Budapesten melyik kerület a legjobb, és melyik a legrosszabb?
Ízlés kérdése. A közhely szerint soroksár-rózsadomb, de soroksár csk szegény. Szerintem a x. Kerület központi része a nepliget körül igazán rossz. Ott meg nappal is kotekednek a cigányok, véresre verik az embert az uzsorások, fekete mercedeszek jarkalnak a gyartelepek közt, oda is csak késsel megyek este koncert után.
Gazdakorol nem sokat tudok, egyszer volt egy barátnőm aki Budán lakott, 2. Kerület, nagy ketszintes kerti házuk volt, mammutban vásároltak, millenarisban buliztunk, de ők még nem is számítanak tehetősnek. Igazán gazdag barátaim Budapest gyűrűterületeiről ingáztak be.
Soroksár, mint Rózsadomb???? 😃
Pesten az V kerület a legmenőbb.
Budán meg a 2-11-12.

Legrosszabb: X. ker. és VIII. ker. Nagykörúttól kijjebb eső része.
Legjobb: attól függ, mit értünk alatta. Ha a leggazdagabbat keressük, az II. és XII. ker. Ha a legélhetőbbet, akkor a XI. ker. legnagyobb része az, de a IV., XIII., XIX., XX., XXII. ker. is élhető. Vagy legalábbis azoknak nagy része, mert természetesen a kerületek nem homogének.

A belvárosban (főleg VI-VII-VIII. ker) sok roma és hajléktalan van, ennek ellenére én nem szeretem.
A III. Kerület viszont változatos, jó.

2-es az első vélhetőleg az egyes úgy értette a Soroksár-Rózsadombot, hogy a két véglet.
Budán az 1-2-12 a legjobbak. Pesten jó a 13., igaz nem a teljes kerület.

7-es, de a Ferencváros nemcsak gyártelepekből áll. A belső részén tömbrekonstrukciók voltak, ott új társasházak vannak (irtózatos árakon).
Ezért igazából rossz a kérdés, mert a kerületek nagy része eleve nem homogén.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!