Ilyen sokan vallják magukat magyarnak?
En nem tartom azt magyarnak aki nem tud magyarul.
Talalkoztam itt kint USA-ban olyanokkal akik mondtak hogy nagyszuleik magyarok voltak de ok nem tudnak magyarul, soha nem is jartak Magyarorszagon es valoszinuleg semmit nem tudnak a magyar kulturarol.
A census-on meg ugy nyilatkozol a szarmazasodrol ahogy akarsz, nem kell bizonyitani. Szoval barki vallhatja magat magyarnak vagy akarminek.
A 4 millio az olyan aki magyar szarmazasu de nem tudja vagy nem foglalkozik vele. Aki viszont magyar, tud is magyarul az biztos hogy censuson ezt beirta, en is beirtam. Szoval a 1,5 millioban benne van szinte az osszes magyarul beszlelo magyar es benne van nehany aki csak annak vallja magat de mar a neve sem magyar. Szoval szerintem olyan 700ezer-1 millio magyar lehet USA-ban aki tenylegesen tud magyarul es magyar allampolgar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!