Mit lehet kezdeni egy olyan lakóval, akinek a gyerekei úgy dübörögnek minden áldott nap, hogy az egész házban hallatszik?
Brutális belegondolni hogy az itteni 1-2 lepontozott érintett, akik nagy arccal osszák az észt hogy a gyerek az ilyen és zajos és mindenki más költözzen el, szóval hogy 1-1 ilyentől és a neveletlen hülye gyerekeiktől egész házak szenvedhetnek. Itt csak kiosszuk őket és lepontozzuk, de ezek a való életben is ott lesznek, hatalmas arccal és arroganciával kioktatva bárkit aki szólni merészel nekik, és ugyanúgy folytatva az elviselhetetlen zajongást, napról napra. Tényleg elég házanként 1-1 ilyen ember, és könnyen élhetetlenné válik rengeteg lakás. És sajnos mintha sokasodna mostanság ez a típus.
Nem örülök a válságnak és az egyre növekvő társadalmi agressziónak. Mostanság egyre többször pattannak el az emberek is, elég durva balhékat láttam az utóbbi hónapokban. Viszont amikor belegondolok hogy hamarosan odáig fajul a helyzet hogy az ilyen szülőket is jól lepofozzák majd a kevésbé higgadt és tőlük szenvedő lakótársak, olyankor egy kicsit kevésbé bánom ami manapság történik :)
“Az a válaszoló meg aztán különösen büszke lehet arra az állítólagos "megoldásra" hogy a gyerek alvásidejében direkt zajt csaptak a házban. Ezzel egyrészt bevallja, hogy annak a zajnak tényleg pusztán maga a zaj volt a célja, vagyis éppen ők azok akik megszegték a házirendet és birtokháborító módon viselkedtek”
Jaaa már mindent értek, tehát szerinted a gyerekek egészen nyugodtan vinnyoghatnak fejhangon, kismotorozhatnak, düböröghetnek, ugrálhatnak és alaphangon 3-4 szomszédot is zavarhatnak a nyugalmukban minden áldott nap hosszú órákon keresztül, de ha ezeknél a szomszédoknál többszöri kérlelés után betelik a pohár, akkor még az ők k.. anyjukat kb. Hagyjuk már.
Az én barátnőm és szomszédaik játszották ezt be és bármennyire hihetetlen számodra, de kora délután porszívózni vagy épp zenét hallgatni vagy csörömpölni az edényekkel a konyhában NEM ütközik semmiféle házirendbe/jogszabályba. :) És igen, büszkék is magukra, mivel anyucika azóta észrevette magát és rájött, hogy addig amíg ő nem változtat és amíg rendszeresen zavarják a szomszédokat, addig ne várja el, hogy más bármiben is tekintettel legyen rá vagy a neveletlen hülye gyerekeire. Egyetlen gyerekesnek sincs több joga a nyugodt élethez!
Egyébként sokan nem csak azért nem adják ki gyerekeseknek a lakást, mert nehezebb őket kirakni, hanem mert sokkal nagyobb eséllyel okoznak kárt a lakásban! Összefirkált fal/kanapé, össze-visszafestett parkettát, leszedett tapéta és még sorolhatnám holnap reggelig. Én sem adom ki gyerekesnek a lakást a fent felsorolt okok miatt, plusz jóban vagyok a szomszédokkal, nyugis, csendes lakóközösségről van szó, franc se költöztetne be oda kölköket, főleg ilyen a kérdésben szereplő neveletleneket, hogy aztán az egész ház őket hallja, csak mert “ő gyerek”….
“Ha visít a gyerek, akkor meg visít a gyerek és kész, tűröd csendesen vagy mehetsz tanyára.”
