Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mivel közöljem a szomszédjaink...

Mivel közöljem a szomszédjainknak a zavaró babasírást, gyerekvisítást?

Figyelt kérdés

Nem olyan szomszéd vagyok, aki beleköt, ha másiknál megy a tv.

Kisebb társasházban élek június óta, eddig semmi gond. De aug. elejénél beköltözött egy 5 tagú család szomszédos épületbe, két ikerfiú és egy újszülött kislány. Nincs nyugalom, nem tudunk aludni.

Hiába más épület, a gyerekszoba + én hálószobám fala közös és minden ordításra felébredek. Egy szobában vannak (3-man), ha baba sír a többi is, oda-vissza. Alsó szomszédaikkal is társalogtam, szintén panaszkodtak. Hogy éjjel nincs alvás, ha ledőlnének aludni nappal, akkor meg rohangálás, sírás meg dobálózás játszadozás.

Megértem ilyen időszak de hektikus IT melóm van (home office, bár irodába bemegyek inkább, de 2-2 nap iroda majd home-office, nem az én döntésem), illetve esti felsőoktatás is. Ezekből kifolyólag. Bármilyen munkajellegű aktivitás mellett sem folytatható ez életvitel keretében; nincs alvás, hétvégén semmi pihenés. Esti képzésre, tanulni kéne, pihenni is. Ez elég nehéz így, hajnali 1 körül végre elalszom, de már 3 kor sírásá dominó. Visszaaltatás semmit nem ér, 6-7 körül algoritmus szerint kelnek.

Szomszédok is úgy gondolják, a gondom megoldódna, a gyerekek átkerülnek másik szobába, mert a lakásnak két szobája van, a másik nincs közel a hozzám. De nyilván nem kérhetem tegyék át a gyerekeket egy másik szobába....

Csak ez így szenvedés, a gyerekekért és a babákért sem rajongok, koránkelést utálom, illetve ha hajnalban sorozatban ordításra, sírásra felébresztenek.

Esetleg a közös képviselő bele tud ebbe szólni?

Kérjük meg, próbáljanak társasház gyűlésen a lakók velük beszélni?

Ahogy említettem, ezzel nem csak nekem van gondom.

2023. aug. 25. 11:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy meg az élet megkerülhetetlen zajait köteles a társasházban mindenkinek tűrnie.
2023. aug. 25. 11:37
 12/70 anonim ***** válasza:
66%

De egyáltalán miért akarod nekik elmondani?

Azt hiszed, ők nem tudják, hogy éjjelente sír a gyerekük?

Ha neked van csoda-módszered arra, hogy hogyan aludják át a gyerekek az éjszakát, akkor oszd meg a szülőkkel. Egyéb esetben csak a feszültséget szítod.

Elárulom: nincs ilyen módszer, mert ha lenne, akkor mindenki alkalmazná és egyetlen baba sem sírná át az éjszakát.

2023. aug. 25. 11:39
 13/70 anonim ***** válasza:
22%

Kicsinálnám őket, módszeresen, a többi szomszéddal karöltve.

Hajnal 1-kor végre elalszanak? Szuper, lehet menni nyomni a csengőt.

Délután csend van? Neked véletlenül poooont akkor kell az új képeket felfúrni a falra. Ha nem felújítasz, akkor éppen az új hobbidat, a zongorázást, dobolást, akármit, ami hangos, gyakorlod, közvetlenül a fal mellett (elég, ha egy nagyobb JBL-t odateszel és youtube-on keresel valami borzalmat).

2023. aug. 25. 11:44
 14/70 A kérdező kommentje:

A gyerekeket magukhoz lehetne tenni, szigeteljenek. Én csendet szeretnék, minimum éjszaka. Nekem a másik szoba meg van csinálva gardróbnak vagy tanulószobának mert estis vagyok. Tavasz végén-közepén fejezték be lakásom, nem fogom átalakíttatni újra miattuk. Így is rohadt drágák a felújítások.

Ők meg felújítás NÉLKÜL megoldhatnák.

2023. aug. 25. 11:53
 15/70 A kérdező kommentje:

7

Ezen én nem találok semmi nevetni valót, mikor már kb. 2 - 3 napja csak 3 - 4 órát alszok átlagban.

2023. aug. 25. 11:56
 16/70 anonim ***** válasza:
80%

Milyen eredményt vársz attól, hogy szólsz nekik? Hogy innentől nem sír fel a baba éjjelenként? Sajnos ez nem így működik.

Elhiszem, hogy ez nagyon zavaró neked és nehéz így élni, de a legtöbb, amit tehetsz, hogy saját hatáskörödön belül próbálod megoldani a problémát. Tudom, hogy most lett kész a kecód, és barom idegesítő, hogy neked kell változtatnod, de ha pihentető alvást szeretnék, akkor muszáj lesz változtatnod azon, hogy hol alszol. Illetve próbáld meg a füldugót.

2023. aug. 25. 12:00
 17/70 A kérdező kommentje:

15

Valóban kizárólag egy-egy átordított éjszaka után az anyukának nem kötelező bemenni az egyik legnehezebb vizsgájára, amin a szemesztere múlik, nem említve, hogy még 8-10 órát tanulnia sem kell naponta horkolhat amikor a gyerekek alszanak.

2023. aug. 25. 12:01
 18/70 anonim ***** válasza:
75%

A kérdező is önként vállalta, hogy társasházba megy, abból a pénzből mehetett volna tanyára vagy valami szoba konyhás családiba, ott senki se zavarta volna.

Tetszik vagy sem, az élet ezzel jár, biztos te is zavartál másokat, mikor csecsemő voltál. Én nem vagyok ilyen helyzetben, mert házunk van, de őszintén? Annyi mindent nekem is el kell fogadnom, mások cigifüstjét, azt, hogy a csókos jut a jó melóhoz, hogy mások póráz nélkül sétáltatják a kutyát és azok odaugranak összenyalmi, meg sorolhatnám, én meg akkor ezzel zavarok másokat, ez van. Az élet ilyen.

Szóval hiába közlöd velük, 3 kicsi gyereket úgysem tudnak csendben tartani, ha akarják, akkor sem.

2023. aug. 25. 12:08
 19/70 A kérdező kommentje:

17

A lakásuknak 2 szobájuk van. Talán át lehetne pakolni oda őket hogy kb. az összes szomszéd több mint felét ha nem egészét zavarná ez a nem csak engem zavaró elhelyezés?

Leteszteltük szomszédokkal, hogyha átrakjuk a hordozható hangszórómat közel max basszussal (ami egy gyereknek nehezen hiszem, hogy lenne...) + max hangerőre ami elég hangos, szinte semmit nem lehetett hallani. Ugyanígy van kialakítva az ő házuk is.

Most lett kész még fél éve sem a lakásom. Rohadt drága felújíttatni de ezt nem kell mondanom. Nekik meg nem is kéne, csak áthelyezni őket, még kicsik.

Miért nekem kell esetleg minőségi milliókat költenem hangszigetelésre amikor nekik csak pakolniuk kéne egyik szobából másikba?

2023. aug. 25. 12:08
 20/70 anonim ***** válasza:
69%
Élettel járó hangnak nevezik ezt. Ugyanennyire idegesítene falunk az éjszakai traktor járás, a hajnali allathangok stb. Fuldugo, vagy füles és hallgass zenét, nagy vagy már, old meg. A természetes hangok nem tehetnek arról, hogy léteznek.
2023. aug. 25. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!