Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Régen akik 90-es évekbe...

Régen akik 90-es évekbe voltak gyerekek, miért volt szégyen, ha valakinek nem voltak barátai és nem járt sehova szórakozni?

Figyelt kérdés

nov. 9. 22:12
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Ez munkahelyi tarsasag
nov. 14. 12:11
 22/33 anonim ***** válasza:
Én is autista vagyok, egy enyhe fokozatú, alig lehet észrevenni. Én sem jártam bulizni, nem érdekeltek azok a szórakozások, amivel a többiek töltötték az idejüket. A sportok sem érdekeltek, sakkozni viszont jól tudtam, versenyekre jártam. Jó tanuló voltam, különösen matematikából-illetve számtanból, mert alsó tagozatban még úgy hívták. De nem cikizett senki, mert ezerrel súgtam az órákon, felmérő dolgozatoknál, és aki szemétkedni próbált, annak nem súgtam. Mivel 4-es és 5-öseim voltak, a szüleim és a tanárok is meg voltak elégedve velem, és szabadon azt csináltam, amit akarok. De ők is furcsállották, hogy az időm egy nagy részét az erdőben töltöttem, lepkéket, bogarakat gyűjtöttem, néha éjjel is, vagy a szobámban elektromos kütyüket bütykölgettem.
nov. 14. 20:36
 23/33 anonim ***** válasza:

Orvos állapította meg? Mi a szakszáma?

nov. 15. 00:46
 24/33 rewqrewqrewq ***** válasza:
Nem is értem a kérdést. Mindenki figyelhette gyerekkorában a többi gyereket. Akik nem tartoztak nagyobb bandába azoknak is volt valami hasonló különc haverjuk, barinőjük. Felnőtt korban divat, egyeseknek lenézni a különcöket. Felnőttként jobban vonzódunk a sikeres, gazdag kollégák vagy főnökök köréhez. Felnőtt korban kialakult személyiségek vannak. pl mit tud egy olyan ember beszélgetni, aki 50 évesen a Balatont se látta + albérletben él, egy olyan társaságban akinek mindnek autója van, minden nyáron nyaralás + magán lakás stb. Ég és föld a két élet. Felnőtt korban több olyan embert láttam aki csak azért utált valakit mert nem tudott vele semmiről se beszélgetni.
nov. 15. 06:55
 25/33 hgwell ***** válasza:
Elég ironikus az éghető anyag es az oxidacio.
nov. 15. 18:55
 26/33 anonim válasza:

Egyáltalán nem volt szégyen, ha valakinek a 90-es években nem voltak barátai - az akkori körülményeket tekintve ez a jelenség inkább szokatlan volt.

Annak idején az emberek ismerkedési területei és a kapcsolattartási módjai nem az internetre és az azon fellelhető szocális felületekre korlátozódtak le, mert akkoriban internet sem nagyon volt.

Mi a 90-es években gyerekként rengeteget voltunk kint a szabadban, közösen játszottunk, bicikliztünk és fociztunk a téren és az utcákon, illetve még a 2000-es évek közepe felé is inkább a helyi szórakozóhelyken ültünk össze egy-két (sok...) sörre, hogy megbeszéljük az addigi történéseket.

Mivel sokat jártunk ki és sokan mások is így tettek, ezért barátkozni is könnyebb volt egy fokkal, illetve akkoriban talán pont emiatt nem volt annyi introvertált, zárkózott ember. Az internet nagyon sok mindent könnyebbé tett, de valószínűleg pont ez az átka is.

nov. 15. 20:18
 27/33 anonim válasza:
Szerintem ez a kérdés akkoriba fel sem merült senkiben
nov. 16. 11:48
 28/33 anonim ***** válasza:

23# A körzeti orvos mondta a sok különös viselkedésemre. De azt mondta, hogy nem annyira, hogy kezelésre szorulnék.

