Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen kapcsolatban kell(ene)...

Milyen kapcsolatban kell(ene) legyél a szomszédaiddal?

Figyelt kérdés
Én most kertes házi szomszédokról beszélek, de lehet szó akár tömbháziról is. Ti milyen viszonyban vagytok a szomszédaiddal? Szerintetek gáz az, ha én pl. alig találkozom velük? Néha köszönök nekik, de kb ennyi, nagyrészt idősebb szomszédaink vannak. Meg nem is nagyon erőltetem hogy találkozzak velük, néha, amikor véletlen beléjük futok köszönök, de ennyi. Szinte semmilyen kapcsolatban nem állok velük. Nektek erről mi a véleményetek?

2024. máj. 7. 12:25
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Köszönésen kívül nem beszélek velük. Fárasztóak és nem az én korcsoportom. Többre nem is vágyom.
2024. máj. 7. 12:29
 2/25 A kérdező kommentje:
Oké de vajon ők ezt hogy veszik? Hogy én vagy te, ilyen magánakvaló, bunkó, valakik vagyunk akiket alig látnak és alig beszélnek velünk? Mert pl. szerintem nem kötelező nekem beszélgetnem, meg jó viszonyban, haverkodnom a szomszédaimmal csakazért mert a szomszédom. Attól még szinte vadidegen emberek.
2024. máj. 7. 12:35
 3/25 Metionin ***** válasza:
49%
A semleges a legjobb, köszöntök és annyi. Én most panelben élek de kertesben nőttem fel, rohadt idegesítő volt amikor a szomszédtól nem lehetett kiülni a teraszra mert egyből jött a kerítéshez dumálni meg kérdezősködni. A másik oldali vén alkesz meg mindig feljött a kerten át és idegesítette a kutyát. 2 ilyen szomszéd volt, utánuk azóta már olyanok költöztek kétszer is, akikkel csak köszönnek anyámék és cső, sokkal jobban is szeretik ezeket.
2024. máj. 7. 12:59
 4/25 anonim ***** válasza:
Szomszéd válogatja de semmilyen társadalmi nyomás nem létezik a szomszédoddal való bratyizásra. Ha nincs hozzá kedved senki nem fog e miatt ferde szemmel nézni rád.
2024. máj. 7. 13:02
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kertesben lakunk, azt sem tudom, kik laknak az utca mondjuk a túlsó végén. Néhányat azért látásból ismerek, meg ha épp megyek és kint vannak az utcán akkor azért odaköszönök(hátha ők ismernek😀). A közvetlen szomszédokkal is csak köszönünk egymásnak, nagyon ritkán beszélünk pár szót. De egyébként nem is nagyon szoktunk találkozni, talán heti 1-2 szer. Ez pont elég nekem.
2024. máj. 7. 13:07
 6/25 anonim ***** válasza:
33%

Ma már az a trendi, hogy a köszönésen kívül, ne kerüljünk semmilyen kapcsolatba a szomszéddal. Ami szerintem elég szomorú.

Nem baj az, ha van egy kedves szomszédot, akit áthívhatsz, hogyha néha segítség kell, és nem tudod másképp megoldani. De tudom, ma csak rázárja mindenki magára az ajtót, hogy őt véletlenül se zavarják meg egyszer sem.

2024. máj. 7. 13:11
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

Panelban lakunk, ebben a lakásban 4. éve, gőzöm sincs, kik a szomszédaink. Előtte 5 évig laktunk másik panelban, csak az alsó szomszédot ismertük, de őt is csak azért, mert hasonló helyen dolgozott mint én. Őszintén csak azt tudom, hogy nagyjából kik laknak ebben a lépcsőházban, néhánnyal köszönünk egymásnak, de legtöbbel azt se.

Gyerekkoromban családi házban laktunk, ott mindnekit ismertünk azt utcában, a két oldalsó szomszéddal meg a kertszomszéddal nagyon jó volt a viszony, az egyiknek kulcsa is volt hozzánk, ha bármi történne, be tudjon menni. Akik szembe laktak velünk, azok trógerek voltak, nem is köszöntek, de amúgy a többi utcai lakóval jóban voltunk.

2024. máj. 7. 13:19
 8/25 A kérdező kommentje:
De szerintetek van olyan szomszéd, aki elvárja azt, hogy te jóban legyél vele, beszélgess vele, stb?
2024. máj. 7. 13:20
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
8! Biztos van ilyen, de nem hiszem, hogy ez az alap
2024. máj. 7. 13:21
 10/25 HakapiszikMatyi ***** válasza:
100%

Jobb oldalt egy idegesítő "vénasszony" lakik. Bevallom: Miatta csináltam 3 éve hullámpalából kerítést a hátsó udvarra nem kis pénzért. Sima, drótkerítés volt előtte, és folyton azt leste, hogy mit csinálok, és mindig "okosabb" volt, mint én... Azóta nyugi van. Ha segíteni kell neki valamiben, azt megteszem, mert nem vagyok vadember, se ennyi.

Bal oldalt egy 30'-as pár lakik. Velük tök jó a viszonyom. Néha a lányukat is rám bízzák, hogy vigyázzak rá. Aztán meg csodálkoznak, hogy a Heavy Metal-t szereti hallgatni...:XD

2024. máj. 7. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!