Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
27%
49# Na látod,nincs rá,ezért csend.:) Hamarabb meglesz rá,ha lecsengetsz neki annyi milkát. :D Jaaa hogy nincs annyid,különben már költöznél. Akkor kellemetlen. Amúgy ha igazán tökösek elhiheted hamarabb fog lelépni az olyan,mint te is. De ne legyen se gyereked,se állatod soha. Ha lesz,akkor nagy álszent vagy..Akkor bizony ragaszd be a száját majd a két hetesnek.
2023. aug. 25. 16:27
 52/70 anonim ***** válasza:
39%
A gyereksírás megszokható. Felettem is lakik egy sokgyermekes család, a nagyobbik olyan 7-8 éves forma talán. Ő már pl nem sír. Az 5 éves forma kislány sem sír annyit, de ő legalább úgy visít, mint akit nyúznak. A többi gyermek fiatalabb, mind sírós, ha az egyik rákezd, akkor tuti az összes ad ki hangot. Hát...ez van. Valszeg én sem voltam némakacsa gyereknek, majd felnőnek és nem visítanak, sírnak. Amúgy a füldugó ilyen esetben áldás.
2023. aug. 25. 16:32
 53/70 anonim ***** válasza:
36%

De, a Kérdező a saját világának a közepe! Nem kell mindig megalkudni, meg sajnálni a szegény anyukát, hogy brühühü neki milyen nehéééz, menjél inkább segíteni nekik!!4!

Lósz..rt.

Mint már írták, éjjel néha-néha átcsengetni, ha éppen nem hallasz cirkuszt.

Kalapálni, fúrni közvetlenül a közös falnál, amellett, természetesen szintén úgy, hogy nincs sírás náluk éppen (de arra figyelj, hogy ők csendháborítás miatt ne tudjanak feldobni!).

Szemetet kiönteni az ajtajuk elé, postaládájukat telepakolni macskasz--rral (büdösebb, mint a kutyáé), beleönteni egy kis tejet, ami más megromlott.

Valószínűleg a babakocsit nem viszik fel a lakásba, hanem lent tartják tárolóban, esetleg a folyosón. 1-2 plusz biciklilakat a kerekekre sosem árt! :D Aztán good luck anyukának elindulni a három gyerekkel.

De ha látod az utcán sétálni őket, néha egy-egy jól irányzott vízi bomba is jó ötlet, ha tudsz célozni. Vagy vízi pisztoly, amivel messzebbre tudsz lőni (figyelj rá, hogy ne vegyenek észre). Most ez 40 fokban még nem gond, de hidd el, ha már bejön a szeles, hideg idő, nem lesz nagy öröm szaladni haza a két csurom víz gyerekkel, vizes babakocsival.

Én nem keresném őket, hogy pakolják át a gyerekeket, mert úgysem fogják. Hangszigetelni sem lesznek hajlanók. De legalább meglesz a gyanúsítottjuk, hiszen te mentél oda emiatt problémázni...

2023. aug. 25. 16:38
 54/70 anonim ***** válasza:
65%

“Mint már írták, éjjel néha-néha átcsengetni, ha éppen nem hallasz cirkuszt.” stbstb.

Teljesen jó ötlet.. végülis ha végre kuss van, akkor nyugodtan verje fel a gyerekeket. :D Aztán ugyanúgy szívhatja a fogát a hangzavar miatt.

Másrészt nekünk pl. kamerás volt a lépcsőház, ha bárkinek bármi problémája akadt simán visszanézték a felvételeket…

Biztosan nem szükséges ennyire visszafejlődni, mint ahogy neked sikerült, kedves 53-mas.

2023. aug. 25. 16:55
 55/70 anonim ***** válasza:
28%
53# Mekkora egy ro.... vagy. Gondolod sose buknál le?:)Nehogy véletlen a félhomályba kiderüljön és kapnál pár jól irányzott pofont vagy épp fogak nélkül kullogsz haza... esetleg egy feljelentést. Tudod az emberek nem hülyék ám.:D Nehogy aztán te kelj arra,hogy kutyakaki van a kilincseden. Gyerektelen mit keres amúgy ebbe a kategóriába? Remélem neked soha nem lesz senkid ilyen mentalitással. Családosoknak se kell megalkudni mindig. :)
2023. aug. 25. 16:56
 56/70 anonim ***** válasza:
40%
53as..csak annyit mondok karma..ha ilyen ember vagy ezt is kapod vissza
2023. aug. 25. 17:03
 57/70 anonim ***** válasza:
47%

Én kertes házban élek, és itt az utcában is rendszeres a hangos zene, főleg így nyáron, volt mikor még hajnal 5-kor is ment, szembe szomszédban 3 gyerek üvölt nonstop, a szomszédnak elviselhetetlen néha a kutyája, állandóan megy a fűnyíró ilyenkor, átlósan most újítottak egy házat, egész nyáron ment a betonkeverő, a hátsó szomszéd meg karosszériázik, ott is mindig megy valami flex.

