Egy átlag ember, aki vidéken keres mondjuk havonta 400 ezret, hogyan tud megélni ennyi pénzből?
Azért ne haragudj, de ezt úgy mondod, mintha lehetetlen lenne a havi 80.000 Ft kajára..
Tekintve ilyen alap dolgokat, hogy egy ketchup, egy majonéz, egy mustár már 3000 Ft.. Esetleg egy sajt, vagy valami ilyesmi 2000 Ft, párszor csinálsz darálthúsos ételt, akkor bumm 4-5 ezer Ft. Nem is kell nagyzolni, simán elmegy az. Ha meg egyszer mersz rendelni vagy készételet venni akkor már túl is léped. Szomorú, de ez van.
"Azért ne haragudj, de ezt úgy mondod, mintha lehetetlen lenne a havi 80.000 Ft kajára.."
. Nem haragszom, de írtam, nem mondtam, és hogy Te mit magyarázol bele ebbe a teljesen semleges hangvételű kérdésbe, azt magadon kérd számon.
"Mi hogy jön ki? Tisztában vagy te az élelmiszer árakkal?"
. Rendszeresn én végzem a nagybevásárlást az egész családnak, nyilván tisztában vagyok vele.
Csak egy kib*szott kérdést tettem fel, mert kíváncsi voltam, másnak hogy jön ez ki, amikor nálunk nem, és ketten esnek nekem. Arra lettem volna kíváncsi, főzöl, vagy rendelsz, csak ott drágább ez stb.
Rendben. Én kérek elnézést, hogy normális hangvételben hozzád mertem szólni. :D
Budapesten bőven van olyan albérlet, ahol 160-ezren belül két emberre van lakás és nem egyre. Persze mindenhol van túlárazott lehúzó és jó is. Kifogtad pont a rosszat. Nem tudom, hogy pont a vidék miatt lenne ott drága és csak drága van-e. Arra nem vagyok járatos. Sokan azt gondolnák, hogy Budapest drágább. Például a boltokkal ez pont nem igaz. Visszatérve: én biztosan nem mennék és nem adnám meg az örömöt a tulajnak.
Nálam egészségtudatos étkezés pedig megvan 70-ezerből, ami átlagnál vagy odafigyelés hiányától pedig drágább.
Egy tény. Ha ezt a helyzetet kiszámoljuk és még szórakozni is jársz, akkor valóban keveset spórolsz vagy pont zéró. Fele árú albérlettel is csak 50.000-100.000 között lenne a megtakarításod.
Pedig mindeközben az a szomorú valóság, hogy sokan keresnek ennél kevesebbet is. Ugyanúgy nem jutnak semmire.
Apa kb. 300 ezer körül keres, a pontosat nem tudom (300-310 között), egymaga él saját lakásában, van autója, iszik sört és cigizik is. Mégis kijön a fizetéséből. Sőt, úgy főz, hogy én is heti kétszer nála ebédelek. És nem olcsó, szar kajákat eszik, az aranyközépút járható.
Minden szerintem az igényeken múlik csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!