Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Más 20-30 éves hogy boldogul...

Más 20-30 éves hogy boldogul az életben?

Figyelt kérdés

Őszinte emberi véleményre vagyok kíváncsi ebből a korcsoportból.

Én 27 éves vagyok: megvetettségemben nem tudok elhelyezkedni, pedig komoly szakma, csak nincs benne tapasztalatom mert nincsenek kapcsolataim, hogy ide vagy oda felvegyenek. Észrevettem, hogy ebben az országban csak ez számít, kinek a kije vagy. Minden munkáért könyörögni meg hajbókolni kell.

Többnyire munkaközvetítő cégnél vagyok, mint kiközvetített. Ennyi a karrierem, Magyarországon. Elhiszem hogy van pár ember akinek bejött az élet, persze.

Őszintén szólva nagyon félek a jövőtől, nem tudom hogyan fogok boldogulni. A hivatali útvesztőtől is nagyon félek...

Nem értem mi értelme ennek az egésznek: nap jön nap után, közben kidolgozod a beled. Az én vagy mi szemszögünkből az teljesen értelmetlen. Aztán azon gondolkodtam, hogy a vezető rétegnek mi a jó az életben a növekedésen és a hatalmuk növelésén kívül, és ugyan arra jutottam, hogy semmi. Az életnek nincs semmi értelme! És ezt már előttem sokan nevesek is leírták. Az ég egy adta világon semmi értelme.(A prédikátor könyve - Biblia a legjobb példa rá).

Elhiszem hogy más jól el van ebben a káoszban de én nem, irtózóm tőle.

Kiégtem mindenféle téren. Lányok már nem érdekelnek, az is nevetek hogy egyes öreg férfiak úgy oda vannak ha meglátnak egy fiatal nőt, hogy lefeküdjenek velük mielőtt megmurderolnak. Nevetnem kell. :D

Nem értem én ezt a nagy idegbajt ami itt van. Szabó Lőrinc így fogalmaz:

"Mert fátylát sorra dobta minden,

egymásután,

s harminchárom évem ma átlát

minden szitán:

látom, sokkal több a mocsok, mint

az ifjukor

sejteni bírta volna bennem

valamikor,

látom, milyen rútúl becsapják

a baleket,

s hogy a balek azért balek, mert 35

mást nem tehet,

s hogy az ész az érdek rimája,

és hogy magát

sugaras hőssé a bitang is

hogy költi át, 40

s ha van is, kézen-közön elvész

az ideál,

és hogy nem hozhat egyetértést,

csak a halál, –

s mert mindez mégcsak nem is aljas, 45

nem szomorú,

s minden dolgok apja valóban

a háború:

úgy nézem, elszánt nyugalommal,

az életet,

mint reménytelen lepratábort

vagy harcteret.

Ha egyszerre tudok meg mindent,

hogy itt mi van,

egész biztosan felkötöttem

volna magam."

És lehet nyugaton nem iylen lett volna az életem, de ki tudja. Van rajtam kívül más is iylen elveszett, kiégett "fiatal"? Más hogy birkózik meg ezzel? - Annyira nem érzem magaménak se az országot, a kultúrát szeretem, míg volt.

2022. dec. 14. 10:47
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Végzettségemben - javítás*
2022. dec. 14. 10:47
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Engem sok helyre felvettek már, egyik helyre sem azért, mert valakinek a valakije vagyok. Inkább nézz magadba, minthogy ilyenekkel áltatod magad. Külföldön még nagyobb hátrányban lennél a migráns léted miatt amúgy.
2022. dec. 14. 10:52
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Én jól megvagyok. Egyetemen első év után nyáron kezdtem el dolgozni a szakommal kapcsolatos területen (mert addig jól teljesítettem, ezzel bizonyítottam). Most végzős vagyok, van elég jó tapasztalatom, jól ment az egyetem. A munkától nem tartok, meg fognak fizetni rendesen.

Vannak barátaim, hobbijaim, boldog párkapcsolatom, élvezem a mindennapokat. A családommal is jó a viszony.

Alapvetően az életemmel teljesen elégedett vagyok.

Lassan talpraállok, önállósodom teljesen. Most koliban élek, a szüleim még támogatnak anyagilag, de nemsokára elkezdek máshol dolgozni, és akkor nem lesz erre szükség. Aztán fél év múlva összeköltözöm a párommal. Valószínűleg kimegyünk külföldre 1-2 évre.

