Tudnátok tanácsot adni? 😔 Mit szóltok ehhez a sztorihoz?
Az első nap a suliba nagyon rosszul sült el. Késett a buszom, ezért 2 perccel később értem be, és már mindenki kiválasztotta az új helyét az idei tanévre. Legelöl ült külön-külön 2 lány és mindkettő mellett volt hely. Én kiválasztottam azt a helyet ami pont a táblával szemben van, mert az kényelmes. Így hát leültem a lány mellé. Ő azt mondta hogy nem szeretné ha ott ülnék, mert egyedül szeretne, felakarja polcolni a lábát a székre, és meg van a kis csoportja akivel beszélget (mögötte ülő 2 osztálytársunk) azt is mondta hogy zavarom, ezért üljek el. Elültem a másik lányhoz akinél volt hely, de Ő is elzavart, mert más akart mellé ülni és így el kellett ülnöm. Vissza akartam ülni ahhoz az osztálytársamhoz akihez legelőször ültem, de Ő azt mondta hogy nem szeretné. Könyörögtem neki szó szerint hogy engedje meg, de nemet mondott. Bejött a tanár én pedig álltam a cuccaimmal a kezembe és akkoris csak kérleltem végül akkor megengedte. Olyan kínosan, rosszul érzem magam😔 Mit tegyek?
16 éves lány vagyok
És 10. osztályos
8-as vagyok
egy-két ember volt akivel tudtam beszélgetni, a többi csak kicseszett velem. Kibírtam de mára már egy zárkózott és önbizalomhiányos ember lettem kevés baráttal
Tényleg átérzem amit írsz sajnos. Én sem tudtam beilleszkedni. A kilencedik első napjától az egyik lány nem köszönt nekem, majd 4 évig kb hozzám sem szólt. Úgy kezelt, mintha leprás lennék. Eleinte jóban voltam néhány emberrel, de aztán ez a kedves lány mozizást szervezett a hátam mögött. Csak én nem lettem meghívva. :) A legrosszabbak a magányos szünetek voltak, mikor ültem magamban. Vagy az osztálykirándulások. Én a szüleimnek se mondtam el, magamban őrlődtem.
Általános iskolában volt baráti társaságom, a főiskola is szuper volt. Senki se bántott soha.
Kitartást!
(6-os voltam)
Szüleid tudnak a helyzetről és mégse engedik a suliváltást?
Esetleg ugyanebben az iskolában osztályt váltani?
Sajnos az osztálytársaid kibaxott bunkóak voltak, és nem akarnak veled barátkozni.
Valamiért nem bírnak téged.
Utolsó
Tudom hogy nem bírnak csak nem értem mi bajuk velem. 10 percet sem beszélgettek velem sosem. Lehet a külsőmmel van valami baj.
Egy alacsony, szőke, szemüveges, normál/sportos testalkatú lány olyan visszataszító? 😞 Igaz hogy van bőrkabátom és a ruháim olykor-olykor árulkodnak a zenei ízlésemről (rock,metál), de nem mindig vagyok úgy felöltözve csak amikor olyan kedvem van
Elképesztően szörnyű volt olvasni amit írtál, leginkább azért, mert én is voltam hasonló helyzetben. Általános iskolában alsóban jóban voltam az osztállyal majd felsőben extra durva lett a helyzet. Minden nap piszkáltak, beszólogattak és konkrétan tönkretették egy ártatlan kislány iskolai éveit. Minden ok nélkül. Gimiben ebből kifolyólag nehezen nyitottam az emberek felé, jóban voltam pár emberrel illetve senki sem bántott ( szerencsém volt velük) de én is mindig egyedül ültem. Nagyon nem voltak egyszerűek ezek az évek számomra és a mai napig viselem a következményeit. Amit így utólag talán tudnék neked tanácsolni.
1. Ne hagyd hogy így beszéljenek veled, állj ki magadért! Mindezt próbáld értelmesen megbeszélni velük( tudom az ilyenekkel nehéz ), de a lényeg, hogy te ne bunkón, csúnyán válaszolj nekik, hanem felnőtt ember módjára
2. Próbálj nyitni az osztályból valakik felé. Veszíteni nem veszíthetsz mivel jelenleg senki nem áll veled szóba. Ha megteszed az első lépéseket lehet találsz barátokat vagy ha mást nem olyan embereket akikkel tudsz lenni
3. Keress legalább az iskolában barátokat. Nekem ez sokat segített. Van csomó közös óra évfolyam szinten, szakkörök vagy bármi egyéb. Sokat számít, hogy legalább nem mindig vagy egyedül.
4. Mondanám, hogy vonj bele osztályfőnököt, de nekem attól csak rosszabb lett-> ergo mégjobban piszkáltak.
5. A szüleiddel mindenképpen beszélj még és mindaddig ameddig meg nem értik a helyzeted!
6. Iskolapszichológus
Őszintén szólva így leírva tudom, hogy egyszerűen hangzik, de pont azért mert voltam ebben a helyzetben, így tudom hogy egyáltalán nem az. Nagyon elkeserítő, hogy manapság egy ilyen világban élünk.
Kitartást neked mindenképpen, nem vagyok híve a GYIK- en való írogatásnak( azért mégis csak egy névtelen oldal), de ha szeretnéd megosztani a problémáid szívesen meghallgatom.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!