Miért ennyire rosszindulatúak az idősek, főleg öregasszonyok vidéken?
Vidéken lakunk 4 éve és amennyire szerettem és tiszteltem az időseket, mára pont annyira utálom őket, tisztelet a tényleg normálisaknak. Segítettem sokuknak, majd egyre inkább rám kaptak, elkezdtek kihasználni és ha valamiért fizetni kellett egyre inkább húzták a szájukat és megannyi dolgot baráti alapon is megcsináltam, kedvességből, majd vérszemet kapva már elvártak mindent így. Miután visszautasítottam és eltűntem a jótékonykodás világából, már mindennek elhordtak a hátam mögött. Felújítottuk a házat, új ablakok, korszerű kazán és rögtön azt puhatolták, hogy honnan lehet pénzünk rá. Egyik öregasszony már azt beszélte, hogy drogból. 2 gyerekünk van, munkahelyeink, elit környezet és ilyen feltételez bármelyik is legyen. Ezt persze hallottam mástól, hogy ilyeneket hordanak össze és nem is köszönnek már vissza.
Utóbbi feltételezés kimerítheti a rágalmazás fogalmát és tudtommal a törvény mindenkire vonatkozik, Btk, alól egy nyugdíjas öregasszony sem kivétel. További efféle mocskolódásért jogi lépéseket is tehetnénk nyilván. Persze egy szenilis 80 évessel nem sokat tudnak tenni, ebből áll az élete, hogy pletykál, másokat bántanak.
Nagyon bánom, hogy segítettem rajtuk, és az idősek felé irányuló kedvességem, jószándékom is sikeresen lerombolták. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindet egy kalap alá veszem vagy tömegközlekedésen nem adnám át a helyem egy idősnek, ugyanakkor az önzetlen jótékonykodásomból nem fognak kapni innentől.
Én is fillérekért nyírtam a füvet egy idős szomszédomnak több évig elég nagy területen. Mentségére legyen szólva, hogy tényleg olyan beteg, hogy nem tudná megcsinálni. Egy idő után viszont meguntam, van neki családja, csinálják meg neki ők.
Apa mondja sokat, hogy idős korra nem új személyiségi jegyek jönnek elő, hanem a meglévők erősödnek fel. Részben emiatt is gondolnám, hogy az ilyen idős nők egy része egész életében ilyen lehetett, "csak" öregségükre lett rosszabb a helyzet. De olyanok is vannak jócskán, akik megkeseredtek, frusztráltak, elegük van egy rakat dologból, vagy épp látják, hogy másnak jól megy, aztán ezen szépen felhúzzák magukat.
A megyénk egyik legnépesebb városában élünk, egy társasházban, és nálunk is volt egy ilyen néni. Annyi frusztráltságot, mint benne, én nőben sosem láttam még (férfiben meg a szomszéd bácsi ilyen; múltkor kivitte a szemetet, becsukódott a lépcsőház hátsó ajtaja, kulcsot meg nem vitt, mivel kintről csak úgy nyílik, és ököllel kezdte ütögetni az ajtót, meg rugdosta). Azóta elköltözött, szerencsére, de káromkodott, mint a kocsis, mindenkiről kitalált mindenféle történetet, mindenbe beleütötte az orrát, mindenről tudni akart.
Szervíz előtt állt a kocsink, mivel csöpögött belőle a hűtővíz, a néni meg ki akarta ránk hívni a rendőröket (?), mert szerinte folyt belőle az olaj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!