A váltóműszakos kolléga miért nem fogja fel hogy nem a származása miatt lett csak 4,5%-os a fizetés emelése, hanem azért mert nem csinál kb semmit munka közben?
Tudom hogy nem csinál semmit mert ami után átadja a műszakot mindig látom hogy mit nem csinált meg.
Szóval nem azért kapott kevés fizetés emelést mert roma származású.
Ezért jön ki mindenki a legjobban akkor ebből a témakörből, ha bizalmasan kezelik a bérezést övező részleteket.
A főnök és a beosztottja nem köteles magyarázkodni a bérezés mértékének okáról harmadik, - sokadik - személynek és ha mindketten tartják a szájukat, nem hagynak szem előtt bérezés részleteit tartalmazó írásos anyagot, akkor ez ennyi is marad a külvilág felé. A problémák ott szoktak elkezdődni, amikor az egyenlet egyik fele borul, - valamelyik a kettő közül nem tartja a száját vagy szem előtt hagy a bérezésről leírt információt.
Ami a kollégákat illeti: az sem érett felnőtt agyilag, aki szerint etikus mások zsebében, számláján, magánéletében kotorászni úgy, hogy az illetőnek köze nincs a bér előteremtéséhez, kifizetéséhez, adóztatásához!
Érdemes elgondolkodnod azon, hogy ki borította fel a ti egyenleteteket, - mert "csak úgy" nem pattannak ki ilyen kínos esetek!
Aki az "Oszd meg és uralkodj!" elv mentén szeret nyomulni főnökként, az meg csak rövidtávon képes gondolkodni, - született vesztes!
Akkor viseljétek is a bérfeszültség örömeit! :DDD
A főnökötöknek meg annyi esze van, mint egy elgáncsolt grillcsirkének, - mert ami az agya helyén van, azzal nem fogja fel, hogy a napi csatározásaitok őrlik fel azoknak az energiáitoknak a 75-80 %-át, amit akár érdemi munka elvégzésére is fordíthatnátok!
4-es nem én magyaráztam el neki, én nem szoktam az ilyet szóvá tenni, max a háta mögött, egy kollégám mondta a képébe.
Egyébként mindenki a műszakvezetői értékelés alapján kap fizetés emelést, vele nem volt megelégedve a műszakvezetője ezért kapott ilyen keveset, de az a lényeg hogy nem azért értékelte le a főnöke mert roma származású hanem azért mert nem nagyon dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!