Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden platformon megy a hiszti és mégsem olyan egyszerű megfelelő munkaerőt találni?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy munkaerő közvetítő cégnél dolgozom. Mivel a mi üzleti portfóliónkba nem fér bele az szürke zónázás sem ezért megválogatjuk a partnereinek munkaadó és munkavállalói részről is. A jelenlegi helyzetben naivan azt hitte legtöbbünk, hogy majd válogathatunk a szabadpiacon a sok felszabadult munkaerő között viszont ez tévedés volt. Rámentünk a vendéglátásból kiesettekre mert lett egy hazai partnerünk aki egy multi bolt láncba keresett kasszásokat, értékesítőket. Kerestünk irodai munkákra is embert amihez elég volt egy érettségi. Mikor a bértárgyalásig jutottunk akkor jött a meglepetés különösen a budapesti exvendéglátósok köréből. Lényegében majdnem minden levél arról szólt, hogy ő pedig az előző helyén többet kapott. Mint kiderült valaki be sem volt jelentve de ő akkor is többet kapott. A most piacon lévő ajánlatok nagy része nem egy csúcs karrier de arra alkalmas, hogy átvészeljék a jelenlegi időszakot az emberek. Így is kötünk szerződést az esetek döntő többségében. Minden honnan csak azt hallom, hogy nincs munka nincs semmi munka. Értem én, hogy fáj lehajolni a pénzért és egyszerűbb otthon sírni a telefon előtt. Viszont nem értem ennek mi értelme van.

2021. jan. 15. 08:09
1 2 3 4 5
 11/43 anonim válasza:
5# Én egy pesti pc szakszervízben kaptam volna nettó 250 kezdő bérként
2021. jan. 19. 16:36
 12/43 anonim ***** válasza:
35%

,, munkaerő közvetítő cégnél dolgozom jelenleg"

Leegyszerűsítve ezek a cègek ember kereskedelemel foglalkoznak és persze ez törvènyes keretek között.

Az az érdekes, hogy akik ilyen cégeken keresztül helyezkednek el azok nem is annak a munkahelynek az alkalmazottai ahol dolgoznak hanem ezeknek az úgy nevezett munkaerő közvetítő cégeknek a közvetlen alkalmazottai és a bért is ezektől kapják.

Ebből következik, hogy az adott munkahely hiába fizet normálisan azt ezek a munka közvetítő cégek szèpen lenyúlják és a szerencsétlen melós épp hogy csak kap egy kicsit.

Betiltanám az öszes ilyen rabló céget,más nyomorából húznak hasznot.

2021. febr. 10. 10:41
 13/43 anonim ***** válasza:
63%
Ugyanannyit kap a kölcsönzött dolgozó is, mint a saját. Ez egy ostoba városi legenda hogy lenyúlják a pénzt.
2021. febr. 10. 10:47
 14/43 anonim ***** válasza:
53%

Én tudok neked egy olyan céget mondani ahol vannak úgymond saját és kölcsönzött dolgozók is.

A saját dolgozók jóval többet keresnek mint a kölcsönzött emberek.

Nem én dolgozom ott, de akik ott dolgoznak elmondták,hogy ők csak ,,mostoha gyerekek" a saját dolgozókkal szemben.

2021. febr. 10. 11:33
 15/43 anonim ***** válasza:

14

A dolgozó ugyanannyit kap, de a cégnek többe van a kölcsönzött munkavállaló, mivel a kölcsönadó cég hasznát is meg kell fizetnie valakinek. A lényege, hogy ha nincsenek megelégedve veled, indoklás, minden nélkül a kölcsönadó céget értesítik, hogy nem hajlandóak veled dolgozni. Mert ugye a kölcsönadó cég alkalmazottja vagy. Tehát nem krisztusi szeretetből mennek a dolgok úgy ahogy.

2021. febr. 10. 12:36
 16/43 anonim ***** válasza:
84%
Ha már van legalább egy kicsi tartalékom is több év munkaviszony után, és munkanélkülire kerülök, én sem megyek el egy közvetítő céghez több műszakban éppen annyiért, amennyiből a lakhatást kifizetem. Inkább fejlesztem magam, tanulok és keresgélek addig, ameddig a személyes preferenciám találkozik egy munkáltatóéval, aki főállásban kínál nekem munkaviszonyt. És ki tudunk alkudni egy olyan bért, ami nekem is és neki is megfelel. Dolgosnak lenni nem annyit tesz, hogy minden sz*rt elvállalsz, ami akad, de nem bírod, és utálod. Ez senkinek sem érdeke. persze van az az anyagi helyzet amikor 0 tartalék van és muszáj válogatás nélkül beesni az első helyre, de kisegítve még azzal sincs az ember. 120-30 ezer minimum az ember lakhatása még vidéken is, és ebben nincs benne a kaja, meg az egyéb költségek, pl. Autó, gyerek. Egy 130-140 nettot fizető munkával, ami felemészti az ember minden idejét és energiáját, időben, energiában, és anyagilag is minuszban leszel, csak anyagilag kicsit kevésbé talán, mint előző hónapban. Emiatt éri meg sokaknak kivárni azt a kicsivel jobb helyet vagy jobb fizetést.
2021. febr. 10. 12:46
 17/43 anonim ***** válasza:
56%
#14: Tudom, hogy megéri a cégeknek, ha nem érné meg nem csinálnák. Nem nekik kell toborozni, nem nekik kell intézni a HR ügyeket, egyik napról a másikra lemondhatják nincs felmondási idő, se végkielégítés, rugalmasan tudják változatni a létszámot. De az nem igaz, hogy a kölcsönző cég lenyúlja a dolgozók pénzét.
2021. febr. 10. 12:52
 18/43 anonim ***** válasza:
56%
Bocs, nem 14,hanem 16. A 14 én vagyok.
2021. febr. 10. 12:53
 19/43 anonim ***** válasza:

18, igen, az tényleg nem igaz, ahogy leírtad úgy van, lehet félreértettelek.

16 voltam.

2021. febr. 10. 12:56
 20/43 anonim ***** válasza:
Na felráztam ezt a közel egy hónapos kérdést, nem akarok ezen vitatkozni, hogy ezek a munkaerő közvetítő cégek mennyire csapják be az embert, de nyilván a közvetítő cégek költségeit valakinek ki kell fizetni és ezt a melóson spórolják meg, most az,hogy a fejvadász vagy maga az a cég ahová a melóst közvetitik a melós szempontból tök mindegy.
2021. febr. 10. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!