, hogy én értek mindent félre. Így is tudom, hogy a hátam mögött fúr és panaszkodik állandóan (amikor a szomszédos irodából átjönnek, hogy hallották bántom a "kislányt" azzal, hogy őt csak vidéki egyetemre vették fel és nem Bp-re... Soha életemben szóba nem hoztam, sőt, megdicsértem, hogy hallottam ott jó az XY és Z szakirány). Én is megszavaztam a fizetésemelését, abszolút nem érdemlem meg ezt a hátba döfést és ellenem hangolást.
Hogyan lehetne "helyre tenni" úgy, hogy ebből ne én jöjjek ki negatívan? A normális megbeszélést már próbáltam, a főnök full idegben jött be hozzám utána lecseszni. Eddig szerettem itt dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!