Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
66%

34: egy darab gyerek is tud idegesítő lenni, kár ezért fújolni. Mi is laktunk panelban gyerekes család alatt, igen idegesítő volt a trappolása, de ez van. A társasházban mindenki alkalmazkodik a másikhoz. Én alkalmazkadom az üvöltő gyerekhez, a másik alkalmazkodik hogy hajnalban indulok dolgozni. Ennyi.

Ha valakit az élet zaja zavar, akkor lehet menni tanyára.

Tapasztalataim szerint akit minden is idegesít és egy pár hetes csecsemős családot kezd el szekalni, az ugyanazt műveli családi házban, ott a flex, a fűnyíró, az utcán elmeno autó zavarja, a tanyán meg a leszálló madár. Mindig mesélek hogy anno kertvárosi övezetben élve, mi gyerekként zavartuk a szemben lakókat, mert fociztunk és tollasoztunk. Na ugyanez a vén hülye csuzlival lövöldözte a madarakat, mert csiripelnek.

2023. aug. 25. 13:00
 32/70 anonim ***** válasza:
30%

Sírhat nyugodtan a gyerek, de akkor a Kérdező is gyakorolhasson nyugodtan hangszeren, minden délután, hétvégente pedig délelőtt és délután is. Fontos neki, akkor van lehetősége rá. Ugyanígy szeret barkácsolni, fúrni-faragni is otthon, a szobájában.

Éljen mindenki békességeb, alkalmazkodjanak a kedves szülők is a szomszédokhoz! 🥰

2023. aug. 25. 13:10
 33/70 anonim ***** válasza:
72%
34, egy gyerek is tud hatalmas ordítást csapni, szóval tök mindegy hányat szült. Ők örülnének a llegjobban ha csönd lenne.
2023. aug. 25. 13:17
 34/70 anonim ***** válasza:
67%

39, nagyon humoros vagy. Remélhetőleg melléd is költözik valaki, akinek szimplán nem tetszik a pofád, és éjjel nappal éli az életét ártatlanul.

Bizonyára ez a gyerekes család is a síró csecsemő hngjára élvez.

Amúgy millió oka lehet, hogy ilyen helyre költöznek. És ahogy említettem, egy darab gyerek is tud ordítani.

2023. aug. 25. 13:18
 35/70 anonim ***** válasza:
73%

Gyere hozzánk szomszédnak! Mi sajátban lakunk, és a kisfiam sosem sír éjjel, de még nappal sem, nyugis baba. Ellenben a szomszéd albérlők, két felnőtt, gyerektelen pár, na azok kiakasztóak. Hangosan bömbölő zene, tv, esténként, mikor altatnék, a gyerekszoba melletti szobában ordítoznak, csapkodnak. Részeg alkeszek...

Ja, egyszer meg hangosan dugtak... "Élmény" volt hajnali szoptatáskor hallgatni.

Szóval bár papírforma szerint a mi lakásunk lehetne a zajosabb, mert itt van pici gyerek, nem így van.

Nem tudsz mit csinálni, max tényleg cseréld fel a szobáid.

2023. aug. 25. 13:23
 36/70 anonim válasza:
37%

Tehát öten élnek egy kétszobás lakásban, mert (gondolom) nagyobbra nem telik, de az fel se merült bennük, hogy talán nem kéne 3 gyerek, most meg fogja be a pofáját az összes szomszéd, amikor 0-24-ben sivítás megy és nem lehet pihenni a gyerekektől. Sőt, még segítsenek is szegény anyukának, akinek 1. valszeg van egy férje, miért nem ő segít?; 2. senki nem nyomott pisztolyt a fejéhez, hogy szüljön hármat.

Hát nem. Kétgyerekes anyaként is azt mondom, hogy ez abszurd. Ahogy nekik joguk van beköltözni és élni az életüket akárhány gyerekkel, úgy mindenki másnak is joga van (lenne) a csendhez és a nyugalomhoz MINIMUM éjszaka. És nyilván a gyereket nem lehet lekapcsolni, ezt nagyon jól tudom én is, de ez nem a kérdező és nem a szomszédok problémája. Oldják meg a szülők. Mi is megoldottuk, soha senki nem is panaszkodott ránk.

2023. aug. 25. 13:25
 37/70 anonim ***** válasza:
75%

Írtad, hogy azzal, hogy beszélsz velük, az a célod, hogy a másik szobába aláássák a gyerekeket.

Kopogj át, (vigyél nekik valami sütit) és kérd meg őket nagyon szépen, hogy esetleg tudnának-e változtatni a lakás elrendezésén. A legrosszabb, ami történhet, hogy nemet mondanak.

2023. aug. 25. 13:34
 38/70 anonim ***** válasza:
48%

"szüljön hármat"

El se olvastátok, vagy fel sem fogjátok mit olvastok?

Ikrekről írt a kérdésben, tehát ő is csak kettőt "szült".

2023. aug. 25. 13:35
 39/70 anonim ***** válasza:
65%

Ha te lennél a szomszédom,és ilyen nagyképűen vázolnád a bajodat, nem hogy átköltöztetném a gyereket a másik szobába, hanem még direkt arra a falra tolnám az ágyát, amelyik veled közös.

Az én fiam hasfájós és refluxos is volt, 18:00/20:00-tól 22:00/00:00-ig ment az üvöltés, bármit csinálhattunk, ringattuk, sétáltunk vele a lakásban, sétáltunk vele kint, meggymag párnát raktunk a pocakjára, magamra kötöttem hordozókendővel, fehérzajt nyomtunk, semmi nem hatott. Volt, hogy 150-200 km-ert autóztunk, mert addig csendben volt.. Ja, és 3 óránként szintén üvöltött, mert éhes lett.Az összes idegszálunk kettéállt már a nap végére.. Ha egy ilyennel odajöttél volna hozzám, hogy zavar a gyerekem sírása, kb meg is fojtottalak volna, mert hidd el minket is megedzett, volt, hogy már én is csak sírni tudtam.. De ha a fejem tetején pörögtem volna se tudtam volna elhallgattatni, pedig én lettem volna a legboldogabb, ha sikerül.

Már 7 hónapos, de még most is 2-3 alkalommal kelünk éjszaka arra, hogy sír, mert éhes.. Utoljára 22 hetes terhesen aludtam át a teljes éjszakát, azóta sem. Pedig hidd el, szeretném.

2023. aug. 25. 13:37
 40/70 anonim ***** válasza:
100%

Elég f*s ramaty ház lehet az, ahol ennyire áthallatszik minden.

Nekem volt hegedű tanár szomszédom, meg kisgyerekes, kutyás stb is (albérletbe van kiadva a szomszéd lakás), és soha nem volt gond.

2023. aug. 25. 13:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!