Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
70%

Valóban kizárólag egy-egy "átordított éjszaka után az anyukának nem kötelező bemenni az egyik legnehezebb vizsgájára, amin a szemesztere múlik, nem említve, hogy még 8-10 órát tanulnia sem kell naponta horkolhat amikor a gyerekek alszanak"

:D

Ne érts félre, én jártam egyetemre (és munka mellett ráadásul, nem csak tanulgattam), méghozzá olyanra, ahol volt 2-3 durva gyilkos matekos tárgy, de az egyetemet elvégezni könnyebb volt ezerszer, mint a két gyerekemet napi szinten ellátni és életben tartani :D

Anyuka meg biztosan nem alszik nap közben, mert hàrom gyerekböl egy úgyis mindig fent van, és ha véletlenül nem, akkor is van elêg dolga, amit az alvásidejükben megcsináljon.

Bocsi, elhiszem, hogy zavaróak, de kicsit túlgondolod a saját fontosságod :D

2023. aug. 25. 12:11
 22/70 anonim ***** válasza:
30%

Abszolút megértem a helyzetet, mondom ezt úgy, hogy nekünk is van bömbölő masinàm.

Nagyon rossz lehet a hangszigetelés...

Ha a szomszédom egy ilyennel bekopogtatna és elmagyaráznà a helyzetét én full megérteném és próbálnék KÖZÖS megoldást találni. Pl.vegyünk szigetelő panelt a falakra, hívjunk szakembert rakassuk fel.

Megcseréljük a szobákat, de akkor segítsen cipekedni.

Az ilyen "ez van paraszt ód meg" típusú hozzáállást nem kedvelem egyedül.

2023. aug. 25. 12:18
 23/70 anonim ***** válasza:
72%

Szigetelhetsz te is nem őket zavarja,

Mikor nálunk megszületett a kicsi, a felnőtt fiam elment gyógyszertárba és vett füldugót.

2023. aug. 25. 12:18
 24/70 anonim válasza:
76%

Elolvastam minden választ.

Mi a másik oldalon voltunk: állandóan sírt a kicsi, hasfájós volt, refluxos is. Volt olyan nap, amikor hiába ringattam, tehettem bármit, órákig sírt. A kedves lakóközösség hadjáratba kezdett ellenünk. Először csak az állandó átmászkálás, aztán jöttek a szívatások.

Egy ilyen baba mellett pont ez kellett az idegeimnek. A férjem az asztalra csapott, hogy akkor itt volt elég. Volt egy kevés tartalékunk arra a 3 évre félretéve. A lakást pedig sürgősen eladtuk. Remélem, örülnek, hogy sikerült elűzni minket.

2023. aug. 25. 12:22
 25/70 anonim ***** válasza:
29%

De most őszintén, 27-es, csodálod?

Még a saját gyerekénél is megviseli ezt az embert, úgy, hogy otthon van... Szerinted neki dolgozik napi 6-10 órákat, hazamegy, arra kíváncsi, hogy bömböl éppen a gyereked?

2023. aug. 25. 12:32
 26/70 anonim ***** válasza:
77%
28-as, azért ne haragudj, de én biztos nem lettem volna képes "szivatni" egy családot, mert ordít az újszülött(!!!!!), bármilyen zavaró, egy 2-3 hónapos gyerekkel szemben azért legyen már tolerancia....
2023. aug. 25. 12:37
 27/70 anonim ***** válasza:
75%

Haha,ez a kérdés már volt,ahol ugyanez volt hogy költözzenek másik szobába,mert tanulsz,a gardróbot pedig nem alakítod át. Direkt vártam is,kijön e a hozzászólásokba részletként ez. Keresd ki,ha nem te voltál :) De gyanítom,hogy te és ordas nagy kamu,két full ugyanolyan sztori nincs. Unatkozol a sok tanulnivaló mellett vagy mi?

