Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
73%
39# Bár érdekes,hogy számodra a trombita hangja ugyanolyan,mint egy síró gyerek,de jó. Remélem te sose voltál kis bömbölő kölyök. Felnőttként jöttél a világra. :) Felénk ez így is megy képzeld. A gyerekes családokat általában nem zavarja a többiek hangoskodása,csak egy pár gyerektelen ilyen sült galamb. Csak hajrá. Nálunk valahol a gyerek sír,a másik fuvolán gyakorol minden nap,hétvégén is. A harmadiknak ugat a kutya. Mellettünk A cica az erkélyen egész este nyávog. A közvetlen szomszéd folyamatosan a haverokkal baromkodik,nálunk egész éjjel csend van,még az egy éves kislányom is alszik,ellenben ők heti 4x hajnali 4-ig vihognak,énekelnek,zene,bulika,minden szót hallani. Hívhatnék rendőrt,de nem tettem,fiatalok..ennyi. Ennek ellenére a zeneiskola zavaróbb,ami itt van mellettünk és még este 8-kor is azt kell hallgatni. De ez van. Ha zavar hogy a szomszéd mindig a wcn fújja hangosan az orrát,akkor szólhatok hogy ne tegye már?:D Engem ez idegesít speciel vagy amikor az ébresztőjére kell kelnem 5-kor. Ilyenek mindenhol lesznek,éltem több helyen már. Ha kertesbe olyan idióta szomszédot fogsz ki,ott is. Aki nem bírja elviselni,tessék a mezőre költözni egy sátorba.
2023. aug. 25. 13:41
 42/70 anonim ***** válasza:
63%

Azta mindenit, megérett a világ a pusztulásra..enyi undorító emberszerű lényt aki itt válaszol(tisztelet a kivételnek)..remelem egyiknek sincs vagy lesz gyereke..

Minek van gyeteke..meg szivassa, meg költözzön el,meg egyebek??

Emberekről beszeltek ti nércisztikus, béka se**e alatti érzelmi intelligenciájúak..

A társasház ezzel jár, elég gáz amúgy ha ennyire minden áthallatszik én inkabb azért panaszkodnék,hogy papirból van a fal

. 18 evet éltem társasházban siman el voltunk egymás mellett pedig volt ott kutya, egymást verő szomszédok,babák, nagyothalló néni aki üvöltette a tvt de csak akkor hallottad ha nyitva volt az ablak...

Inkább ezért panaszkodj,vagy vegyél füldugót...

2023. aug. 25. 14:15
 43/70 anonim ***** válasza:
34%

"Ha te lennél a szomszédom,és ilyen nagyképűen vázolnád a bajodat, nem hogy átköltöztetném a gyereket a másik szobába, hanem még direkt arra a falra tolnám az ágyát, amelyik veled közös."

Ödönke remélem a személyiségedet örökölte, és az oviban kegyetlenül eltángálja a többi gyerek naponta kétszer:D

2023. aug. 25. 14:31
 44/70 anonim ***** válasza:
25%

#39 te nem tudsz olvasni

Volt már 2 ikerfia és szánt szándékkal szült mégegyet.

Ha lett volna egy és arra jönnek az ikrek az pech, de így tudatos volt.

2023. aug. 25. 14:37
 45/70 anonim ***** válasza:
81%

1 gyerek és 3 gyerek között óriási különbség van.

Persze egy is tud ordítani, de össze nem mérhető 3 gyerek hangjával.

+ 1 gyerek azért néha tart szünetet, 3 gyerek képes felváltva ordítani, ha egy csendben van, rákezd egy másik.

+ egyetlen gyereket sokkal könnyebb kezelni ha sír, sivít, hisztizik, mint egyszerre 3mat.

2023. aug. 25. 14:39
 46/70 anonim ***** válasza:
36%

Fhu.

