Szerintetek csak én reagálom túl, vagy a szomszédom tényleg zaklat? (26/L)
8 évvel ezelőtt költöztem a testvéremmel egy társasházba, ahol a mellettünk lakó szomszédokkal (házaspár) köszönőviszonyban vagyunk/voltunk. Mind a ketten 50 év felettiek, nincsen bennük semmi különös. Kb. egy éve a házaspár férfi tagja elkezdett velem beszélgetni, én udvariasan meghallgattam és mentem tovább. Egy héttel ezelőtt azonban megkeresett az instagramon és folyamatosan írogatott nekem. Mivel nem vagyok a legaktívabb, meg amúgy is van elfoglaltságom, megírtam neki, hogy nem tudok most beszélni. Olyanokat kérdezett, hogy szeretem-e az irodalmat, meg ilyenek, tehát nyíltan nem mozdult rám vagy ilyesmi. Mivel nem írtam neki, láttam, hogy képeket posztol, olyan idézetekkel, hogy: "Olyan nincs, hogy valaki túl elfoglalt. Olyan van, hogy nem vagy neki elég fontos számára ahhoz, hogy veled foglalkozzon." "Mindenkinek annyit érsz, amennyit tesz érted! Se többet, se kevesebbet."
Tudni kell, hogy nincsen követője, így csak én látom, amiket posztolt. Utána belájkolta az összes képemet. Majd végül én írtam neki, hogy nem használom az instagramot, ezért nem válaszolok. Erre felajánlotta, hogy beszélgessünk Viberen. Persze, az kéne még, hogy a telefonszámomat is tudja..
Mivel lecsekkolta a profilomat, van a szülővárosomról is kép. Elkezdte mondani, hogy van neki egy város, amit nagyon szeret (Szülővárosom), tehát konkrétan hülyének nézett. Azt is látta, hogy tudok zongorázni, így a zongorajátékokról kérdezgetett. Majd elkezdte ecsetelni, hogy milyen jó szomszédok vagyunk és reméli, hogy sokáig azok maradunk. Azt válaszoltam, hogy én a munkám miatt jövőre elköltözöm innen, meg amúgy sem szeretek itt lakni, mert sok sérelem ért. Ekkor elköszöntem tőle, mert már késő volt.
Reggel pedig 20 olvasatlan üzenetem volt, ezzel a szöveggel: "Jó reggelt kívánok neked kedves XY, amikor felébredsz".... Aztán leírta, hogy őt megsértettem és megbántottam azzal, hogy el akarok költözni, mert hogy mindenhol vannak sértő emberek stb. Majd ABBA és Roxette dalokat küldött nekem, mert ő ezeket szereti és hogy ő "végtelenül romantikus alkat". Na itt láttam, hogy valami nagyon nem stimmel vele és letiltottam. Azóta félek, hogy összefutok vele a lépcsőházban.
Ti mit tennétek?
Jegyezd meg, hogy még a 90 éves pasi is csak dugni akar. Nekem volt ilyen munkatársam, csak az időjárásról beszélt, majd ő is bekattant és munkaidőn kívül találkozni akart, viberen, messengeren beszélni meg mi egyebek.
Máskor ne beszélgess az ilyennel. Ha jóba akarsz lenni a szomszéddal, a nejével beszélj max. Az nem fog rád nyomulni.
Amúgy meg nem kell semmit se tenned. Hamarosan költözöl. Szard le addig is
22.: Szerinted különnemű emberek szomszédként, munkatársként ne is beszéljenek, mert csak szexet akarnak? Ez baromság, ne haragudj. Vannak különnemű barátok is.
Más kérdés, ha valaki zaklat, le kell építeni, ha nem sikerül, fel kell jelenteni.
Utolsó: Van olyan idősebb, apukámmal egy korú ismerősöm, akivel munka kapcsán napi szinten beszélünk és teljes mértékben meg is bízom benne, a szex, mint téma ha felmerül sem érzem magamat kellemetlenül, mert mind a ketten baráti szinten tekintünk egymásra. Ebben teljesen egyet értek.
Vannak helyzetek, amikor azonban a baráti és a hátsó szándék teljesen összemodósik, jelen esetben is ezt tapasztaltam a szomszédommal.. És annak is tudatában vagyok, hogy nem kellett volna az első üzenetére válasznolnom, mert élőben teljesen másképpen viselkedett eddig, nem gondoltam, hogy ennyire - ahogyan korábban fogalmaztak - "zakkant".
Na ezért viselkedek én már az összes nővel fapofa módon, tőlem vigyoroghat akárhogy, a háttérben fix, hogy tahó módon kibeszél valakinek.
Röhögjön a jó anyukáján.
Persze amíg érdekük fűződik hozzá, teszik a szépet-jót, na már ez nálam egy hatalmas ellenszenv.
Leszarni az összeset, és pont.
25: Bárcsak tudnék röhögni ezen a szituáción, de pont hogy nem, korábban szexuális zaklatás áldozataként meg pláne nem. Bűntudatot kelteni valakiben, azért mert nem vagy rá kíváncsi és utána még üzenettel bombázni valakit nem éppen a legideálisabb módja az ismerkedésnek, főleg ennyi év korkülönbséggel. Ha a te lányod (ha van) kerülne ilyen helyzetbe, kíváncsi lennék, te hogyan reagálnál erre.
Kinek fűződik most ebben a helyzetbe érdeke bárkihez? Maximum a rendőrségnek, ha személyesen is zaklatni fog.
Remélem, több férfi is megfogadja a tanácsodat, hogy fapofa módon kezeled a nőket, hogy elkerüljék az ilyen helyzeteket.
28.: Miért szexeljen olyannal, akitől undorodik? Az ilyen erőszakosan udvarló embereket amúgy is jó kerülni, mert a kapcsolatban is nagy eséllyel erőszakosak lesznek.
Gondolom, te se akarnál olyannal szexelni, akit nem kívánsz, sőt, ellenszenvesnek tartasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!