Miért ennyire rosszindulatúak az idősek, főleg öregasszonyok vidéken?
Vidéken lakunk 4 éve és amennyire szerettem és tiszteltem az időseket, mára pont annyira utálom őket, tisztelet a tényleg normálisaknak. Segítettem sokuknak, majd egyre inkább rám kaptak, elkezdtek kihasználni és ha valamiért fizetni kellett egyre inkább húzták a szájukat és megannyi dolgot baráti alapon is megcsináltam, kedvességből, majd vérszemet kapva már elvártak mindent így. Miután visszautasítottam és eltűntem a jótékonykodás világából, már mindennek elhordtak a hátam mögött. Felújítottuk a házat, új ablakok, korszerű kazán és rögtön azt puhatolták, hogy honnan lehet pénzünk rá. Egyik öregasszony már azt beszélte, hogy drogból. 2 gyerekünk van, munkahelyeink, elit környezet és ilyen feltételez bármelyik is legyen. Ezt persze hallottam mástól, hogy ilyeneket hordanak össze és nem is köszönnek már vissza.
Utóbbi feltételezés kimerítheti a rágalmazás fogalmát és tudtommal a törvény mindenkire vonatkozik, Btk, alól egy nyugdíjas öregasszony sem kivétel. További efféle mocskolódásért jogi lépéseket is tehetnénk nyilván. Persze egy szenilis 80 évessel nem sokat tudnak tenni, ebből áll az élete, hogy pletykál, másokat bántanak.
Nagyon bánom, hogy segítettem rajtuk, és az idősek felé irányuló kedvességem, jószándékom is sikeresen lerombolták. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindet egy kalap alá veszem vagy tömegközlekedésen nem adnám át a helyem egy idősnek, ugyanakkor az önzetlen jótékonykodásomból nem fognak kapni innentől.
Meg szándékosan szaglanak is messziről:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..
Kicsinyesek, szarrágók, igen, még ha egy pohár vízről is van szó.
A gyerekek általában eltipliznek, maradnak a "barátnők" akikkel lehet még szapulni a maradékot. Van olyan aki a saját szemetét a másik kukájába rakja, van bőr rendesen!
Valakinek el kell végezni a kerti munkát ha a gyerekek nem jönnek és ő már nem bírja!
Én azt látom hogy ezek 20 évvel ezelőtt is ugyanolyan gennyládák voltak, ha nem jobban!
Mind mondtam, kevés a normális, mindegyiknek van valami beütése.
Általában hiperaktívak, nagypofájúak.
Az egyik új szomszédja például elhordta mindennek és elköltözött mert nem bírta, jól "lekkommunista k*rvázta"!
Hát ilyenek...
Akkor vannak szarban amikor cserélődik a közeg és az újak jönnek többségében, megkezdődnek a felújítások, belakják a helyet, akkor már általában csendben vannak. Mostani időszak kezdete.
A nagyon vidékre meg nem megy senki, totál kipusztul, semmi nincs, nagyon nyomasztó!
Abból az emberből lesz rosszindulatú öregkorára, aki eleve is az - csak fiatalon jól álcázza. De öregkorára az ember már kevésbé türelmes, és kevésbé van ereje és kedve véka alá rejteni az igazi valóját, igazi érzéseit. Vidéki falutól kezdve a megyeszékhelyeken át egészen a fővárosig mindenhol egyaránt ez a helyzet.
Viszont ez nagyban közösségfüggő is. Ahol például jó a közösség (település vagy városrész, esetleg lakónegyed méretétől függetlenül), ott eleve kedvesebbek az emberek, és akár még egy rosszindulatú embert is meg tudnak változtatni - bár csak kb. 100-ból 1-et.
Egyébként alapvetően sokkal több a rosszindulatú ember, mint a jóindulatú, és ezért van az, hogy az idősek között is több rosszindulatúval találkozni - és most nem arra gondolok, hogy elutazok valahova, és "jaj, de kedves és tisztelettudó meg istenkirály volt ott mindenki, főleg az idősek!", hanem arra, amikor az eleinte kedves nénikéből és bácsikából elviselhetetlen, prosztó, gáncsoskodó minisátán lesz pár hét vagy hónap után. Kevés ember mutatja ki elsőre a foga fehérjét, először megy a jópofizás, aztán jön a feketeleves.
Ha felmerült hasonló "segítség a szomszédnak" típusú probléma, sajnos az jutott eszembe rögtön: ha valaki a kisujját nyújtja, esetleg egy idő után már egésznapi segítséget várnak el, ha ez nem teljesül, akkor pedig a segítőkész illető van elmondva mindenféle szívtelen rosszindulatú rohadéknak.
Ingerszegény környezetük van, nem tudják mivel lekötni az energiát, ezért pletykálnak undorító módon össze-vissza mindenfélét.
Lehet hogy megkeseredettek, úgy érzik elrontották az életüket és így kompenzálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!