Az, hogy a szülők vegyenek lakást a fiataloknak kelet-európai szokás?
Én Németországban lakom, itt sokkal inkább elterjedtebb az a filozófia, hogy dolgozzon meg érte a gyerek, ne hulljon az ölébe."
Ezt kifejezetten jó dolognak találom, mert így önállóságra nevelik a gyereket. Nagyon hamar megtanulja, mindenért meg kell dolgozni. Amiért pedig megdolgozik azt jobban meg is fogja becsülni, vigyázni fog rá.
Angolszász országokban is ez az átlag.
EGyáltalán a saját ingatlan az, ami kelet-Európában sokkal elterjedtebb. Nyugaton sokkal jobbak a bérek, könnyedén lehet albérletben élni és mellette másra is költeni, félretenni, nyaralni, stb. Nem összehasonlítható az itthoni helyzettel.
Kérdező, te informatikus vagy, vagy plasztikai sebész? Itthon kb csak ezekkel a szakmákkal lehet olyan jól keresni, hogy az ember segítség és hitel nélkül, fiatalon saját lakást vegyen.
Az, hogy valaki vesz a gyerekének, az teljesen pozitív, jó és hasznos dolog, sokkal jobb, mintha elszórná.
A környezetemben azt látom, hogy az vesz szívesen , aki megteheti és aki annak idején szintén szülői segítséggel tudott lakást venni. Aki nem kapott, az nem is szívesen ad. Tisztelet a kivételnek. A te eseted ezt jól mutatja, téged a szüleid nem segítettek, te sem fogod segíteni a gyereked, mert neked ez nagyon furcsa, dolgozzon csak meg érte, ahogyan te is.
A kapott szeretetet tudjuk tovább adni és ez ez esetben is igaz.
Na volt időm megkerestem:
https://www.youtube.com/watch?v=hHQHEZjIcfk&ab_channel=ATVMa..
Igen, szoftverfejlesztő vagyok és azt is jól látod, hogy én nem vennék lakást a gyerekemnek, dolgozzanak meg érte, majd, ha meghalok megöröklik a vagyont és remélhetőleg már felelősségteljesebben kezelik.
Pontosan. Nem mindenki szoftverfejlesztő. Ha a kérdező is valami mással foglalkozna, akkor nem vett volna lakást, legfeljebb csak hitelre.
Nem akarom leszólni a tanárokat, de általában nem a legtehetségesebb fiatalok mennek oda, ez felvételi ponthatárok alapján is látszik, ráadásul sokan el is hagyják a pályát. Aki odamegy, az számolhat azzal, hogy nem fog magas életszínvonalon élni.
Ezen nem gondolkoztam így mit tennék, azt nem szeretném, hogy nyomorogjon, de azt sem, hogy én oldjam meg helyette a dolgokat felnőtt korában. Lehet egy kis lakáshoz önerőt hajlandó lennék kölcsönözni, de akkor is látni szeretném a törekvést és a motivációt, hogy előre vigye az életében a dolgokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!