Óvodás koromban megtanultam sakkozni, és milliós számokkal számolni. Az tűnt fel a szüleimnek, hogy ha elmentünk otthonról, mindig 3-szor nyomtam le a kilincset, hogy biztosan be van-e zárva. Vagy ha megkínáltak sütivel, cukorkával, mindig 3-at ettem. Ha nem volt annyi, vagy túl nagy volt ahhoz, hogy meg tudjak enni 3-at, inkább egyet sem ettem. Még köhögni, tüsszenteni is 3-at szoktam. Ha egy könyvből nem a 3 egész számú többszöröse oldalt olvastam el, nem tudtam elaludni. Bármit csinálok, automatikusan számolok, például a lépéseimet az utcán, mellette a mellettem elmenő autók számát, és ha nem 3 egész számú többszöröse, valami arra kényszerít, hogy kint maradjak az utcán, és megvárjak egyet vagy kettőt, és gyorsan befutok, nehogy jöjjön még egy, ami miatt még kettőt meg kellene várnom.

Utálok társaságba menni, utálom az ünnepeket, névnapot, születésnapot, el szoktam szökni előle, hogy ne köszöntgessenek, többnyire az erdőbe, az nagyon békés, nyugalmas hely, néha ott is alszom ha az időjárás megengedi. Karácsonykor a vendégeskedés elöl is elmenekülök. A művészetek közül csak a zene jelent valamit, a festészetnél többre becsülöm a fényképet, mert az valósághűbb, mint egy festmény, vagy szobor, a vers nekem szavak zagyva halmaza. Barátaim vannak, de majdnem mind természettudományok után érdeklődő, másokkal nemigen tudok elbeszélgetni. De amikor megkér valaki, hogy segítsek, azt szívesen csinálom. Munkamániás is vagyok, nehezen viselem a semmittevést. Mindebből az életben még nem volt semmi bajom. Elfogadják, hogy ilyen különc vagyok, és békén hagynak.

nov. 16. 21:28
 29/33 anonim ***** válasza:

# 28

Körzeti orvosnak csak távoli elképzelései vannak a spektrumzavarokról. Szakértői vizsgálat igazol ilyen eltérést. Ők adnak szakszámot is, meg segítenek néhány fontos életviteli dologban. Gondolom már nem vagy gyerek.

nov. 17. 10:06
 30/33 hgwell ***** válasza:
#28 Üdv.intellektuális szakértelem! Nekünk is külön jelzesunk volt mikor megerkeztunk haza, kopogas az ajtón. Félelem és rettegés volt sokszor...de fiatalon én is megtanultam számolni, őrizni-óvni és nagyon félni amitől később hülye lettem és bátor de azért tudtam mindent, ahogyan kellett és inkább bújni és felejteni akartam de nem a legjobb helyeken találtam meg de nem is ezek a kanyarok voltak problémának hanem a központi idegrendszer és az emlékek (mikor a mehben hallod a hangokat szuletesed előtt és azt eszed amit anyud eszik) valamint a születés utáni vizes levegő amire később nem emlékszünk azért sírunk mert úgy erzi az elménk elszakitottak valamitől amit megszoktal és megszerettél majd hirtelen nem jön tápanyag nem tudod leszivni abból az új buborekbol ahova kerültél és olyan mintha megoltek volna hiszen a latasod is majdnem vakság mert a fényt nehezen szokod meg és égeti a retina és szemhartyadat a levegő suvit végig rajtad és körülötted ahol elesebbek a hangok mint a méhben és minden nagyon gyors olyan mintha időben és genetikailag tovább ugornal egy új légköri környezetbe ahol a genetikai energiád és kepessegeid 20X jobbak. Ez ami kivaltja az autizmust, mikor azt mondják egészségesen születtél de kiderul 1 évre rá hogy tulfokozott lettél és ezt megtovabb segíti a nehéz körülmény az ehezes vagy a gazdagsag és jól tápláltsag. Vannak akiknek viszont súlyosabb egészségi állapotokba kerülnek születés után és mégis erősebbek lesznek később az átlagosnál de ez mind a babán függ mennyire kezd depressziós lenni és mennyire akár megmaradni valamint mit mond neki a hang mert a DNS a sejtenergia .... a GENISYS. 😀 😀
nov. 17. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!