Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért ennyire rosszindulatúak...

Miért ennyire rosszindulatúak az idősek, főleg öregasszonyok vidéken?

Figyelt kérdés

Vidéken lakunk 4 éve és amennyire szerettem és tiszteltem az időseket, mára pont annyira utálom őket, tisztelet a tényleg normálisaknak. Segítettem sokuknak, majd egyre inkább rám kaptak, elkezdtek kihasználni és ha valamiért fizetni kellett egyre inkább húzták a szájukat és megannyi dolgot baráti alapon is megcsináltam, kedvességből, majd vérszemet kapva már elvártak mindent így. Miután visszautasítottam és eltűntem a jótékonykodás világából, már mindennek elhordtak a hátam mögött. Felújítottuk a házat, új ablakok, korszerű kazán és rögtön azt puhatolták, hogy honnan lehet pénzünk rá. Egyik öregasszony már azt beszélte, hogy drogból. 2 gyerekünk van, munkahelyeink, elit környezet és ilyen feltételez bármelyik is legyen. Ezt persze hallottam mástól, hogy ilyeneket hordanak össze és nem is köszönnek már vissza.

Utóbbi feltételezés kimerítheti a rágalmazás fogalmát és tudtommal a törvény mindenkire vonatkozik, Btk, alól egy nyugdíjas öregasszony sem kivétel. További efféle mocskolódásért jogi lépéseket is tehetnénk nyilván. Persze egy szenilis 80 évessel nem sokat tudnak tenni, ebből áll az élete, hogy pletykál, másokat bántanak.

Nagyon bánom, hogy segítettem rajtuk, és az idősek felé irányuló kedvességem, jószándékom is sikeresen lerombolták. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindet egy kalap alá veszem vagy tömegközlekedésen nem adnám át a helyem egy idősnek, ugyanakkor az önzetlen jótékonykodásomból nem fognak kapni innentől.

okt. 29. 23:10
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is néhány éve élek vidéken, de nekem nincs ilyen tapasztalatom. Idősek a szomszédaim, és mikor látták, hogy felújítok, ők akartak segíteni, hogy addig füvet nyírnak nekem stb. Én az elejétől kezdve tartottam egy távolságot, úgyhogy nem kértem segítséget, én se mentem át segíteni, és így értették, hogy én nem barátkozom annyira. Így is jó a kapcsolatunk, ha látjuk egymást, beszélgetünk, ennyi.

Szerintem te kissé dilis szomszédokat fogtál ki, és egy kis naivitást is érzek abban, hogy mentél nekik segíteni. Nem kell ennyire segítőkésznek lenni csak azért, mert szomszédok. Egy fiatalabb szomszéd is lehet ilyen, hogy vérszemet kap, és utána már mindenhez kéri a segítséget és megsértődik, ha ez elmarad. Ez szimplán rossz jellem, de ahogy írták, egész életükben ilyenek lehettek.

tegnapelőtt 11:47
 32/35 anonim ***** válasza:
47%
Ez nem korfüggö, bar en pl. itt a gyakorikerdesek alatt azt vettem eszre, hogy a fiatalok a rosszindulatuak, söt sokszor bunkok, nem pedig az idösebb korosztaly. De kedves kerdezö, te is leszel meg egyszer idös, es mit fogsz hozza szolna, ha leöregasszonyoznak majd, es beraknak a gonosz, rosszindulatu emberek köze? Mert aki mar ilyen fiatalon kritizal es elegedetlenkedik, abbol mi lesz öreg korara? Az eletben az ellenkezöjet tapasztalom. Az idösek sokkal kedvesebbek. Van aki halad a korral- pl. az en szomszedom 80 eves koraban is edzöterembe jar, a masik meg 82 eves koraban adta le az auto jogositvanyat, egy harmadik 80 fölött a nyaron Kanadaba utazott egy rokonahoz, repülöut 12 ora!
tegnapelőtt 15:17
 33/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak falun vannak ilyen bolondok, városban is. Rászól az ember egyszer kétszer hogy hagyja abba a szarkavarást, utána már mintha a falnak mondanánk. Elengedem. Most vagy ilyen nehéz felfogású vagy agyilag van károsodása némelyiknek.
tegnapelőtt 23:22
 34/35 A kérdező kommentje:
32: te nagyon nem értem mi a probléma. El se olvastad szerintem. Itt folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy mit csinálsz, néznek be a kapun, 2 házzal arrébb 4 vénasszony ül össze és pletykálnak. Máskor a nevemet is hallottam, rólam beszéltek. Undorító. Vagy épp ha fűnyíróval szedtem össze a faleveleket, mert nem volt kedvem lombseprűzni, erre az egyik átkiabál szemből, hogy tán megint füvet nyírsz? Igaz 2 napja is azzal szedtem össze a leveleket, sokkal gyorsabb és szebbek összeszedi, mint bármi más. De mégis mi köze hozzá, hogy mit csinálok? Miért kell átkiabálni? Kint ül és bámul. Nagyon irritáló, gondolkodom, hogy falat építek kerítés helyett már, amit sose láthatnak be. Rengeteget segítettem nekik, erre mocskolódnak a hátunk mögött itt ez a baj. Elhiszem, hogy vannak rendes öregek, én is leszek egyszer ha megérem, de nem fogok akkor se úgy megváltozni, mert nekik ahogy írta más is, az alaptermészetük volt ilyen mindig!
tegnap 01:27
 35/35 anonim ***** válasza:
63%

A fiatalok eppen ugy pletykalnak, csak nem ugy, hogy kiülnek a haz ele. A munkahelyeken Magyarorszagon egyfolytaban a kollegakat beszelik ki.

Na latod 34-es, te is haraggal reagalsz rajuk, ki tudja, hogy mi az oka, hogy ezek az öregek miert mergesek rad. Csak az egyik velemenyt halljuk. Valoszinü ök is tudnanak valami negativumot irni rolad. Foglalkozzal magaddal, es ne masokkal, valami nem stimmelhet nalad sem, mert ok nelkül senki nem olyan, amilyen. Nezz magadba, hogy miert bosszantanak teged ök, miert foglalkozol ezzel a temaval ennyit. Valamit kivalthattal belölük. Nekem semmi rossz tapasztalatom nincs az idösebbekkel. 1-2 kivetel mindenhol van, de az nem az atlag.

tegnap 07:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!