Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy átlag ember, aki vidéken...

Egy átlag ember, aki vidéken keres mondjuk havonta 400 ezret, hogyan tud megélni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a válasz, mert hasonló összeget keresek, Nyíregyházán lakom, és nem látom ebből az összegből hogyan lehet önálló egzisztenciát kialakítani, fenntartani. Ennyi pénzből saját lakásra összegyűjteni esélytelen, még az önerő se jönne össze évek alatt se. Albérlet árak is 120-150 ezer között mozognak, ebben nincs benne a rezsi, kaja, szolgáltatások stb. Mégis azt látom hogy az emberek többsége vígan él, saját lakásban, kocsival, sokan gyereket tartanak el. Elég hihetetlen ez nekem.
júl. 5. 21:32
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
41%

Te nem élsz még Nyíregyházán 400 ezerből más meg megél. Az igényeid nem klappolnak a lehetőségeiddel.

Minek neked 40 nm-es albérlet? Van kisebb is vagy bérelhetsz szobát. Az étkezéseden is spórolhatsz.

Te az a troll vagy aki szerint itthon minden kaki és Angliában meg minden jó. Ezért mars ki gyorsan Angliába és így neked is jobb lesz és a gyakori népe sem olvassa majd a nyavalygásodat!

júl. 6. 06:42
 22/49 anonim ***** válasza:
38%
vidéken átlag emberként nem keresel havi netto 400 ezret. Max. havi 4 túlórával 3-4 műszak. Persze vannak olyan állások, amit megfizetnek, pl. mérnök, hegesztő, forgácsoló, stb., de őket is túlóráztatják. Az összeszerelők a multiknál meg minimálbéres ukrán, filippino, stb. munkások. Szóval magyaroknak se adnak nagyon többet, inkább hozzák a külföldieket... persze, ahol én vagyok multi, rájöttek, hogy a lakhatás, étkeztetés, utaztatásköltsége, kommunikációs nehézségek, nagy fluktáció stb. hosszú távon veszteségesebb, mint a magyarokat megfizetni.
júl. 6. 12:27
 23/49 anonim ***** válasza:
45%

Nem értem, hogy miért kell a válaszokat leszavazni?! 🤦🤷🫤

Én csupán leírtam, hogy apukám kb. 310 ezres nettó fizetéséből egyedül simán meg tud élni saját lakásában, hitele nincs.

Ez egyesek szemét miért szúrja?

Az, hogy egyes magyar embereknek az Isten pénze is kevés lenne és nincs megfelelő pénzkezelési stratégiája arról én nem tehetek.

Attól ő most boldogabb lett, hogy leszavazott jó pár választ? Ettől az ő problémája megoldódik?

Kétlem.

júl. 6. 12:41
 24/49 anonim ***** válasza:
83%

Saját lakásban meg lehet ennyiből élni azt nem vitatom, én inkább a fiatalokra céloztam, akiknek valahogy saját egzisztenciát kellene felépíteni ennyi pénzből.

Szobát nem akarok bérelni, még egyetemista koromban laktam másokkal együtt albérletben, illetve kolis is voltam, nincs jó tapasztalatom a közösködésről.

júl. 6. 12:48
 25/49 anonim ***** válasza:
23%
Hát én például azért húztam le, 23-as, mert nem hiszem el. Nem hiszem el, hogy 310-ből lehet rendszeresen sörözni, cigarettázni, autót üzemeltetni, minőségit enni és még másnak is adni. Akkor ott valami kimarad.
júl. 6. 12:50
 26/49 anonim ***** válasza:
48%

Abban hiszel, amiben akarsz. Felőlem hiheted azt is, hogy az alpesi tehén lila, miközben nem.

A téves hitrendszeredet csak te tudod megváltoztatni, én nem.

Ez volt a kérdés:

"Egy átlag ember, aki vidéken keres mondjuk havonta 400 ezret, hogyan tud megélni ennyi pénzből?"

Én leírtam a saját válaszomat.

"én inkább a fiatalokra céloztam, akiknek valahogy saját egzisztenciát kellene felépíteni ennyi pénzből."

Akkor tanulj meg kiírni egy normális kérdést. Senki nem gondolatolvasó, hogy tudja, hogy speciel te a fiatalokra gondoltál.

A fő kérdésben az áll, hogy EGY ÁTLAG EMBER!!!

Na, erre milyen magyarázkodást fogsz kitalálni?

júl. 6. 13:08
 27/49 anonim ***** válasza:
79%

Mert nem fizet albérletet vagy lakáshitelt. Ha a lakhatásra elmenne 150 ezre, akkor nem nagyon futná a maradék 160 ezerből sörözgetésre, cigizésre, tankolásra

júl. 6. 13:09
 28/49 anonim ***** válasza:
81%

27

Irreleváns válasz. Nyilván nem lehet megélni 300 ezerből, ha 150 ezres hiteled van, csak tésztát krumplival ételeken.

De nem muszáj, hogy 150 ezres hiteled legyen. Ahogy nem muszáj megyeszékhelyen kertes családi házat sem venni.

Errefelé "vidéken" az emberek tökéletesen jól elvannak az agglomerációban, ami kb 40 km-nél áll meg a megyeszékhelytől. De nagyon sokan 50-60 km-t ingáznak naponta, csak egy irányba.

Én 350-et keresek. Egyedül lakom, ingázok, van autóm. Sőt, hitelem is és nem 20 ezer havonta.

Tökéletesen jól vagyok.

júl. 6. 13:52
 29/49 anonim ***** válasza:
74%

Akkor meg a különbözetet elköltöd üzemanyagra. Napi szinten 100 km ingázás oda-vissza, egy átlagos 21 munkanapos hónappal számolva, 2100 km futás az autóval. Egy átlagos autó fogyaszt 7 litert 100 km-en, literenként 620 ft-os üzemanyaggal számolva ~ 90 ezer forint üzemanyag. Nálunk kilométerenként 23 forintot térít a munkahely, az havonta 48 ezer forint, tehát jó 40 ezer minuszban jössz ki.

júl. 6. 14:04
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

29

Havi 30 ezret költök a fizumból tankolásra, a többit a cég állja. Még így is 320 ezerből indulok. És ugyanúgy leírom megint, elégedett vagyok ennyi pénzzel is. Már csak a hitelemből van hátra 8 év. :) 400 ezerből kiskirálynak érezném magam.

júl. 6. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!