Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Másnak is fura hogy sokan...

Másnak is fura hogy sokan képesek panelban élni ahelyett hogy vennének egy kertes házat?

Figyelt kérdés

Parkoló tele este,papírvékony falak, üvöltő szomszédok,semmi magánélet.

Amelyik ismerősöm lakott panelban pár év után mindegyik menekül onnan kertes házba.

Sokan miért élnek mégis egész életükben panelban mikor vehetnének kertes házat is?

2023. dec. 15. 22:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%
Egyetlen, nagyon egyszerű oka van: qrva drága. Valószínűleg a legtöbb embernél szintén ez a fő ok, de van aki pl. a ház körüli munkákkal nem szeretne vesződni, vagy szívesebben él a belvárosban, ahol minden ott van a környéken.
2023. dec. 15. 23:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én éltem kertes házban, és tényleg ezerszer jobban szerettem, viszont egyedülálló vagyok, szóval egyedülálló keresetből és időből gazdálkodom. Lehet egyszer annyira toppon leszek mentálisan hogy 8 óra munka után kirázom a kisujjamból hogy egyedül tartsak rendben egy házat + kertet, és lesz is rá pénzem, de jelenleg ettől távol állok. ¯\_(ツ)_/¯
2023. dec. 15. 23:11
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, olyan vagy, mint Maria Antoinette. Egyszer a szegény embereket meglátta rongyos ruhában és megkérdezte:

"Nincs ruhájuk? Ha nincs, miért nem vesznek maguknak?"

2023. dec. 15. 23:18
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Ha nyernék a lottón, akkor sem költöznék házba. Jobb lakásba simán.
2023. dec. 16. 03:06
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

Ismerős nagy vágya volt a kertes családi ház: meglett.

Sokkal több vele a vesződés. Olyan személynek jó ez, aki képes a folyamatos renováláshoz, a kertészkedéshez.

Nekem a legnagyobb bajom/kérdésem pont fordítva lenne, hogy mi a túróért egy kutya nagy hodály, ha nincs kihasználva a sok szoba/kert?

2023. dec. 16. 05:01
 16/23 anonim ***** válasza:
89%

A tinikoromat egy kertvárosi bazi nagy családi házban éltem le.

A napom negyede a buszra várakozással telt.

Felnőttként elsődleges szempont volt, hogy olyan otthonom legyen, ami városi életet biztosít és gyalog közel van mindenhez.

Abból a téglalakásból, amiben élek 3x ekkora alapterületű házat vehetnék vidéken.

2023. dec. 16. 05:15
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

Micsoda sznob vagy kérdező😁🙈

Laktam kertes házban hét évig. Elég volt, soha többet. Most panelban lakom, ennél kényelmesebb nincs. Minden közel, könnyen takarítható, nincs baj vele, nem kell mindig tenni-venni, kellően meleg és nem mellesleg kisebb a rezsije. Nem ugat kutya a szomszédban, nincs tyúk, disznó, nincs fűnyírás, nem füstöl az egész utca fűtés szezonban.

2023. dec. 16. 05:54
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
23 évig éltem családi házban, köszönöm, soha többet! 10 éve egy belvárosi 10 emeletesben élek, sokkal jobban érzem itt magam.
2023. dec. 16. 06:47
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
En most kertesbe lakok, de panelba sokkal egyszerubb. Nem kell kerttel foglalkozni, megy a kozponti futes, konnyebb tisztan tartani stb stb. Ott kb csak lakni kell es semmivel se kell foglalkozni. Akinek keves az ideje vagy inkabb massal toltene mint sok otthoni meloval annak jobb a panel meg
2023. dec. 16. 11:07
 20/23 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem kamu a kérdés, akkor.

Egyrészt, amit az 1-es írt - egy kő alatt élsz, vagy egyetlen ingatlanhirdetést nem láttál még?

Másrészt én életem nagyobbik részét panelben éltem le, vannak hátrányai, igen, de a kertesnek is bőven. Olvasgass az otthon rovatban a minden szombaton nagycsaládos kerti sütögetést tartó szomszédtól az elhanyagolt kutyát kertbe kibaszó szomszédon át a vasárnap reggel 7kor füvet nyíró szomszédig. De mondhatnám a mennyibe kerül egy panel havi fűtése (házközponti fűtés) vs egy 100 nm-es családi házé vagy a panelban egy csaptelep csere vs kerti csap eltört, lefagyott stb. költsége. Olyanokról nem is beszélve, hogy egy ház esetén sokkal gyakrabban lehet több százezres költséggel járó javítgatás, ami egy panelnél nincs (tető, ereszcsatornák, vakolat, kerítés, kertrendezés stb.).

Egy lakótelepen 5, nagyon max. 10 perc sétával minden elérhető az ovitól az orvosi rendelőig, míg egy kertes házas övezetben kocsi nélkül (és ha gyerek/gyerekek is vannak akkor 2 kocsi nélkül) nem boldogulsz vagy jóval macerásabb. Tömegközlekedés ugyanez. 45 év alatt bőven volt ilyen is, olyan is a családi, baráti, ismerősi, munkatársai környezetben, nem fenékig csillámport a kertesház sem, csaxólok! :D

2023. dec. 16. 11:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!