Nem unalmas még ez a téma,hogy egy 30-as férfi miért lakik még a szüleivel?
Akkor szokott ebből új cikk születni, ha új kutatás jön ki és akkor összehasonlítják a korábbi trenddel. Lehet, hogy téged nem érdekel, de releváns, hogy 3 éve még 28 évesen költöztek el átlagban, ma meg mondjuk már 29 évesen.
" de nem jönnék össze csóró pasival. Ennek az az oka, hogy én sem vagyok az. Hogy működne ez az életben?"
Nem teljesen értem. Te azt képzeled, hogy amikor nyaralni mentek, akkor forintra pontosan feleztek? És ha gyerek lesz? Akkor te okés leszel azzal, hogy a pasid elhagy, mert nem dolgozol majd?
Ha normális kapcsolatot akarsz valakivel, akkor a pénzt el kell felejtened, mert így vagy úgy, de teljesen tönkreteszi a kapcsolatot, amíg így gondolkozol, mert még ha egy adott pillanatban forintra pontosan ugyanannyit kerestek, nem fog mindkettőtök karrierje ugyanúgy alakulni.
"En 30 evesen vettem hitelmentes ketszobas lakast pesten par eve.
Elotte a parommal eltunk albiban."
Itt a kulcs mondat, ami miatt szánalmas a saját példádból kiindulni.
Ha ketten kerestek, akkor sokkal többet félre lehet tenni, mint egyedül.
Tegyük fel, hogy 400k-t kerestek fejenként és 200k az albi, további kiadás meg legyen 150k/fő/hó.
Ha egyedül élsz, akkor havi 50k-t tudsz félrerakni, ami évente 600 ezer.
Ha van egy párod, akkor havi 300k-t, ami évente 3.6 millió.
A probléma pont abból adódik, hogy nem mindenki a párjával él, így még egy albérlet kifizetése is probléma, ha mellette korrekt összeget szeretne félrerakni, amit pedig nyilván szeretne, mert egyszer saját házat venne.
"Egy normális ember már rég a párjával él együtt 30 évesen"
Nem igazán. Egy normális ember nem feltétlenül talál párt 30 éves korára, akivel összeköltözhetne.
Ez valóban így van, nem kellett volna levezetned sem, hacsak nem óvodásoknak tartasz kiselőadást.
Viszont az nem derült ki, hogy a példámból kiindulni miért "szánalmas"?
Egyébként most is a párommal élek, de ő diák és nem ad bele semmit, így is havi 1M felett teszek félre, mert jól keresek. Ez is út.
Ezért mondtam, hogy akinek ez nincs meg, vagy szerezzen hozzá tudást, vagy irány külföld. Nyígni nem menő. Férfi vagy, vagymi.
Egyébként egy normális ember 30 éves korára már jópár olyan lánnyal kellett hogy komolyan ismerkedjen akivel összeköltözős szinten megvan a vibe. Ha nincs legalább negyedévente egy ilyen, akkor ismerkedési stratégiát is váltanék... Két kicsapongós szingli évemben kb. 50 lánnyal voltam együtt, és abból kb. 10el lehetett volna komolyabb szerintem.
Egyébként meglepő módon a #17-nek szánt kommenteddel sem értek egyet. Szerintem fontos hogy meglegyen egy közös vagyon (pl. bevételek szerint arányosítva, közös számlára fizetve), de a különvagyon is megmaradjon.
Utazásoknál tipikusan, ha olyan, akkor fejezni szokás (nem forintra pontosan, de kb).
"Ez valóban így van, nem kellett volna levezetned sem, hacsak nem óvodásoknak tartasz kiselőadást."
Ha nem nekik tartanék, akkor nem tudtam volna idézni az óvodásnak a mondatait. :)
Csak vannak tanárok is, akik nem tudnak félretenni havi 1 milliót.
Nyugodtan tanulmányozd a ksh medián bér adatait.
