Milyen kapcsolatban kell(ene) legyél a szomszédaiddal?
Ma már az a trendi, hogy a köszönésen kívül, ne kerüljünk semmilyen kapcsolatba a szomszéddal. Ami szerintem elég szomorú.
Nem baj az, ha van egy kedves szomszédot, akit áthívhatsz, hogyha néha segítség kell, és nem tudod másképp megoldani. De tudom, ma csak rázárja mindenki magára az ajtót, hogy őt véletlenül se zavarják meg egyszer sem.
Panelban lakunk, ebben a lakásban 4. éve, gőzöm sincs, kik a szomszédaink. Előtte 5 évig laktunk másik panelban, csak az alsó szomszédot ismertük, de őt is csak azért, mert hasonló helyen dolgozott mint én. Őszintén csak azt tudom, hogy nagyjából kik laknak ebben a lépcsőházban, néhánnyal köszönünk egymásnak, de legtöbbel azt se.
Gyerekkoromban családi házban laktunk, ott mindnekit ismertünk azt utcában, a két oldalsó szomszéddal meg a kertszomszéddal nagyon jó volt a viszony, az egyiknek kulcsa is volt hozzánk, ha bármi történne, be tudjon menni. Akik szembe laktak velünk, azok trógerek voltak, nem is köszöntek, de amúgy a többi utcai lakóval jóban voltunk.
Jobb oldalt egy idegesítő "vénasszony" lakik. Bevallom: Miatta csináltam 3 éve hullámpalából kerítést a hátsó udvarra nem kis pénzért. Sima, drótkerítés volt előtte, és folyton azt leste, hogy mit csinálok, és mindig "okosabb" volt, mint én... Azóta nyugi van. Ha segíteni kell neki valamiben, azt megteszem, mert nem vagyok vadember, se ennyi.
Bal oldalt egy 30'-as pár lakik. Velük tök jó a viszonyom. Néha a lányukat is rám bízzák, hogy vigyázzak rá. Aztán meg csodálkoznak, hogy a Heavy Metal-t szereti hallgatni...:XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!