Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egy átlag ember, aki vidéken...

Egy átlag ember, aki vidéken keres mondjuk havonta 400 ezret, hogyan tud megélni ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a válasz, mert hasonló összeget keresek, Nyíregyházán lakom, és nem látom ebből az összegből hogyan lehet önálló egzisztenciát kialakítani, fenntartani. Ennyi pénzből saját lakásra összegyűjteni esélytelen, még az önerő se jönne össze évek alatt se. Albérlet árak is 120-150 ezer között mozognak, ebben nincs benne a rezsi, kaja, szolgáltatások stb. Mégis azt látom hogy az emberek többsége vígan él, saját lakásban, kocsival, sokan gyereket tartanak el. Elég hihetetlen ez nekem.
júl. 5. 21:32
1 2 3 4 5
 11/49 Antiszociális lény ***** válasza:
73%

Azért ne haragudj, de ezt úgy mondod, mintha lehetetlen lenne a havi 80.000 Ft kajára..

Tekintve ilyen alap dolgokat, hogy egy ketchup, egy majonéz, egy mustár már 3000 Ft.. Esetleg egy sajt, vagy valami ilyesmi 2000 Ft, párszor csinálsz darálthúsos ételt, akkor bumm 4-5 ezer Ft. Nem is kell nagyzolni, simán elmegy az. Ha meg egyszer mersz rendelni vagy készételet venni akkor már túl is léped. Szomorú, de ez van.

júl. 5. 22:12
 12/49 A kérdező kommentje:
Mi hogy jön ki? Tisztában vagy te az élelmiszer árakkal?
júl. 5. 22:12
 13/49 anonim ***** válasza:
51%

"Azért ne haragudj, de ezt úgy mondod, mintha lehetetlen lenne a havi 80.000 Ft kajára.."

. Nem haragszom, de írtam, nem mondtam, és hogy Te mit magyarázol bele ebbe a teljesen semleges hangvételű kérdésbe, azt magadon kérd számon.

"Mi hogy jön ki? Tisztában vagy te az élelmiszer árakkal?"

. Rendszeresn én végzem a nagybevásárlást az egész családnak, nyilván tisztában vagyok vele.

Csak egy kib*szott kérdést tettem fel, mert kíváncsi voltam, másnak hogy jön ez ki, amikor nálunk nem, és ketten esnek nekem. Arra lettem volna kíváncsi, főzöl, vagy rendelsz, csak ott drágább ez stb.

júl. 5. 22:24
 14/49 Antiszociális lény ***** válasza:
75%

Rendben. Én kérek elnézést, hogy normális hangvételben hozzád mertem szólni. :D

júl. 5. 22:38
 15/49 A kérdező kommentje:
Egy csomag 1000 forintos müzlit 4 nap alatt eszek meg tehát napi 250 forint. Napi egy doboz tej (müzlihez, kávéhoz) 300 ft. 2 db 100 g os pástétom 3 kiflivel / zsemlével 1000 ft. Egy 200 g os joghurt 400 ft. Ez már napi 2000 ft, 30 nap alatt 60 ezer. Néha szoktam venni édességet (csokit vagy rudit), chipset (abból is saját márkást), sört, nem nagy mennyiségben (pl. hétvégente 1 sör), meg kifőzdés ebédet ha úgy van. Így ki is jön a 80 ezer simán, sőt több is...
júl. 5. 22:50
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
én nyírbátori vagyok, és azt látom hogy jönnek be az emberek szorgosan vidékről is, meg itteniek is vállalni a három műszakot az ipari parkos gyárakban ilyen -hallomás- nettó 280-akért. (ez lehet legrosszabb pozíciók, nemtom) lehet hogy lakhelyre nem kell költeni, de így is nehéz elképzelni hogy lehet ebből kihozni mindent egész hónapokra, mégis megoldják az emebrek. nyilván ki min spórol, visszavesznek az igényeikből gondolom
júl. 5. 23:06
 17/49 anonim ***** válasza:
37%

Budapesten bőven van olyan albérlet, ahol 160-ezren belül két emberre van lakás és nem egyre. Persze mindenhol van túlárazott lehúzó és jó is. Kifogtad pont a rosszat. Nem tudom, hogy pont a vidék miatt lenne ott drága és csak drága van-e. Arra nem vagyok járatos. Sokan azt gondolnák, hogy Budapest drágább. Például a boltokkal ez pont nem igaz. Visszatérve: én biztosan nem mennék és nem adnám meg az örömöt a tulajnak.

Nálam egészségtudatos étkezés pedig megvan 70-ezerből, ami átlagnál vagy odafigyelés hiányától pedig drágább.

Egy tény. Ha ezt a helyzetet kiszámoljuk és még szórakozni is jársz, akkor valóban keveset spórolsz vagy pont zéró. Fele árú albérlettel is csak 50.000-100.000 között lenne a megtakarításod.

Pedig mindeközben az a szomorú valóság, hogy sokan keresnek ennél kevesebbet is. Ugyanúgy nem jutnak semmire.

júl. 5. 23:12
 18/49 anonim ***** válasza:
0%
Ennyiből simán megélek és fenntartok egy vagy akár két normalisabb autót is. Kaja ingyen van, szülőktől csak le kell menni érte vagy azt se, ha ők hozzák.
júl. 6. 02:48
 19/49 anonim ***** válasza:
29%

Apa kb. 300 ezer körül keres, a pontosat nem tudom (300-310 között), egymaga él saját lakásában, van autója, iszik sört és cigizik is. Mégis kijön a fizetéséből. Sőt, úgy főz, hogy én is heti kétszer nála ebédelek. És nem olcsó, szar kajákat eszik, az aranyközépút járható.

Minden szerintem az igényeken múlik csak.

júl. 6. 04:22
 20/49 anonim ***** válasza:
58%
Aha, 200000 csak a lakhatásod. Talán nem egyedül kellene albérletet fizetni!
júl. 6. 06:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!