Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Felső szomszédomnak miattam...

Felső szomszédomnak miattam kell a beépített erkélyét lebontani?

Figyelt kérdés
Mennyire lehet igaz, hogy beépített erkélynél beszáll a füst és ott megreked? Állítólag a mi fél óránkénti cigizésünk miatt nem tudja kiszellőztetni a lakást rendesen. Megkért, hogy a másik oldalon dohányozzunk, de azért vásároltam erkélyest, hogy oda kiüljünk stb... Ablaknál pedig hozzánk is beszáll és nem akarom a gyerekek miatt, hogy füstös, büdös legyen a lakás. Akiknek hasonló tapasztalatai vannak, legyenek szívesek leírni.

2016. febr. 16. 08:09
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
6%

De ha lebontja az erkélyt, akkor is lesz ott valami, nem? Az ablak gondolom megmarad :)

Akkor is be fog szállni, ha most beszáll.

Én nem hiszem, hogy ezért bontja le.

Bár még nem is hallottam ilyenről. Egyáltalán lehet ez? Nem kell ehhez valami engedély?

2016. febr. 16. 09:15
 12/56 A kérdező kommentje:
Ahhoz kellett engedély, hogy beépítsék, de az még előző lakóknál volt. Nyáron okoz problémát a cigizésünk, nem most. Mivel nem úgy viszonyulnak hozzánk ezért gondolom, hogy ez lehet az ok. Többi lakó is más lett. Az az igazság, hogy mindenki más lejár a ház elé.
2016. febr. 16. 09:20
 13/56 anonim ***** válasza:
98%

igen, mert ahogy kihajolsz kidugod a cigid az pont 1 szintbe van a beépített ablakkal. Ha lebontja kevésbé megy be hozzá a füst.

Én biztos nem bontanám le, 1000 módon megtudja oldani, hogy elmenjen a kedvetek az erkélyen cigizéstől.

2016. febr. 16. 09:31
 14/56 A kérdező kommentje:
Majd megkérdezem őket.
2016. febr. 16. 09:38
 15/56 anonim ***** válasza:
77%

Hát ha ilyen szokás van nálatok, hogy mindenki lejár a ház elé, akkor lehet, hogy érdemes lenne nektek is.

Nálunk meg azért szólnának, hogy a ház előtt dohányozna valaki mindig :)

2016. febr. 16. 09:45
 16/56 anonim ***** válasza:
86%

Igen, sajnos lehet annyira zavaró, hogy emiatt lebontassa szegény. Ha oda bereked a füst, nagyon nehéz kiszellőztetni és többnyire a lakásba köt ki.

Bár én sem értem miért ezt a megoldást választották.

Azt sem értem, ha megkértek, hogy a másik oldalon cigizzetek miért nem voltatok tekintettel rájuk főleg úgy, hogy mindenki más lejár a ház elé.

Sok éve dohényzom, de mindig figyeltem, hogy másokat ne zavarjak a rossz szokásommal.

2016. febr. 16. 10:00
 17/56 anonim ***** válasza:
20%
Ha erkélyes lakásom lenne,engem nem nagyon érdekelne,hogy kihez száll be a füst,azt nem tudom irányítani. Nekem volt egy ilyen szomszédom, először ne cigizzek a lakásban,mert ő ott érzi náluk, ok, lementem az ajtó elé, ne cigizzek az ajtó előtt,mert az ő nyitott ablakán is beszáll a füst,kimentem az udvarra,ott meg ne hamuzzak a fűre, valamit mindig találnak...ok,hogy ő nem cigizik,de te a lakásodban azt csinálsz,amit akarsz. Azért,mert mindenki m ás lemegy,neked nem kötelességed. Szellőztessen ő a másik oldalon,ahol te nem cigizel. Ez a cigis-üldözés kezd az agyamra menni.
2016. febr. 16. 10:12
 18/56 A kérdező kommentje:
Ha kiderül, hogy miattam van, nagyon fogom magam szégyellni. Nem gondolkodtam. Utolsó nálunk nincs ilyen üldözés, csak ez az 1 kérése volt. Délután beszélek vele.
2016. febr. 16. 10:19
 19/56 A kérdező kommentje:
17# oké, de ha ezekután ő is úgy fog gondolkodni ahogy most te, akkor szépen megkeserítheti a napjainkat. Ettől is tartok. Azt csinál a saját lakásában amit akar, vesz pár fapapucsot kezdésnek. Szuper lenne.
2016. febr. 16. 10:27
 20/56 anonim ***** válasza:
78%
Panelban hozzánk is átjött a szomszéd füstje, pedig nem volt beépített erkélyünk, és mivel az a szomszéd a gondnok volt, így ő volt az egyik ok, amiért elköltöztünk, és csak akkor fogadtunk lakásnézőket, amikor nem cigizett, ez ki volt számolva, szóval tényleg van ilyen.
2016. febr. 16. 10:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!