Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?
Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.
Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.
Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.
Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.
Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....
Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.
Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?
Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?
Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.
Kedves kérdező! Használj füldugót!
Szívesen! 🙏🏽
"Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom"
Igen, de csak te teszed szóvá. Nem fognak kiállni melletted, majd lapulnak a kis cukik.
Te rosszba leszel kölykösékkel, akik nem lesznek csendesebbek.
Sőt, ha vérszülők akkor direkt hangosabbak lesznek hogy idegesítsenek. Az ő gyerekük szent!
Ha meg véletlenül feljelentést tesz a szomszéd, mert ez amúgy 8 napon túl gyógyuló sérülés (a fog csonttörésnek számít), akkor meg felbújtásért szépen lecsuknak téged.
Arról már nem is beszélve, hogy ha a roma barátaid kicsit túllőnek a célon, ami előfordult már párszor, meg is halhatott volna az emberke. Gondolhatod, hogy egyből felnyomtak volna téged, mint megbízójukat.
De tényleg, ez aztán követendő példa...
Vagy kamu az egész, és csak menőzni akartál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!