Viszont én nem hiszem, hogy mi sz*rtuk a spanyolviaszt, nem vergődöm, nem megyek át minden egyes szomszédhoz, hogy is tehetném? Nem a pusztában lakom, ha itt nem szokás ez a Magdi anyus stílus, társasházban pláne jobban kell alkalmazkodni.

Mégis mit hisz, aki oda költözik?

Itt a kertvárosban sincs síri csend, hát még egy panelházban.

Akinek nem tetszik valami, az próbálja a saját hatáskörében megoldani először (pl szigetelés), nem pedig ilyen balkáni primitív módszerekkel, hogy akkor majd én is így, na megállj csak.

Ha nem tudnám, hogy 2023 van, azt hinném 100 éves kérdés ez, és rosszindulatú vénasszony írta ki, meg páran, akik kommentelték a kárörvendő megjegyzéseiket.

2023. aug. 25. 17:38
 58/70 anonim ***** válasza:
74%
Igen persze, mindenki legyen toleráns a bőgőmasina kölykökkel, de amikor én hallgatok jó hangosan zenét, akkor már jön átkopogni az a szerencsétlen szomszéd. Hát nem érdekel, ha másnak lehet hangoskodni, akkor nekem is, napközben úgyse tudnak mit kezdeni vele, mert nincs csendháborítás.
2023. aug. 25. 19:31
 59/70 anonim ***** válasza:
70%

Társasház, ez ilyen.

Lehet, hogy őket elüldözitek, aztán beköltözik a 130 kilós, 2 méter magas cigó a barátnőjével… Aztán majd visszasírod a hajnal 1-es gyereksírásokat!

Ez kb olyan, hogy most te viseled el, aztán lehet, 3 év múlva neked lesz “bőgőmasinád” és ők hallgatják a sírást.

2023. aug. 25. 19:52
 60/70 anonim ***** válasza:
73%
58# Nálunk toleráns mindenki a másik felé. De itt összejárunk az idősebbekkel is,mindenki normális. Amikor pár hetes volt a lányunk és nyilván sírt éjjel,amikor éhes volt. Kellemetlenül éreztük magunkat,de azért mert nem akartuk,hogy más ne pihenjen,mivel normálisak. Nem szóltak,sőt minden alkalommal dumáltunk,cukiskodtak a lányunknak,volt aki azt mondta durva,hogy milyen pici de sose hallják sírni. Az is igaz,hogy itt vastag a fal,de biztos hallották,bár igyekeztünk hamar megnyugtatni. Szerencsére régóta alszik egész éjszaka,mostmár elmúlt egy éves. Viszont cserébe soha nem szóltunk a heti több bulinál,volt hogy akkor altattuk el,de kelt is fel rá,hogy énekeltek 8-an a szomszédba. A másik oldalt minden este nyávog a macska az erkélyen egész este szó szerint,a nő meg hajnalokig tv-zik úgy,hogy remeg a fal,volt hogy a hajnali szoptatásnál a trónok harcát hallgattam,mert úgy üvöltette 2-kor..és nem a babasírás miatt,mert egy, nem sírt,kettő, már gyerek előtt is ezt csinálta. Ennek ellenére ott a gyerekszoba,de amíg éjjel kelt a lányunk áthoztuk magunkhoz pont azért,mert erről az oldalról akkor még nem laktak és nem akartunk kellemetlenséget. Felettünk fuvola megy például. De itt mindenki toleráns a másikkal,ilyen normális környezetet nem láttam még. De például a belső udvarba se szoktam levinni a lányunk,mert hangoskodna és az időseket nem szeretném zavarni. Nem csapkodja a padlót a játékokkal,nem trappolunk. Nyilván azok érthetően zavaró dolgok lennének DE most ha sír a három gyerek ott,azon nem tudsz mit csinálni,megnyugtatni maximum. Viszont ha ilyen marha szomszédok volnának,mint itt egyik másik..na akkor én is úgy állnék hozzá. Oda-vissza kellene ennek működnie,mivel társasház,itt 0 csend soha nem lesz. 55# vagyok.
2023. aug. 25. 20:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!