Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen kapcsolatban kell(ene)...

Milyen kapcsolatban kell(ene) legyél a szomszédaiddal?

Figyelt kérdés
Én most kertes házi szomszédokról beszélek, de lehet szó akár tömbháziról is. Ti milyen viszonyban vagytok a szomszédaiddal? Szerintetek gáz az, ha én pl. alig találkozom velük? Néha köszönök nekik, de kb ennyi, nagyrészt idősebb szomszédaink vannak. Meg nem is nagyon erőltetem hogy találkozzak velük, néha, amikor véletlen beléjük futok köszönök, de ennyi. Szinte semmilyen kapcsolatban nem állok velük. Nektek erről mi a véleményetek?

2024. máj. 7. 12:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Én eléggé elzárkózom. Ahol korábban laktunk, ott összebarátkoztunk egy párral, velük tartottuk a kapcsolatot, mással nem. Itt most nincs ilyen.

Meghökkentő adalék: A deep adaptation kitér erre, és javasolja, hogy ápoljunk jó viszonyt a szomszédokkal, mert egy civilizációs összeomlás esetén velük kell majd összefognunk a túlélésért.

2024. máj. 7. 13:31
 12/25 anonim ***** válasza:
Panelban lakunk. Köszönünk a közvetlen mellettünk lévő családnak és mindössze ennyi. A folyosó végén lakunk minketten szóval elmennek az ajtónk elött. Amikor anyuékkal éltünk kertes házban akkor jóban voltunk az egyik szomszéddal, lisztet cukrot is kérhettünk meg ők is ha vasárnap jutott eszünkbe sütni és nem volt itthon nekik nekünk valami. A másikoldai szomszédut utáltuk, egy bunkó vénasszony volt.
2024. máj. 7. 13:34
 13/25 anonim ***** válasza:
#2 ennyi erővel ők is nyithatnának feléd nem?
2024. máj. 7. 13:40
 14/25 A kérdező kommentje:
13 szerintem szeretnének is. De én kerülöm őket.
2024. máj. 7. 13:41
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

Köszönünk egymásnak és ennyi, de pl a kb fél éve mellénk beköltözött legújabb pár egyik tagját még nem is láttam, a másikukat is csak egyszer pár hónapja.

Engem nem érdekel, nem vagyunk haverok attól még, hogy van egy mesterségesen összekényszerített lakóközösség. Nyilván nem vagyok vadember, alkalmazkodom (szerencsére mások is), köszönök, segítek cipekedni, ha épp összefutunk és látom, hogy sok cuccuk van, szólok, ha égve hagyta az autólámpát stb, de bratyizni nem fogok. És nem érdekel, ki tart emiatt bunkónak, én nem érzem magam annak, hiszen betartom az alapvető együttélési normákat.

2024. máj. 7. 15:06
 16/25 A kérdező kommentje:
És mi van akkor ha kérdezgetnek rólatok vagy a családról? Őszintén elmondotok mindent, vagy csak módjával akár még kamuzgattok is? Mert baromira nincsen semmi közük semmihez ...
2024. máj. 7. 15:35
 17/25 Metionin ***** válasza:
#16. Mi alap dolgokra válaszolunk ami a házzal vagy az ilyen szolgáltatásokkal kapcsolatos, hogy pl. nálunk jártak-e már leolvasni ezt-azt, személyes dolgokra nem válaszolunk vagy csak nagy vonalakban.
2024. máj. 7. 15:53
 18/25 A kérdező kommentje:
17, pontosan, így kell. :)
2024. máj. 7. 15:58
 19/25 Metionin ***** válasza:
Ja amúgy nekem az se mindegy hogy ki hogy kérdez meg valamit, mert sokszor a szándék alapján is döntök, hogy mit válaszolok. Egyszer láttak hazajönni egy nagy kupával, akkor érdeklődtek hogy min nyertem, hivatalos sportoló vagyok-e vagy hobbis, akkor mondtam hogy amúgy van polgári munkám, szóba került az is, hogy itthonról dolgozok. De nem részleteztem, azóta ezek a lakók ha látják hogy megyek el edzős cuccban, mindig mondják hogy jó edzést meg hogy össze ne törjem magam :D Máskor egy elég kellemetlen néni kérdezett rá a liftben hogy "ilyen fejjel" (kék a hajam) ugyan hol dolgozok, neki csak simán azt mondtam hogy semmi köze hozzá.
2024. máj. 7. 16:10
 20/25 anonim ***** válasza:

Miért kéne direkt találkozni?

Ha összefutunk akkor köszönünk egymásnak, ennyi.

2024. máj. 7. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!