Jogosan várja el a kolléga, hogy belepótoljak a benzinbe?
Figyelt kérdés
Munkatársam és egyben szomszédom is. (pontosabban a szomszéd utcában lakik) Én mindig bringával jártam dolgozni, ő pedig autóval, de soha nem ajánlotta fel, hogy elvinne. Aztán decemberben elvették a jogsiját, és megkérdezte, hogy nem járunk-e ezután együtt dolgozni az ő autójával, hogy én vezessek. Rábólíntottam, mivel nekem is kényelmesebb így, aztán most egy hónap után, mintha arra próbálna finoman célozgatni, hogy valamit nekem is fizetnem kellene.
Kérdezd meg mennyivel tartozol,szó nélkül fizesd ki,aztán járj a továbbiakban bicóval,mint előtte.
Én legalábbis ezt tenném.
Lehet még azt is megkérdezném,ő mivel óhajtja díjazni,hogy a sofőrje voltál...
ma 16:05
2/23 KataCoach válasza:
Nem jogos.
De mit fogsz tenni a válaszok után?
ma 16:07
3/23 anonim válasza:
Kevesen buknak felfelé. Elvették a jogsiját, erre most van sofőrje akinek még a benzinpénzbe is be kellene szállnia, ha már két embert visz a kocsi és ettől biztos többet fogyaszt vagy jobban amortizálódik.
Neked csak egy SMS-be kerül, hogy akkor holnaptól biciklivel mész és oldja meg.
ma 16:07
4/23 anonim válasza:
Hát, a kérdés min. két különböző aspektusból is megválaszolható.
1. Mi olcsóbb? A vezetés óradíja v a benzin ára, ami az út alatt elfogyott?
2. Mi fontosabb neked, kérdező? Kocsival bejárni v a jó viszony a kollégával (ha netán függsz tőle a munkahelyeden)?
ma 16:09
5/23 anonim válasza:
Járnék bringával akkor.
ma 16:12
6/23 anonim válasza:
Én kifizetnem,hiszen én is utaztam az autóval,hiába ő ajánlotta fel már akkor is mondhattam volna nemet,vagy már a legelején tisztázni kellett volna az illetővel ezeket a dolgokat.Ha nem érzed jogosnak,h beleadj, szerintem járj újra biciklivel,és igy megszünik a probléma.
De igazábol ez a te döntésed,ezt kolegáddal kellene megbeszélned.
ma 16:14
7/23 anonim válasza:
Amíg nem mondja konkrétan a szemedbe addig nem foglalkoznék vele. Majd ha mondja akkor megmondod neki, hogy akkor ezentúl bringázol, jöhet veled a bringával, vagy tömegközlekedés.
ma 16:27
8/23 anonim válasza:
Nem , korlátolt önző prolinger .
ma 16:35
9/23 anonim válasza:
Nem volt más a megállapodásban, csak az, hogy te vezetsz. Úgyhogy én az elsővel értek egyet. Mivel tartozol, kérdezd meg, fizesd ki, aztán biciklizz, mert neked az jobban megéri. Utólag már ne találjon ki pénzügyi dolgokat. Még mindig jobb most. Mert ha visszakapja a jogsiját, akkor vajon mi lesz? Mentek megint külön? Én ezt is megkérdezném.
ma 16:45
10/23 anonim válasza:
Én ugyan nem fizetném, ezt eleve mondania kellett volna, ha úgy akarja. Örüljön, hogy kocsival mehet. Nem éri veszteség azzal, hogy te is ott ülsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!