Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Régen akik 90-es évekbe...

Régen akik 90-es évekbe voltak gyerekek, miért volt szégyen, ha valakinek nem voltak barátai és nem járt sehova szórakozni?

Figyelt kérdés

nov. 9. 22:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
Nem vettem észre, hogy szégyen lett volna. Persze sokat segít, ha Budapesten él az ember.
nov. 9. 22:15
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem volt szégyen. Egyszerűen észre se vettük az ilyeneket.
nov. 9. 23:22
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

En nem jartam szorakozni, es nem volt szegyen. A barataim sem jartak.

40F truecel

nov. 10. 04:29
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

Ha valaki a 90-es években volt gyerek (tehát ugye a gyerek fogalom kb. az általános iskolás éveket foglalja magába, 14 éves korig) akkor csak kérdezem, hogy járhatott volna szórakozni az iskolai bulin kívül?

Egy 14 éves gyereket ma se engednek be szórakozóhelyekre.

És, nem, nem volt szégyen, mint ahogy most se az. Honnan vetted egyáltalán ezt a butaságot?

nov. 10. 04:36
 5/11 Sághegyi Péter ***** válasza:
37%
Nem volt szégyen. Otthon maradt és olvasott, hogy művelt felnőtt legyen.
nov. 10. 10:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyam nem engedett sehova mert felt hogy reszeg leszek
nov. 10. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Még nekem is voltak barátaim (nem sok de voltak) és 1 db gyerekkori még mindig van. Pedig aztán én emberkerülő típus vagyok! Akinek 1 barátja se volt az tehet is róla szerintem. Ott már valami defekt van
tegnapelőtt 10:00
 8/11 anonim ***** válasza:

Utcaba lako gyerekekkel labdaztunk de kb 14 eves korom ota egy baratom se maradt

Igaz azok se baratok voltak

tegnapelőtt 10:49
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért irtam ki a kérdést, mert ha valaki mondjuk a 18-on túl is ilyen, az mar nagyszégyen volt. A kérdés rólam is szól. Anyám mindig mondta miért nem mész már végre valahova (strand, fesztivál, diszkó).

Megmondom őszintén, engem a suliba iskolatársak és a tanárok, lakótelepen, szülők vertek, aláztak, terrorizáltak. Most 42 évesen kiderült autista vagyok és a szorongás ennek a hozadéka azáltal, hogy engemet mindig bántottak. Pl. A kommunikációm nagyon rossz.

tegnapelőtt 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, sajnálom, hogy autista vagy, viszont ez nem lehet kifogás mindenre. Nem sajnáltatni kell magad, hanem magadból kihozni a maximumot. Pl. írod, hogy rossz a kommunikációd. Ez 100%-ban fejleszthető. Rengeteg szakkönyv, hanganyag van a témával kapcsolatban.

A szorongás is simán leküzdhető. A múltban ért traumáidat is fel lehet dolgozni, akár szakember segítségével is, plusz rengeteg szakkönyv foglalkozik a trauma feldolgozásával, pl. Máté Gábor könyveit első körben tudom ajánlani.

Vannak olyan könyvek, hanganyagok, oktató videók, amik megtanítanak, hogy hogyan védd meg magad verbálisan.

Ebben a világban minden adott. Tehát csak rajtad múlik egyedül, hogy milyen emberré is formálod magad.

Sok sikert. Legyen erőd és kitartásod. Ha egyáltalán szeretnél jobb és boldogabb életet.

tegnapelőtt 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!