Ebben az esetben elküldhetnek azonnali hatállyal az albérletből?
Nem küldhet el.
Csendháborítás akkor van, ha a rendőrség kivonult. Addig csak rosszindulatú pletyka.
Ha a tulaj azt látja, hogy az albérlői képtelen emberi módon egymás mellett élni, akkor normál felmondással rendezheti a helyzetet.
Azonkívül a törvény szerint: "A bérbeadó vonatkozásában is érvényes ez a szabály, azzal az eltéréssel, hogy az általa kezdeményezett felmondás esetén a felmondási idő nem lehet rövidebb három hónapnál."
Ha a szerződésben nem ez áll, akkor az érvénytelen.
Azonalli hatály lakásbérletnél akkor sincs, ha ezt a szerződésbe beleírtátok. Érvénytelen kikötés.
A Lakástörvény mondja meg, milyen esetben, milyen határidőkkel lehet felmondani.
Szerződésszegés esetén rövidebb a határidő, de először akkor is (főszabály szerint) felszólítás kell, stb.
"Azonkívül a törvény szerint: "A bérbeadó vonatkozásában is érvényes ez a szabály, azzal az eltéréssel, hogy az általa kezdeményezett felmondás esetén a felmondási idő nem lehet rövidebb három hónapnál."
Amúgy ez így nem igaz, ez csak a RENDES felmondás. A rendkívülinél (nem fizet bérleti díjat, megszegi a szerződést, stb.) más szabályok vannak:
Lakástörvény:
25. § (1) Ha a bérlő a bérfizetésre megállapított időpontig a lakbért nem fizeti meg, a bérbeadó köteles a bérlőt - a következményekre figyelmeztetéssel - a teljesítésre írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak nyolc napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további nyolc napon belül írásban felmondással élhet.
(3) Ha a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása szolgál a felmondás alapjául, a bérbeadó köteles a bérlőt - a következményekre figyelmeztetéssel - a magatartás megszüntetésére vagy megismétlésétől való tartózkodásra a tudomására jutástól számított nyolc napon belül írásban felszólítani. A felmondást az alapjául szolgáló magatartás folytatásától vagy megismétlésétől számított nyolc napon belül írásban kell közölni.
(5) 35 A felmondás az (1) bekezdés esetében az elmulasztott határnapot követő hónap utolsó napjára szólhat. A felmondási idő nem lehet rövidebb tizenöt napnál.
"Amúgy ez így nem igaz, ez csak a RENDES felmondás. "
Igen, tudom, arra írtam, mivel egyrészt egyértelmű, hogy soron kívül ebben az esetben nem mondhat fel a tulaj, másrészt a kérdező 1 hónapról beszélt.
Pedig itt inkább erről lehetNE szó, ha annyira szélsőséges lenne a dolog:
"(3) Ha a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása szolgál a felmondás alapjául..."
Nekem mondjuk a stílusod alapján inkább te tűnsz HP-nek.
Szerintem alapból a minimum az lenne, hogy ha már a pároddal üvöltözöl esténként, akkor legalább elnézést kérsz a lakótársaidtól. Ráadásul ahogy írod, nem is egyszeri eset, természetes hogy normális ember nem ezt akarja az otthonában hallgatni esténként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!