Én egyszer összehoztam 3 derék roma legénnyel egy ilyen éjszaka csöngetgető szomszédot. Nem hozzánk csöngetett, hanem a mellettünk lévő lakásba. Őt is a gyerekek zavarták, hogy miért labdáznak a ház előtt, miért tartanak gyerekzsúrt, miért énekelnek, miért nevetnek olyan hangosan, miért van minden másnap ételszag (mert az anyuka F Ő Z Ö T T a családjára, és nem reggeltől estig volt "ételszag") miért kell reggel hatkor végigvonulni a lépcsőházban (mert iskolába mentek és közben normál hangerőn beszélgettek ) és még sorolhatnám.

Egyszer nekem is beszólt, hogy mit kopogatok lépcsőházban éjjel 11-kor? Színhából jöttünk haza és kopogott a magassarkúm sarka, akárhogy nem léptem fel a lépcsőkre, a fordulóban nem tudtam átlebegni.

Évente kb 3-szor viselek magassarkút...

Aztán elkezdett azzal szórakozni, hogy éjjel 1-2-3 körül ráfeküdt a csengőjükre aztán elfutott, meg leragasztotta a csengőjük gombját, felgyújtotta a lábtörlőjüket, szart kent a postaládájukra. Én meg marhára meguntam hajnalban a szomszéd berregő csengőjére kelni, meg füst szagra és egyebekre ebredni,kifigyeltem azt a fsz szomszédot, hogy biztos legyek benne, hogy ő ügyködik.

Elmentem egy köztudottan romák által lakott környékre, és kerek perec megmondtam, hogy kell 2-3 ember aki rendet tenne az éjszaka leple alatt.

Nyilván benne volt a pakliban, hogy amikorra hívtam őket, akkor épp nem mocorog a szomszéd, 2 éjszakát vártak fölöslegesen, a harmadikon beengedtem őket a kaputelefonnal.

A fsz szomszéd épp a család ajtaját akarta levizelni, de sajnos először leesett a lépcsőn, majd az utcán többszőr megbizonyosodhatott arról, hogy a gyomra nem a kemény szeretethez van szokva, illetve elhagyta két fogát a parkolóban.

Érdekes módon nem tett feljelentést, megszűntek a gusztustalan hadjáratok és fél évvel később úgy költözött el, hogy szinte észre sem vettük.

A család azóta is itt él, azóta felnőttek a gyerekeik.

2023. aug. 25. 15:38
 47/70 anonim ***** válasza:
56%
Na, 46-os, én a kérdésben szereplő család felnőtt tagjaival csinálnám ugyanezt. Minek kell 3 kisgyerekkel beköltözni egy kétszobás társasházi lakásba?
2023. aug. 25. 15:41
 48/70 anonim ***** válasza:
67%
47# De hol van jogszabályba írva,hogy tilos? Te például kinek gondolod magad,hogy eldöntöd így magadba?:D Házirend illetve semmi nem tiltja ezt. Gondolod mindenkinek van 60 milliója kertesre egyből és azonnal?Honnan tudod,hogy nem két hónap múlva terveznek ?Akkor tessék,miért nem költözöl te,ha nem tetszik?Annak kellene,akinek problémája van. A te gondolatmeneted szerint csak egyedülállók mehetnek,de akkor nekik is kuss legyen,se tv,se zene,wc-t is csendbe húzza le,társaságot se fogadjon,macskája se legyen,szex csak kussba lehet. Én meg ezt szeretném. Akkor lehet ez is?
2023. aug. 25. 16:02
 49/70 anonim ***** válasza:
26%
Nincs sajnos erre jogszabály, ezért kell ügyesen megoldani, hogy minél hamarabb költözzenek onnan, legyen meg hozzá a motivációjuk! :)
2023. aug. 25. 16:07
 50/70 anonim ***** válasza:
61%

Szigeteltess te, te akarsz csöndet.

Mondanám, hogy költözz falura, de ott meg a kutyák ugatásától nem tudnál létezni, tanyán meg a madárcsicsergéstől.

Nálunk is van gyerek a szomszédban, de ha rájön az ötperc, akkor is tisztában vagyok vele, hogy az egy gyerek, és az apja lenne a legboldogabb (nálam sokkal boldogabb), ha hamar meg tudná nyugtatni.

Nem te vagy a világ közepe.

2023. aug. 25. 16:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!