Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
16%
59# Egyébként igen...Csak akkor nem mernék verni az asztalt érdekes módon. Fotelharcosok,megnézném hogy egy ilyen családnál oda kenné e a kutyakakit.:D Ahol évekkel ezelőtt éltünk,brutál beszólásokat kiabáltak egymásnak még az erkélyről is. Mindenbe belekötöttek,aztán beköltözött oda egy ilyen népes család bizony,hajnalig tartó bulik,üvöltések,de érdekes egy hangjuk nem volt,meg se mertek szólalni... 60# voltam.
2023. aug. 25. 20:05
 62/70 anonim ***** válasza:
45%
Na az tipikus igen, hogy egy kisgyerekes családdal szemben iszonyat kémények, de ha egész nap bömbölne kis grófo, akkor mukkanni sem merne.
2023. aug. 25. 22:19
 63/70 anonim válasza:
43%

Kedves kérdező! Használj füldugót!

Szívesen! 🙏🏽

2023. aug. 25. 23:29
 64/70 anonim ***** válasza:
73%
Én anno annak örültem, hogy nem nekem kell kelni éjszaka, hanem a szomszédnak. Pár év és megnőnek.
2023. aug. 25. 23:45
 65/70 anonim ***** válasza:
65%
Pár évig egy olyan szomszédom volt, ahol a minden este csendben iszogató alkoholista apukához heti 2-3x becsatlakozott a 16 évessé serdült fia és baráti társasága is. Nem egyszer jött ki a rendőrség. Úgyhogy nekem felüdülés, hogy az alsó szomszédunknak csak újszülött csecsemője született, míg ott laktunk. Egészséges tüdejű, jó étvágyú cuki kislány - szerinted mennyire élveztem, hogy éjszakánként akár 3-4x is felsírt? Arra gondoltam, hogy a SZÜLŐNEK milyen szar lehet hajnali 2kor + majd én hogy fogom érezni magam, ha ugyenezt csinálom a saját gyerekemmel. Hidd el, ők sem élvezik. Semmi közöd, melyik szobában vannak a gyerekek (amúgy meg a másikban valószínűleg másik szomszédot zavarna jobban + az alatta és felette lakó szomszédot ugyanúgy zavarná) és szerencsére nem tud beleszólni a közös képviselő. Milyen megoldást várnál tőlük? Használj fejhallgatót vagy füldugót vagy ilyen direkt alvásra tervezett ergonómikus füldugót, amire egy appból ki lehet választani tengerzúgást, madárcsicsejt, városi alapzajt, esőt, fehérzajt, akármit. Vagy költöz át TE a másik szobába!
2023. aug. 26. 00:47
 66/70 anonim ***** válasza:
63%

"Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom"

Igen, de csak te teszed szóvá. Nem fognak kiállni melletted, majd lapulnak a kis cukik.

Te rosszba leszel kölykösékkel, akik nem lesznek csendesebbek.

Sőt, ha vérszülők akkor direkt hangosabbak lesznek hogy idegesítsenek. Az ő gyerekük szent!

2023. aug. 26. 09:15
 67/70 anonim ***** válasza:
80%

Ha meg véletlenül feljelentést tesz a szomszéd, mert ez amúgy 8 napon túl gyógyuló sérülés (a fog csonttörésnek számít), akkor meg felbújtásért szépen lecsuknak téged.

Arról már nem is beszélve, hogy ha a roma barátaid kicsit túllőnek a célon, ami előfordult már párszor, meg is halhatott volna az emberke. Gondolhatod, hogy egyből felnyomtak volna téged, mint megbízójukat.

De tényleg, ez aztán követendő példa...

Vagy kamu az egész, és csak menőzni akartál

2023. aug. 26. 10:21
 68/70 anonim ***** válasza:
41%
30 éves férfi vagyok és a szomszédnak állandóan sír a babája viszont egyáltalán nem zavar, nem is értem hogy zavarhat ez valakit, a babák ilyenek, sokat sírnak. Mindenki volt baba, a kérdező is biztos zavarta a szomszédjait.
2023. aug. 27. 21:12
 69/70 anonim ***** válasza:
43%
A felső szomszédaim minden hétvégén buliztak, max hangerőn ment a tucc tucc, de sosem szóltunk nekik mert toleránsak voltunk, a társasház ilyen, ráadásul egy autista fiúk is van. Mikor megszületett a gyerekünk őket ez egyből zavarta, kopogtak a falon mikor sírt meg szóltak a 2 hónapos csecsemőre hogy "ne hisztizzen a gyerekünk". Hétköznap délelőtt 10kor is kopogtak mert a nő nem dolgozott csak otthon feküdt. Azóta én is csesztetem őket, nem buliznak mert rendőrt hívok rájuk. Ha ők hangosak én is kopogok a falon, főleg mikor az autista gyerekük hörög. Nem értem miért érte meg nekik ez...
2023. aug. 27. 21:22
 70/70 anonim ***** válasza:
3%
Így jártál, sajnos. A gyerek ezzel jár... Megjegyzem, szánalmas, hogy a jól nevelt kutyámat nem vihetem be a lakásba, mert nem adják ki, de más az üvöltő, rongáló kölykét simán.
2023. aug. 28. 16:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!