Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 30 éves korra eltűnnek a...

30 éves korra eltűnnek a barátok? Hol hibáztam el?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz való fordulás előtt tennék még itt egy próbát. Az egész húszas éveim alatt több barátot is tudhattam magam mellett. 30hoz közeledve lassan elkezdtek fogyni mellőlem, végül a 30. születésnapomra arcomba kaptam piti kifogásokkal számomra fontosnak tartott emberektől, hogy megse jelentek az ünnepségen, vagy nem is reagáltak a meghívásra. Ez betett végérvényesen. Jelenleg nincs, aki felhívna egyáltalán mi van velem. Próbálkoztam még egy darabig pár emberrel tartani a kapcsolatot, keresni őket, de viszonzás hiányában elapadt teljesen ez is...

Hol lehet bennem a hiba? Nem túl erős jellem? Keveset értem volna el az életben, ezért nem vagyok érdekes személy a barátaim, ismerőseim számára? 30 éves férfiként teljesen abnormálisnak tartom a szitut, hisz ilyen korra kéne éppenséggel megszilárdulnia a barátságoknak véleményem szerint. Nem szeretnék többet senki után loholni. Mivel és hogy tudnék kibillenni ebből a teljes mértékű egyedül maradásból? Nem bagatellizálni akarom a helyzetemet, csupán hasznos tanácsokra vagyok kíváncsi.

Köszönöm előre is nektek.

2021. dec. 5. 02:10
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
De jó ez a kérdés! Én is ezt érzem, es mar azon agyalok h lehet elmegyek pszichologushoz. Mondjuk nekem pár eve halt meg a nagymamam aki nagyon meghatározó ember volt az életembe, es azóta mintha minden fekete fehér lenne. Ez is lehet rájátszik. Pedig tök jó munkahekyem van, van 3 eve párom, de mégis vhogy az élet mulasa es a dolgok változása mintha agyon nyomna....rendkívül jó gyerekkorom volt ,es nehez elengedni, nehéz elfogadni h felnovunk. 29/f
2021. dec. 10. 20:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnos ez eléggé az élet velejárója, szerintem igazi barátot ugyanolyan nehéz találni, mint párt :(
2021. dec. 14. 17:34
 13/14 anonim válasza:
Persze. En nagyon szeretek központi ember lenni , szervezni programokat, az embereknek annyi dolguk lenne h jól érezzék magukat. De még így is sokszor azt érzem h ők tesznek szivesseget nekem azzal h eljonnek focizni, iszogatni ,meccset nézni. Ebből elég volt. A nagy barátok akkor savanyodjanak meg ahogy vannak. De lehet nem is igazi barát az ilyen. Ritka mint a fehér holló.
2021. dec. 19. 01:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni de egyre gyakoribb probléma, sajnos ez egy társadalmi probléma, nem egyedi dolog. Egyre több ember szenved ettől, és ráadásul már nagyon sokan vannak. Veled és velem meg másokkal együtt.

Hiába tepersz éveken át a barátaidért, azt veszed észre hogy téged soha nem hívnak fel, valahogy mindig kihagynak mindenből, te meg egyből ugrasz ha kell neki valami. Mikor neked kéne segítség azonnal köddé válnak. Aztán azt hiszed csak veled van ez mert a másik oldal nem ezt éli át, pedig de, csak más szemszögből. Megszokta hogy őt keresik és neki a kisujját se kell sose megmozdítani. Ezért elkopnak a barátai, már ha annak lehet őket nevezni aztán nem érti mi lett.

Sokan a halott virágot öntözik az élő helyett. Behúzódnak a saját világukba ha nem megy és ennyi. Mindenki pislog kifelé az ablakon hogy egyedül maradt.

Első nehézségnél felállnak és bontják a kapcsolatokat. Párkapcsolatokat, barátságokat. Mindenki csak saját magával lesz elfoglalva, és az lesz az utolsó csepp amitől végleg magányos lesz az ember.

Próbálj meg kitörni, én beletörődtem. 43f

2021. dec. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!