Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Talán végezni kellene magammal...

Talán végezni kellene magammal, vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok.

Folyamatosan itthon ülök és nincsenek barátaim, kivéve interneten, de ott is csak 1-2. És kilátástalan a jövő. Sok a stressz, meg minden. Feladatokat sem tudok elintézni, nem látom értelmét az életnek ebben a világban, hisz csak iskolában tanuljuk a sok dolgot, aminek semmi értelme, aztán dolgozunk, hogy túl bírjuk élni ezt a csodálatos életet. Van értelme ennek? Szerintem nem sok. Akkor lehetne, ha lenne boldogság az életben, de én mostanában egyre inkább nem találok. Sokat jár az agyam az öngyilkosságon, de még ahhoz is gyáva vagyok. Emberek közt is csak fáradt, sápadt vagyok, de már évek óta. Itthon is, meg akárhol vagyok már automatikusan elkezdek veszekedni a fáradtságtól, meg sosem tudni, hogy mikor jön rám egy újabb dühroham és mikor megyek neki valakinek pl. suliban, ha valami van. De nincs már nagyon kedvem ehhez. Mondták, hogy sportoljak, vagy hobbit találjak, de nem hiszem, hogy attól boldogabb lenne az ember. Hobbiban max kivetíti a lelkét valami felé. Nem tudom, mi legyen. Lehet egyszer elegem lesz és hirtelen véget vetek ennek...

2014. febr. 10. 21:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem a válaszolóval van a gond, kedves kérdező. Hanem veled. Tipikusan olyan "semmi sem jó, nem is akarom, hogy jobb legyen, csak sajnáltatni akarom magam" jellegű a hozzáállásod. Az a baj veled, hogy nem is akarod, hogy jobb legyen. Illetve szóban, ameddig győzködni kell másokat, hogy pedig neked milyen rossz, addig igen, de amikor tényleg tehetnél érte, hogy jobb legyen, akkor már nem.

Egyébként meg csodálkozol, hogy nincsenek barátaid? Ki akarna egy "minden sz**r, nekem olyan rossz, nem is akarom, hogy jobb legyen, inkább fenyegetőzök azzal, hogy öngyi leszek" mentalitású barátot?

Nézz magadba, kedves kérdező!

2014. febr. 11. 09:20
 12/17 anonim ***** válasza:
#10: itt nem erről van szó. Itt az a gond, hogy a kérdező hozzáállása valami bámulatosan negatív. Nem a "rinyálás" a gond önmagában. Hanem az, hogy nem is akarna tenni érte, hogy jobb legyen. Zsigerből elutasít mindent, valami gagyi kamuindokkal.
2014. febr. 11. 09:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Legyél kreatívabb.

Nincs megírva a jövőd.

Ha nem teszel semmit, akkor ugyanilyen marad, pontosabban: rosszabb.

De akkor mit tegyél?

Mit lehet tenni?

Először is kezdj el gondolkodni. Próbálj teljesen önállóan gondolkodni, ne azok szerint a sablonok szerint, amit hallottál, olvastál, láttál.

Hobbi, sport.., lehet...

De mi van még? Van más lehetőség? Végül is bármit csinálhatsz, nem?

És mi az egésznek a lényege?

Mi az értelme?

Aki eljut addig az érzésig, hogy az élet értelmetlen, az már közel jár az igazsághoz.

Bár nyomasztó, szomorú, nehezen elviselhető érzés, de mégis örülhetsz neki! Sőt büszke lehetsz, hogy eddig eljutottál.

Mert kezdesz rájönni, hogy az életben nincs több értelem, mint amit te beleviszel. Minden rajtad áll, minden tőled függ. Ez a nagy felismerés, és innen kezd érdekes lenni az élet.

Képzeld el az egész életet úgy mintha kerámiáznál, és az egész egy nagy darab agyag lenne. Bármit csinálhatsz belőle.

Most épp ilyen: üres, unalmas, hazug, érdektelen, szomorú stb.. Alakítsd át!

Ragadd meg két kézzel és változtasd meg!

Vedd észre, hogy sokkal több erő van benned, mint hiszed.

Ha nem használod az erőidet, ellened fordulnak.

Légy tevékeny. A passzvitásnál bármilyen tevékenység jobb.

Ne gondold egy tevékenység elkezdése előtt, hogy "ez a tevékenység biztosan nem segít rajtam..". Ez előítélet.

Vesd bele magad valamilyen tevékenységbe, és aztán majd meglátod akkor, hogy segít-e vagy sem.

Bármit elkezdhetsz. Valamihez biztosan van kedved. Csináld azt.

Ne azt nézd, hogy mit kaphatsz az élettől, hanem, hogy te mit adhatsz bele. (Bocs a közhelyért..)

Sokan keresgélnek így mint te, az élet majd közelebb sodor téged a hozzád hasonlóan gondolkodókhoz. Bízz az életben!

Az, hogy egy helyzet évekig (vagy akár évtizedekig) nem változik, nem jelenti azt, hogy sosem fog többé változni.

2014. febr. 11. 16:42
 14/17 anonim válasza:
100%

Az előttem szóló sztem zseniális, először is halgass rá.

Semmiképp se legyél öngyilkos, azért előtte még sokmindent kipróbálhatnál, hátha segít.

A kedvetlenségre először is megpróbálhatnád az orbáncfű teát (reggel,este), mert jobban alszol tőle és pár hét alatt kicsit helyre teszi a hangulatodat, gyógyszertárban lehet kapni, pár száz ft.

2014. febr. 11. 17:45
 15/17 A kérdező kommentje:
Az utóbbi 2 hozzászólást köszönöm. Elgondolkodtató volt. Azt a teát is ki fogom próbálni szerintem.
2014. febr. 11. 19:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Nézd.... egy csomó dologgal egyet értek veled. Szerintem sincs semmi értelme az életnek és valóban a legtöbben csak robotolnak látástól vakulásig.

Egy dolgot tudok viszont, ami biztosan jó és nem lehet megunni: a pina. Ha kipróbálod majd rájössz.

Addigis jöjj rá kitől és hogyan szerzel pinát.

Kitartás, az élet egy túlélési harc!

- egy Másik Túlélő -

2014. febr. 25. 19:47
 17/17 A kérdező kommentje:
Közben amúgy máshogy fogom fel a dolgot és egész happy vagyok, mindazon dolgok ellenére, amik történnek. Becsapom az agyam, vagy nem tudom, de egész jó.
2014. márc. 2. 03:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!