HA igaz,de kétlem. Majd ők eldöntik,hogy át tudnak e költözni,nem a szomszéd fogja. Ahogy te sem tudod megoldani úgy lehet ők sem. Elhiszem,hogy zavaróak,de majd biztos az egész lakókörnyezet utánad fog alkalmazkodni,mikor láthatóan neked se megy. Ez van,sajnos,majd megnőnek vagy akinek gondja van el lehet költözni. Ez nem olyan,mint a rádió,hogy kikapcsolod...

Olyan lehetsz mint az előző helyünkön a szomszéd. Tény és való a felső szomszéd ott hangos volt időnként,de ez ilyen,vékony falak. Erre a mi oldalsó szomszédunk átjött,hogy hallják a mi felső szomszédunk állandóan és elegük van,menjünk már fel mi is vele balhézni velük. De már akkor többször mesélte ezt. A vicc,hogy átjött hogy halljuk?Most is üvöltetik a zenét. Erre behívtuk,hogy ugyan nyissa már ki a fülét ugyan is odafent egész nap csend volt,otthon se volt a család...picit túltolta a nagy marha és az ajtót verte volna rájuk. Utána kiderült később,hogy nem is őket hallotta..

A rossz hír,hogy hívhatod a közös képviselőt,a rendőröket és az atya úristent is,fejedre is állhatsz,akkor sem tudsz mit csinálni. Ez nem csendháborítás. Azt meg hadd döntsék el ők,hogy náluk a másik szoba hálószoba,raktár,pince vagy milyen céllal van. Aki meg azt írja,hogy hangoskodj te is. Ja bocs sok értelme van, amikor pihenhetnél is haha. :D Ott a szülő megszokta,mellettem bombát is dobhattál volna attól én alszok,ha meg felkel a gyerek neked lesz szarabb,mert megint sírás lesz majd pedig utána órákon át,mivel nyűgösebb lesz. A szülő megszokta,bírni fogja..na és te? Mondom ezt anyaként úgy,hogy a minimálisra csökkentettük mindig a hangokat,engem is zavart volna ha más nem pihen,de amikor betegen sírt este,plusz orrszívás,akkor viszont nem tudod kikerülni. Ez van. Én is elviselem más baromságát,ami zavaró.

2023. aug. 25. 12:47
 28/70 anonim ***** válasza:
28%

Hát ne is haragudj de ezek 3 gyereket vállaltak egy TÁRSASHÁZBA.

Full lesz.rták, hogy esetleg nem biztos h ez a legmegfelelőbb környezet három kicsi gyereknek, akik még egész nap és éjjel ordítanak.

Erre az agyatlanságra már komolyan nem tudok mit mondani.

PONTOSAN tisztában voltak vele, hogy milyen egy gyerek, mennyit sír és mennyire nem alszik. De pont nem érdekelte őket.

Vártak volna, hogy ne kis korkülönbség legyen köztük és talán lenne idő és energia nevelni őket.

Nyilván a csecsemő sír, de azt csak pár hónapig kell kibírni (ha egészséges), három vadóc gyerek viszont még évekig üvölteni fog ha kell ha nem.

A szomszédok meg b.sszák meg és még szégyeljék is magukat, ha nem tudnak aludni.

Azért a gyerekeseknek sem kellene mindent megengedniük maguknak és még nekik álljon felljebb mindenért....

Mondom úgy h van nekem is egy kislányom.

2023. aug. 25. 12:47
 29/70 anonim ***** válasza:
86%
33# vagyok. 32# Ugyanez jutott nekem is eszembe haha. :D Ugyanez a sztori,minden ugyanaz volt. Kicsit sem troll.
2023. aug. 25. 12:48
 30/70 anonim ***** válasza:
88%
Még az is ugyanaz, hogy ő kipróbálta a szomszéddal, hogy ekkor és ekkor nem hallatszik.
2023. aug. 25. 12:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!