Egyébként az is szánalmas, hogy elkezdesz személyeskedni, miközben én jól keresek, nem magamról besézltem, csak tisztában vagyok a mo-i fizetésekkel. :)
"Egyébként egy normális ember 30 éves korára már jópár olyan lánnyal kellett hogy komolyan ismerkedjen akivel összeköltözős szinten megvan a vibe"
Szintén nem. A normális eset az, amikor a prioritási sorrent ez: oktatás, munka, lakhatás és utána család.
Ez annyit jelent, hogy - nyilván meló és fizetés függő - úgy 27-28 éves koráig nem igazán ismerkedik komolyabb egy normális ember. 2-3 év alatt meg elég szerencsésnek kell lenned, hogy találj valakit.
Persze, ha a "lelki társad" szembejön veled az utcán 20 éves korodban, akkor van ilyen kivétel, de a normális az nem ez.
"Egyébként meglepő módon a #17-nek szánt kommenteddel sem értek egyet"
Ja, bocs, akkor félreérthetően fogalmaztam.
Ez nem egyetértés kérdése, tényeket írtam le. Kb. leírtam azt, hogy a Föld nem lapos és te most ezt kérdőjelezed meg.
Én nem tudom miért kell ilyenek miatt bántani bárkit is. Belelátunk mások életébe, hogy miért alakult így?
Igen tudjuk, ezen az oldalon mindenki 18 évesen már saját házat vett saját pénzből.
Én is nagyon szeretnék költözni, de a lakás/ház árak az egekben vannak. Ha 50 évig dolgozok, akkor sem lesz pénzem rá. Szüleim nem tudnak segíteni ilyen mértékben.
Az albérletek is baromi drágák. Hónap végére nullára jönnék ki. Párommal még kivárunk. Mit tudunk tenni? Vagy vegyük fel a csokot és szüljek kényszerből? Miközben nem is akarok gyereket.
Otthonra rendszeresen bevásárolok, takarítok, segítek stb. Nem a sggemet meresztem. Szintes kertes házban élünk.
A fizetés kevés. Örülök ha jövőre megmarad a munkahelyem. Ezt a szektort is tönkretette tavaly a kormány, nulla a megrendelésünk.
Látom a környezetemben milyen helyzetekben vannak emberek. Rosszabb helyzetben, mint én... Nem az a legnagyobb gondjuk, hogy épp hol meg kivel élnek.
Gyakorin nagy a szája mindenkinek, de nem ez a valóság sajnos.
28N
A csajozás, vagy egy párkapcsolat, egyáltalán nem hátráltat a tanulásod, karriered, és lakhatásod felépítésében. Mondom ezt egy doktorival, két saját céggel, és hitelmentes lakással 30 éves korom óta.
Aki azt gondolja, hogy ezzel várni kell, rosszul gondolja. A legjobb és maradandóbb élményeim egész életemben a másik nemmel kapcsolatosak, pedig rengeteget utaztam és voltam mindenféle társaságban. Ezt semmi nem tudja pótolni, és egyáltalán nem áll az ember útjába, sőt, engem nagyon motivált minden kapcsolat.
Miért, aki jól néz ki az szerinted hová költözik, ha rosszul keres?
Elárulom, hogy a nőknek a pénz fontosabb, és inkább összejönnek egy dagadt, ronda mérnökkel, mint egy jól kinéző, de keveset keresővel.
Mellette meg tartanak szeretőt.
33!
Az egyensúlyról van szó, hogy nem MINDIG én fizetek. Márpedig ha én mondjuk évente szeretnék nyaralni menni, a páromnak meg épp elég a pénze a rezsire meg a kajára, akkor mi van? Nem közös kasszán kezdenek egy kapcsolatot sem (normálisék legalábbis), szóval már az elején kibukik a probléma, ha mondjuk sosincs randi egy normális étteremben és hasonlók.
Azt is írtam, hogy egy kapcsolatban lehetnek mindenkinél anyagi hullámvölgyek, de arra berendezkedni kezdetektől, hogy eltartsan a párom, nem szeretnék...
Ja, és nálam az sem opció, hogy úgy vállaljak gyereket, hogy anyagilag függök a férjemtől, ezt nagyon jól látod. Elég csak itt a gyakorin olvasgatni, hogy ez mivel szokott járni az esetek nagy többségében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!