Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogosan várja el a kolléga,...

Jogosan várja el a kolléga, hogy belepótoljak a benzinbe?

Figyelt kérdés
Munkatársam és egyben szomszédom is. (pontosabban a szomszéd utcában lakik) Én mindig bringával jártam dolgozni, ő pedig autóval, de soha nem ajánlotta fel, hogy elvinne. Aztán decemberben elvették a jogsiját, és megkérdezte, hogy nem járunk-e ezután együtt dolgozni az ő autójával, hogy én vezessek. Rábólíntottam, mivel nekem is kényelmesebb így, aztán most egy hónap után, mintha arra próbálna finoman célozgatni, hogy valamit nekem is fizetnem kellene.
febr. 2. 15:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
86%

#17, szomszédot - aki kolléga is - eddig nem zavarta, hogy a kérdező télen is biciklivel jár. Ha ő eddig sem ajánlotta fel, hogy elvigye, amikor volt jogsija, akkor biztosan, hogy most sem rajta akart segíteni, hanem saját magán. Hogy ebből most a kérdező jól jött ki? Hát az élethez kell néha egy kis szerencse.

És tízet teszek egy ellen, hogy ha a szomszéd visszakapja a jogsit, ugyanúgy nem ülhet be mellé a kérdező, mint eddig.

febr. 2. 18:54
 22/27 anonim ***** válasza:
6%
Lepontozhattok, ez ebben a formában nem "szolgáltatás" hiszen munkába járnak együtt :)
febr. 2. 19:03
 23/27 anonim ***** válasza:
80%
Akkor hívd szívességnek. Ha mindketten szívességet tesznek egymás felé (egyik a meleg kocsiban beviszi magát, a másik beviteti magát hogy megspórolja a fuvarszolgáltatót), akkor ne tartsa senki a markát.
febr. 2. 19:06
 24/27 anonim ***** válasza:
81%

#22, tavaly simán végig nézte, hogy télen befagy a segge a kollegának a kerékpáron, most hirtelen "munkába járnak együtt? :)

Élni tudni kell. Még abból is hasznot húz, hogy elvették a jogsiját.

Holnapután pedig lemosatja a kocsiját, mert ketten használják "munkába járni".

És márciusban elkéri a fele gépjárműadót :-D

Kérdező, a kerékcsere még nem aktuális? Olaj rendben van?

febr. 2. 19:18
 25/27 anonim ***** válasza:
82%
Kérdezdd meg, hogy ő mennyit fog fizetni neked azèrt, mert sofőrködsz. Amennyiben neked be kell szállni a benzinpénzbe, akkor neki is illene viszonozni a szívességed.
febr. 3. 08:39
 26/27 anonim ***** válasza:
83%

Nem jogosan. Ez a pofátlanság netovábbja.

Én amúgy általában véve rühellem az olyan embereket, akik tesznek nekem valami szívességet, és utána később a szememre hányják, hogy cserébe igazán felajánlhattam volna xy dolgot. Bakker, mondja el mit szeretne cserébe még a szívesség megtétele előtt! Ha valaki ma csinálná ezt velem, ezért megszakítanám vele a kontaktot, ha ismerősöm a Facebookon, símán törölném!

febr. 3. 08:50
 27/27 anonim ***** válasza:
58%

Én ezt mondanám:

Én: Rendben, mennyivel tartozom?

Ő: x forint / alkalom

Én: Rendben fizetem is, de ha már itt tartunk, az én sofőr óradíjam x forint (cekkre ugyanazt mondjad, amit ő mond), beszámítom az általam fizetendő díjba, így az egymás felé fizetendő díj összesen 0 forint.

Kíváncsi lennék a válaszra 😀

febr. 5. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!