Remélem jobbra fordul az életed és találsz valamit, amiért érdemes élni.

21 L

2022. dec. 14. 10:57
 4/15 anonim ***** válasza:
58%

"Észrevettem, hogy ebben az országban csak ez számít, kinek a kije vagy."

Ez mindig azoknak a kifogása, akik nem tudnak kezdeni magukkal semmit.

2022. dec. 14. 11:04
 5/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagyok senkinek a senkije, mégis mindig találtam munkát elég könnyen. Szóval ezt nem érzékelem.

A második résszel viszont abszolút egyet tudok érteni, a nagy semmiért gályázik ez a generáció, nekünk soha nem lesz olyan nyugis időskorunk mint a mostaniaknak. Albérletben fog megr0hadni a generációnk többsége (vagyis onnan kidobva az utcán), és még 100 évesen is melózni kell majd. Nem lehet egyről a kettőre jutni, írom ezt úgy hogy jóval az átlag fölött keresek...

2022. dec. 14. 11:07
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, mi a végzettséged, egyébként?

Ami engem illet, én építgetem a kis életemet, feleségemmel családi házra gyűjtünk... már csak két-három emberöltő és lesz rá pénzünk:D Gyereket jövőre tervezzük...

Ami a munkát illeti... kva unalmas:D Egyetem után 2-3 hónap alatt el tudtam helyezkedni, azóta egy cégnél vagy "excelbszó". Igazából semmilyen ambícióm nincs, nem is volt, így a munka számomra csak egy szükséges rossz, hgoy utána legyen miből élni. Szóval különösebben nem motivál semmi, hogy fejlődjek munkában bárhova. De a jelenlegi pozíciómban annyira ekvés munkám van, hogy nem tudok mit kezdeni magammal.

Y generáció, az elveszett generáció. Ezt teljesen átérzem.

2022. dec. 14. 11:17
 7/15 anonim ***** válasza:
22%

Én teljesen jól elvoltam akkoriban. 27 évesen volt 3 év munkatapasztalatom, és további 3 év önkéntesen (kutatások, egyetemi egyesületekben projekt vezetés, stb), és dolgoztam fél évet Londonban ahol a nyelv is jól rám ragadt. Akkoriban kezdtem a doktorimat egy amerikai egyetemen, imádott témában, és felfutóban volt az egyéni vállalkozásom is, ami azóta egy sikeres céggé fejlődött. Akkor 5 éve voltam komoly kapcsolatban, eljegyzésre készülődve, ami végül szakítás lett két évre rá, de utána annyi tinibugyit marcangoltam le, hogy már számolni sem tudom (ezt a megjegyésedre, hogy nevetségesnek találod azokat, akik hajtanak a csajokra). Anyagilag nem álltam toppon (kezdő cég, kezdő kutatói pozik) de már akkor sejtettem hogy ez nagyot tud robbanni, és így is lett.

Ja, és kapcsolataim nem voltak sosem, önkénteskedéssel, csereprogramokkal, tanulással jutottam oda, ahol elkezdtem dolgozni, végül saját cég (ill már cégek) lettek a fő csapásirány.

34F

2022. dec. 14. 11:17
 8/15 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező! Ha nem tetszik,akkor változtass!
2022. dec. 14. 11:22
 9/15 anonim ***** válasza:
47%

Eddig ahol dolgoztam felénél a tehetségemért/jó kiállásomért vettek fel, a másik felénél pedig protekcióval.

Szóval nem kötelező valaki valakijének lenned, ha lát a munkáltató benned valamit, nem az az esetlen tutyimutyi valami vagy.. Ha meg protekció által kerülsz be valahova oda meg még többet kell nyújtanod! Nehogy csalódjon benned aki beprotezsált meg az se aki felvett ismeretség miatt..

Én amint kezdek belefásulni valamibe váltok, így mindig van új van mit tanulni és csak jobb és több leszek tőle! Valamit mindig elkezdek tanulni. Most meg elegem lett a kollégákból, főnökökből és inkább magamnak dolgozok.

2022. dec. 14. 11:25
 10/15 anonim ***** válasza:
10%
Mondjuk az itt leirtaknak valaszokban fele se igaz
2022. dec. 14. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!