Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy átlag ember, aki vidéken...

Egy átlag ember, aki vidéken keres mondjuk havonta 400 ezret, hogyan tud megélni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a válasz, mert hasonló összeget keresek, Nyíregyházán lakom, és nem látom ebből az összegből hogyan lehet önálló egzisztenciát kialakítani, fenntartani. Ennyi pénzből saját lakásra összegyűjteni esélytelen, még az önerő se jönne össze évek alatt se. Albérlet árak is 120-150 ezer között mozognak, ebben nincs benne a rezsi, kaja, szolgáltatások stb. Mégis azt látom hogy az emberek többsége vígan él, saját lakásban, kocsival, sokan gyereket tartanak el. Elég hihetetlen ez nekem.
2024. júl. 5. 21:32
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
Maga mi a lótúróról beszél, 40-es?!
2024. júl. 7. 10:22
 42/49 anonim ***** válasza:
36%
Oda van írva.
2024. júl. 7. 10:38
 43/49 anonim ***** válasza:
45%
Én is csatlakozom a debreceniekhez, itt sztem a többség örülne 400 ezernek, mert inkább 250 ezer az átlag fizu :D
2024. júl. 15. 11:57
 44/49 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen kérdésre mindig ilyen válaszok érkeznek, hogy boldogok a sokkal kevesebből is, "tökéletesen jól elvannak", meg megbotránkozva, hogy nem egyedül kéne lakni (felnőtt, önálló emberként), meg túl magasak az igények. Közben az van, hogy ha valaki kijön ilyen kevés pénzekből, az úgy van maximum, mint ahogy vki írta, hogy "igaz, nem jár fodrászhoz, moziba stb.", vagyis ez a túlélés, csak a létfenntartásra költenek. Kajára, meg benzinre, hogy munkába járhassanak, rezsi, bérlet. Nincs semmi kultúra, színház, könyvvásárlás, élmények, nyaralás, szép ruhák, kellemes kozmetikumok, egy üveg PARFÜM, csak úgy kiruccanás hétvégén más városba, már a fodrász is, amitől az ember ápolt lesz, az luxus. Én is müzlit eszek, és igen, észrevettem, hogy a világ egyik legjobb üzlete a müzli lett, eszméletlen drága. De amúgy az se olcsóbb igazából, ha jó minőségű kenyeret, felvágottat, sajtot, zöldséget eszel:)

Engem is nyugtalanított a kérdés, hogy esetleg sokat költök, és nem értem én se, hogy tudnak kijönni ilyen fizetésekből. Nekem ingadozó a fizetésem újabban, és amikor kevés, akkor látom, hogy nem is veszek semmi "pazarlót", egyszerűen irreálisan magasak az árak és irreálisan alacsonyak a fizetések.

2024. júl. 15. 22:44
 45/49 anonim ***** válasza:
44 vagyok: most nekem is 2-400 között van, és lószrt se tudok venni, alapra is alig elég. ha nem csak a gondterhelten kibekkeljük hó végéig van, hanem kellemesebb az élet, ahhoz sokkal több kell.
2024. júl. 15. 22:47
 46/49 anonim ***** válasza:
55%

Vagy csak ésszel költekeznek.

Mi négyen vagyunk, én, párom, és két gyerek. Az én havi nettó jövedelmem 315 ezer (+8 ezer cafeteria), páromé 290 ezer körül van (+családi pótlék). Naponta járunk boltba, én napi átlag 6000 Ft napi költést szoktam számolni. Ez nyilván egyes napokon 3-4 ezer, más napokon 10-12 ezer. És ez nagyrészt csak élelmiszer. Próbálunk takarékosan, de egészségesen táplálkozni, mindennap eszünk valami gyümölcsöt (én almát szoktam), hétvégente van színhús (általában sütve), hétköznap sajt (pl. mozarella), szendvics, péksüti, és valami ebéd a gyerekeknek (én nem nagyon eszek főtt kaját).

A Sparba járunk, de egyes dolgokat a Lidl-ben veszünk meg, mert jobban megéri.

