Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek korrekt az, ha...

Szerintetek korrekt az, ha valakit elküldenek egy étteremből mert nem fogyaszt?

Figyelt kérdés
Nyílván nem azért járnak az étterembe, hogy semmit se csináljanak, de szerintem onnantól már vendég valaki hogy belépett.Kínában ilyen nincs, hogy kiküldik, abba biztos vagyok.Lehet pont erről van szó, hogy mindenhol más a mentalitás és itt ezt kell elfogadni hogy ilyen a szolgáltatás?

2020. okt. 31. 13:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
36%
Félháznál, egy nem túl elegáns helyen, ha előre jelzed, hogy mondjuk még van egy órád, mire el tudsz foglalni egy szállást és csak ücsörögnél, akkor a legtöbb helyen úgyis igent fognak mondani. Ha csak bámulnád a vendégeket heti háromszor három órában, arra viszont épeszű vendéglátós nem mond igent. Egyébként egy darab ital megvásárlása után gyakorlatilag annyit ücsörögsz, amennyit nem szégyellsz.
2020. nov. 1. 00:02
 22/26 anonim ***** válasza:
91%

21: Ha én tulaj vagy főpincér lennék, ziher, hogy ilyen indokkal sem hagynék senkit rendelés nélkül ücsörögni. Mert úgy érzem, joggal feltételezném, ha egy szállást ki tud bérelni, akkor csak futja a tárcájából arra is, hogy legalább egy pohár ásványvizet rendeljen.

Az egyetlen eset, amikor talán belemennék, hogy emberek bejöjjenek csak úgy ott lenni, ha életveszélyes időjárási körülmények állnának be, és a környéken tényleg nem tudnának máshova menni. De ez nagyon ritka és rendkívüli.

2020. nov. 1. 00:47
 23/26 anonim ***** válasza:
89%

21 - meg amíg meg van engedve. Az egy darab italt (és bármi mást) is adhatom elvitelre, teljesen mindegy, milyen okkal teszem ezt. Ezalatt azt értem, hogy egy vendéglátóegység pont olyan magánterület, mint a te lakásod. Ahogy te otthon szabályokat hozol, az egységnek is vannak szabályai. A különbség csupán annyi, hogy nálad nincsen felügyeleti szerv.

Mondok egy gyakorlati példát, amivel minden nap szembesülök: bejön 8 fiatal a szomszéd suliból, elfoglalnak egy 6 személyes asztalt, 20 perc múlva bejön közülük egy, majd kér egy kávét, 200.- Félóra múlva megnézem őket, mi a helyzet, és azt látom, hogy az asztal széthamuzva, csikkek ömlenek ki a hamutartóból, asztal alatt szemét, kis fain üdítős flakonból meg szürcsölik a maszek piát. Közben 5 percenként mosdó. Tudod, idő múlik, becsület fogy. Wc széthugyozva, víz, áram, papír, majd nyilván tisztítószer. A 200 forintos kv-ért. Amikor pedig rákérdezek, hogy mégis mi a helyzet? Flegmán odalöki a takony 18 éves, hogy ők fogyasztanak.

Tehát, ezt: "Egyébként egy darab ital megvásárlása után gyakorlatilag annyit ücsörögsz, amennyit nem szégyellsz." - el is lehet felejteni.

Elmondom neked, hogy olyan gyorsan kapun kívül van mind a 8, hogy a lábuk nem éri a földet.

Egy embernél is lehet ugyanez a helyzet. Most nyilván a kérdező egyetlen alkalmából nem lenne probléma, de arra spekulálni, hogy órákat eltöltsek valahol a semmire, nem korrekt. Ez nem váróterem.

2020. nov. 1. 09:46
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
23: Ez is egy érdekes, átgondolandó kérdés. Az mennyire szabályos, hogy bejön egy többtagú társaság, közülök egyvalaki rendel valamit, de a többi csak ücsörög?
2020. nov. 1. 09:59
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

@23 Nyilván nem erre az esetre gondoltam, a kérdező ennyi információ alapján is egy relatíve magányos ember, aki szeretne közösségi térben időt tölteni. Egy-két órát ücsörögni félháznál egy cappuccino meg egy limonádé mellett a legtöbb helyen nyilván nem lesz gond.

Zárójel: amúgy hol adnak még 200-ért kávét? Szerintem az elmúlt öt évben nem láttam annyiért.

2020. nov. 1. 11:49
 26/26 anonim ***** válasza:
25 - ez egy külvárosi söröző (BP), és ha nem akarom külön standolni a kv-t, márpedig nem akarom, akkor ugyanazzal a szorzóval adom, mint minden más árut. Ennyire jön ki :)
2020. nov. 1. 11:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!