Albérletből van lehetőségem átmenni kollégiumba, de bonyolult. Mi a véleményed?
A szituáció a következő. Nem hivatalos albérletben lakom egyedül(!), nem fizetek a lakhatásért, csak a rezsit, mivel egy rokonomé az ingatlan. Augusztusban jelentkeztem kollégiumba, úgy terveztem, hogy kollégista leszek (szerettem volna megtapasztalni és nem akartam, hogy sokat fizessenek a szüleim), de nem vettek fel, azóta mint átmeneti szállásként (így beszéltük meg) lakom az albérletben. A napokban kaptam levelet, hogy felvettek kollégiumba. Nem örültem neki, mert túlságosan megszoktam a lakásban, és ettől is féltem, hogy ha lesz koli rossz lesz átmenni. A koli nem a legtutibb igaz, de olcsóbb lenne és lennének ott ismerőseim, de másokkal együtt kéne élnem. Viszont a sulitól durván 40 perc, nekem most az albérletből 25-30 maximum. Megkérdeztem az albérlet tulajdonost, hogy vannak e tervei (hazajön lakni-külföldön él-), azt mondta egyelőre biztosan nem, ha meg igen előtte hónapokkal szól. Viszont, ha a kollégiumot nem fogadom most el, hivatalosan félévig nem kaphatok újra.
Az még zavarna, hogy nem fogadhatnék úgy vendégeket (estére), mint eddig, de nem is kellene egyedül hazamennem. Viszont jön a tanulási időszak is.
Úgy érzem túl sok a pro-kontra érv, nem lehet egyértelműen a dönteni. Nem akartam a napokban menni, azt beszéltük a szüleimmel, hogy erre a félévre maradjak. A kérdést azért tettem fel, mert ma derült ki egy olyan pénzügyi tétel amit elbuktam, ezért nem akarok a szüleimnek még több költséget felróni, szóval emiatt (mivel nagyon bánom) gondoltam, nem kéne pluszban az albérletet fizetni, ha lakhatnék olcsóbban. Ez most adott egy kis lökést, hogy még sem kéne ennyire elvetnem a költözés gondolatát, de félek megbánom bármit is döntök.
Segítsetek kérlek!
(19/L)
Ne menj. Ha azt mondta, hónapokkal előtte szól neked, és macerának fognád fel a kollégiumot, maradj inkább. Szerintem kevés ember mondana le az albérletről egy kollégiumért cserébe, mert mint írtad, elég sok a kontra. A leírásodról is az jön le, hogy te már eldöntötted, hogy az albérletet választanád, csak megerősítést vársz.
Esetleg ha a szak amire jársz megengedi, hogy 1-2 nap diákmunkázz, akkor abból a pénzből be tudnál a szülők költségvetéseibe szállni, amit rád költenek, így végül is mindannyian jobban járnátok.
Mindenesetre ebben a szituban én azért először megkérdezném a szüleim véleményét erről (mégis csak ők adják a pénzt, és tényleg nem mindegy, mennyit), még egyszer, hogy 100%-e, hogy a közeljövőben nem jön haza a lakás tulajdonosa, illetve pro és kontra összeírnám, mi az ami miatt költöznék, és mi az ami miatt nem költöznék koleszba, majd mérlegelnék.
Azt is vedd figyelembe, hogy milyen a koleszos élet. Remek társaság, nagy bulik, jó barátságok szövődnek, viszont benne van a pakliban az esetlegesen "rossz" szobatárs, a magánélet megszűnése, és az osztozkodási (helyen) kényszer.
Rokonod beleegyezne hogy legyen lakótársad? Ha igen, keress valakit és a lakhatásért cserébe fizesse ő a rezsit (szerintem így mindketten jól jártok).
Lakhatásod így ingyenes lesz és csak egy embert kell elviselned, akit te választasz ki.
Köszönöm a válaszokat!
Nem, sajnos nem jöhet ide más, így nem tudom csökkenteni a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!