2013-ban vettük ezt a lakást (panel), nem nagy, de nekünk elég. Akkor havi 55 ezret fizettem rá, ez egy év múlva havi 65 ezer lett. Majd ahogy változott a BUBOR, a kamatperiódus végetértével lett 58 ezer, 56 ezer, ... majd 48 ezer.

Aztán 2018-ban jött egy lehetőség a banktól, hogy fixálhatjuk 10 évre a havi törlesztőrészletet 30+2 ezerre (tőketörlesztés+kamat). Bele is mentünk, azóta havi 32 ezret fizetek a lakáshitelre. Ez nagyon jó ár, ha bérelném a lakást, az olyan havi 100-120 körül lenne.

Van vezetékes telefon, internet, TV (+HBO 1-2-Max), Spotify előfizetés kettőnknek. Annyi, hogy benne vagyok a céges flottában, így mobilra fejenként havi bruttó 2200 Ft-ot fizetünk, ez négyünknek 8800 Ft havonta. De ezt már levonják a bruttó béremből, így ez a 315 ezren felül van. Ez egyébként korlátlan belfőldi hívást és korlátlan mobilnetet jelent.

Van kocsink, bár mivel városban élünk, nem túl gyakran használjuk. Van egy "hegyünk" (errefelé így mondják) a Balatontól pár km-re, ez egy kis nyaraló ház telekkel (összkomfortos), ezt úgy örököltük. Ilyenkor nyáron havonta 1-2x ki szoktunk menni, van, hogy ott alszunk. Be van kamerázva az egész ház, én szereltem fel őket, 4 kamera + rögzítő + PoE switch + router.

Vasárnap strandon voltunk négyen, szombaton a kisebbik fiammal "shoppingoltunk", kapott egy Minecraftos könyvet, egy baseball sapit, és vettünk a cukrászdában egy sütit. Jövő héten megy a fiam táborba, erre már korábban félretettük a pénzt (közel száz ezer). Kicsit messze van, a benzinpénz olyan 20 ezrre lesz, kétszer oda meg vissza.

Nekem van egy hobbim, tegnap rendeltem hozzá cuccokat Aliexpressről 5 ezer forint értékben. Feleségem hobbija a kertészkedés.

Egyébként én egy Excel táblázatban rögzítem mindig, hogy mennyi pénzem van még a hónapra, mennyi a napi költés, hány nap van még hátra, és mennyi pénzem marad a hó végén. Most pl. így állok: [link]

Ha minden jól megy, marad 48 ezrem a hó végén, de ez azért ilyen "sok", mivel többet spóroltam a múlt hónapban, mint máskor szoktam (akarok venni egy fúrógépet). Egyébként vagy marad hó végére, vagy nem, mert ha elmegyünk moziba, fesztiválra, múzeumba, akkor van, hogy nem marad, vagy csak pár ezer.

Mindezt csak azért írtam le ilyen részletesen, hogy lássátok, mi így élünk olyan kb. 620 ezerből négyen. Nem mondom, hogy ne lehetne sokkal jobb, én törekszem is rá, de azért nem olyan rossz ez így.

2024. júl. 16. 08:20
 47/49 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még egy dolog: én 2016-ban leszoktam a cigiről, és kávéból is már "csak" napi kettőt iszok (régebben megittam 3-4-et). Feleségem csak elvétve iszik kávét, alkoholt pedig egyáltalán nem iszunk, tehát ilyesmikre csak minimális pénz megy el.
2024. júl. 16. 08:23
 48/49 anonim ***** válasza:
28%
46, ez 650 körül van, nem 620, és ez mire akart példázat lenni? "ésszel költekeznek" - arról volt szó, hogy 3-400 ezerből nem lehet kijönni, a duplájából már igen.
2024. júl. 16. 14:24
 49/49 anonim ***** válasza:
67%

ma 14:24 Tudsz olvasni? Elolvastad amire most válaszoltál??? Igen, 650 körül van. Apróságot átugrottál: Azt is írta a válaszoló :NÉGYEN vagyunk.

Ja,tudom. Ilyenkor jönnek a válaszaitok: Arról én nem tehetek! Meg: Nem én csináltam a gyerekeket.

2024. júl. 16. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!