Milyen a kapcsolatod a szomszédaiddal?
Panelban lakom, hát kisebb sokként ért a szomszédság amikor ide költöztem.
Alapból 2 lakásonként van közös nyitott előtér, amit ők "erkélynek" neveztek és ennek megfelelően is használtak. Kint ültek mindig, dohányoztak, kis asztalka meg minden szar kint volt.
Alapból együtt laknak egy csomóan, egy pár, gyerekkel, kutyával, meg több másik bérlő. A kutya eleinte mindig kijött ugrált meg bejött a lakásba.
Aztán úgy idővel elkezdtek elkopni a közös részről, beszedték a cuccaikat, dohányzásért szóltam nekik. Ők meg azt sem tudták az első 1-2 hónapban, hogy itt lakom, de azóta sem sok vizet zavarunk egymásnak. Nagy ritkán össze futunk véletlenül és ennyi. Amúgy semmi bajom nincs velük.
13 emeletes társasházban lakom a 11-en, szóval kb semmilyen.
A szembe szomszéddal időnként köszönünk (meg persze, amikor liftben egymás mellé szállunk be valakivel) de ennyi.
Nem baj, laktam olyan helyen, ahol mindenki nagyon jóban volt, és nem szerettem, mert akaratlanul is mindenki megállított "dumcsizni". Miért? Meló után nem akarok random emberekkel beszélgetni a gangon.
A beszélgetés ellenszere a beszélgetés :D
Nálam ha kint ültek az ablakom alatt, akkor kimentem beszélni velük, és hát tudok végtelenül beszélni a semmiről is. El is szoktak onnan. Más szomszédnál dettó, látszott, hogy megbánta, hogy megállított és kérdezett, mert nem ilyen hosszú válaszra számított, így azóta csak köszön és megy gyorsan tovább :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!