Műtétem volt, s táppénzre vett a háziorvosom. De a munkáltatom, szeretné, hogy szabadságot írassak ki a hétre, s a jövőhétre. Én nem szeretném. De avval vagdalódzik, hogy akkor elküld, mert úgyis próbaidőn vagyok! Táppénz alatt is elküldhetnek?
Elöször is próbáidöa alatt nem jár szabadság.
Másrészt táppénz alatt nem lehet felmondani.
Harmadszor, ha ilyen a fönök, akkor a helyedben nem akarnék ott maradni, mert jó nem lesz belöle.
De, próbaidő alatt is jár szabadság. Annyi, amennyit már megkaptál (havi 1-2 nap), előre nem lehet kivenni semmit.
Táppénz alatt pedig már el lehet küldeni, megváltoztak a törvények.
Én is azt mondom, hogy ha ezzel kezdi, ott nem nagyon érdemes dolgozni. Szerintem ragaszkodj a táppénzhez - és, ha elküld, akkor jobb is, hogy még időben kiderült.
Túlórát írásban kell elrendelnie, pontos leírással (idő tól-ig). És utána vagy kifizetni, vagy lecsúsztatod. Ha hétvégén volt, akkor dupla idő vagy pénz jár érte.
De betegen ne hívjon be.
Ha mütét után táppénzen vagy, akkor az egészségedet veszéylezetetd, ha nem tartod be az orvosi elöírásokat.
Ha a munkaadód ezt nem fogadja el, akkor semmi esetre sem éri meg ott dolgozni, mert ez az a fajta fönök, aki dolgoztat, akár túlórában meg hétvégén és utána nem fizeti ki.
Akkor már jobban jársz, ha nincs munkád, mint ilyen.
Ilyen esetben - ha a főnök nem vesz át máshova - vége a munkádnak: a táppénzt és a fennmaradt szabadságokat pedig ki kell fizetni. Nem 8 napot, csak arányosan (kb. 6-7 napot, ameddig tart a munkaviszonyod).
Amúgy megkérdezhetem, hogy ezt miért az "egyéb" kérdésekben kérdezed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!