Más 20-30 éves hogy boldogul az életben?
Őszinte emberi véleményre vagyok kíváncsi ebből a korcsoportból.
Én 27 éves vagyok: megvetettségemben nem tudok elhelyezkedni, pedig komoly szakma, csak nincs benne tapasztalatom mert nincsenek kapcsolataim, hogy ide vagy oda felvegyenek. Észrevettem, hogy ebben az országban csak ez számít, kinek a kije vagy. Minden munkáért könyörögni meg hajbókolni kell.
Többnyire munkaközvetítő cégnél vagyok, mint kiközvetített. Ennyi a karrierem, Magyarországon. Elhiszem hogy van pár ember akinek bejött az élet, persze.
Őszintén szólva nagyon félek a jövőtől, nem tudom hogyan fogok boldogulni. A hivatali útvesztőtől is nagyon félek...
Nem értem mi értelme ennek az egésznek: nap jön nap után, közben kidolgozod a beled. Az én vagy mi szemszögünkből az teljesen értelmetlen. Aztán azon gondolkodtam, hogy a vezető rétegnek mi a jó az életben a növekedésen és a hatalmuk növelésén kívül, és ugyan arra jutottam, hogy semmi. Az életnek nincs semmi értelme! És ezt már előttem sokan nevesek is leírták. Az ég egy adta világon semmi értelme.(A prédikátor könyve - Biblia a legjobb példa rá).
Elhiszem hogy más jól el van ebben a káoszban de én nem, irtózóm tőle.
Kiégtem mindenféle téren. Lányok már nem érdekelnek, az is nevetek hogy egyes öreg férfiak úgy oda vannak ha meglátnak egy fiatal nőt, hogy lefeküdjenek velük mielőtt megmurderolnak. Nevetnem kell. :D
Nem értem én ezt a nagy idegbajt ami itt van. Szabó Lőrinc így fogalmaz:
"Mert fátylát sorra dobta minden,
egymásután,
s harminchárom évem ma átlát
minden szitán:
látom, sokkal több a mocsok, mint
az ifjukor
sejteni bírta volna bennem
valamikor,
látom, milyen rútúl becsapják
a baleket,
s hogy a balek azért balek, mert 35
mást nem tehet,
s hogy az ész az érdek rimája,
és hogy magát
sugaras hőssé a bitang is
hogy költi át, 40
s ha van is, kézen-közön elvész
az ideál,
és hogy nem hozhat egyetértést,
csak a halál, –
s mert mindez mégcsak nem is aljas, 45
nem szomorú,
s minden dolgok apja valóban
a háború:
úgy nézem, elszánt nyugalommal,
az életet,
mint reménytelen lepratábort
vagy harcteret.
Ha egyszerre tudok meg mindent,
hogy itt mi van,
egész biztosan felkötöttem
volna magam."
És lehet nyugaton nem iylen lett volna az életem, de ki tudja. Van rajtam kívül más is iylen elveszett, kiégett "fiatal"? Más hogy birkózik meg ezzel? - Annyira nem érzem magaménak se az országot, a kultúrát szeretem, míg volt.
#5 vagyok
Miért lettem ennyire lepontozva? A lakhatási válság tény...
Gimi után elég elveszettnek éreztem magam. Aztán próbálkoztam itt is ott is, de egyik sem volt az igazi. Elkezdtem szakmát tanulni végül. Olyan dolog volt ami nagyon érdekelt és szívesen is foglalkoztam volna vele, de a suli megutáltatta velem teljesen. De mégis jól jártam, mert közben sikerült rájönnöm, hogy mi is az amivel valójában foglalkozni szeretnék!
Tehát nem igazán értettem, hogy mégis mi értelme a tanulásnak és a munkának mikor utáltam az egészet, de amikor végre rá találtam arra ami igazán nekem való volt, minden értelmet nyert!
Szerintem, ha te is megtalálnád azt a valamit, máris másképpen látnád az életet.
22 vagyok, jóindulatú agydaganattal. Még élek, ezért én boldogulok.
Egyetemre járok egyébként, lehet, csúszok majd egy fél évet, aztán szeretnék menni mesterre, sok álmom van, mint család, világlátás, vagy csak pár új hobbi. Neves vállalatoknál nem voltam még soha dolgozni. Az egyetemen tanult szakom nem a legkeresettebb, de kiszélesedett a kapcsolati hálóm. Nem tudom, el tudok-e helyezkedni bárhol is, de majd úgyis lesz valahogy. Hajlamos vagyok az aggódásra, de nem szabad félnem, mert az a jelenben egy testi reakció, ami csak elrontja az adott pillanatom, amit éppen megélhetnék. Igyekszem mindig mindent beleadni, esténként azzal a gondolattal elaludni, hogy ma is mindent megtettem és hogy senkivel nem maradtam haragban, és kábé ennyi elég is.
Nos...
Azért ne filozofáld túl! ;-)
Az való igaz, hogy a kezdet általában nehéz. Aztán ha már lesz 5 évmunkatapasztalatod,és jó is vagy a szakmádban, akkor valósággal üldözni fognak az ajánlatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!