Álmodban maximum. Én szomszédom lennél ilyen mentalitással, a te és a nevetlen gyerekeid életének is minden percét megkeseríteném. Tudod mikor tűrném néma csendben, hogy egy tahó miatt szív 3-4-5-6 szomszéd vagy épp egy egész emelet, ami ha csak lakásonként 2 emberrel számolunk is 6-12 fő vagy még több. Tehát szerinted annak kellene tanyára mennie, aki be tud illeszkedni egy közösségbe és szükségtelenül nem zavar másokat, véletlen sem az, akinek a barom gyerekei nevelés híján úgy dübörögnek, mint a kérdésben szereplő szomszédé, hogy 2 emelettel feljebb is tisztán hallani. Hát azért álljon már meg a menet. Itt nem arról van szó, hogy a gyereknek néma csendben kell ülnie egy széken egész nap, de a fent leírt jelenség sem normális! Sem az, hogy bent a lakásban motoroznak vagy épp izomból ugrálnak, hogy az alattuk lévőre majd rászakad a mennyezet. Mindennek van egy határa. Úgyhogy nem, senkinek nem kell ezt néma csendben tűrnie, mint ahogy sokan nem is tűrik! Ha te pont letojod, hogy a gyereke(i)d folyamatosan és napi rendszerességgel zavarják a szomszédokat, akkor ne te kérd már ki magadnak, ha más is pont így áll hozzátok. Ezt érdemlitek, én sem fognám vissza magam egy pillanatig sem, aztán lehet majd kamillázni, hogy bizony nem esik mindenki hasra előtted, csak mert kitoltál magadból 1 (vagy több) pulyát.🤷🏻♀️
Időt kell szentelni a gyerekre, ha már volt annyi bátorság valakiben, hogy gyereket vállaljon erre a világra. Kalkulálni kell, hogy akármit is hoz az élet, időt kell áldozni a gyerekre. Ha naponta szánsz a gyerekre kellő időt és esélyt is adsz neki arra, hogy kiengedje a fáradt gőzt pontosan erre a célra épült játszótereken, akkor nyugodt marad a gyerek és fizikálisan (!) nem marad energiája arra, hogy soron kívül randalírozzon. Rendszer van az életében. Tudja, mikor minek, mikor, mennyi ideje van és azt is tudja, hogy mikor engedheti el magát. De ehhez bizony le kell vele fáradni - alkalmanként minimum egy órára - az ilyen célra épült játszótérre, - nem pedig kifogásokat kell gyártani.
Saját példám:
A jelenlétemben ütötte-vágta a gyerekeit a lányom és megrökönyödve töprengtem azon, hol, kitől tanulta ezt, - mert tőlem és a feleségemtől bizony nem - és ő is kifogásokkal bástyázta körbe magát, amikor megérdeklődtem tőle, hogy miért tesz így, illetve hová fog szerinte vezetni az, amit éppen tesz. -Az pedig alap volt, hogy felszólítottam arra, hogy a jelenlétemben ne bántsa a gyerekeket, őt sem bántottuk soha!
Nem fokoztam tovább a feszültséget, hanem pozitív példát mutattam:
Levittem az unokáimat - több, külön alkalommal is - egy-egy órára a játszótérre és ezt követően a saját anyjuk szájából hallottam, hogy kezelhetőek, nyugodtabbak lettek az unokák.
Nem csak felelőtlenül legyártani kell a gyereket, problémakezelő pajzsként használni, hanem foglalkozni is kell vele - és nem csak akkor, amikor az érdekünk kívánja így!
Sokan azt nem értik meg, hogy a gyerek egy 7/24-es felelősség, ill. elfoglaltság és igen is sok múlik azon, hogy milyen mintát nyújt a szülő számára. A szerencse a szerencsétlenségben az, hogy a legtöbb szülő kamatostól vissza is szokta kapni "életművétől" azt, amit gyerekkorában kapott a szüleitől, de nem kellene, hogy így legyen!
Akinek egészséges az önértékelése, az teljes mértékben tisztában van azzal, hogy tudna-e felelősen gondoskodni az utódjáról, tud-e életképes embert formálni belőle - és annak semmi értelme, hogy amennyiben nemleges a háttérkörülmények közül csak az egyikre is a válasz, erőltessük ezt a "minden áron szaporodást", - mert ez a legnagyobb felelőtlenség, amit csak elkövethet egy ember az élete folyamán.
Többet adunk a társadalomnak a kevesebb hasznossal, mint sok haszontalannal!
Nem kifogásokat kell gyártani, hanem felelősen gondoskodni a gyerekről, ha már bevállaljuk!
Amúgy az a durva, hogy ez a 0 % os hozzászóló azt hiszi, hogy mindenki szembe megy vele miközben egyedül ő megy szembe a forgalommal.
Azt mondja nekem érvkezdeményezés, aztán semmit sem tud ellenérvelni. Ez a kemény azért...
Annyit tudnék még kérdezni, hogy ha ezek miatt tiltják sokan ezt, akkor hogy lehet, hogy üres lakásokba se lehet állatot vinni plusz, ha a szerződésben ott van világosan a feltételek, hogy mikor rakhatnak ki mennyi idővel akkor hol a gond? Egyáltalán nem nehezebb kirakni egy családost egy normális szerződéssel...
Csak általában aki kiadja a lakását főleg, ha több van nem akar állandóan ezzel foglalkozni, hogy az albérlőikre folytonos panaszok vannak és mindig megy a hívás neki, hogy már megint ez van meg az van.
Az sem véletlen, hogy senki sem akar gyerekesek közelébe költözni, de az sem véletlen, hogy ahol normális család él ott meg nem zavaróbb egy gyerekes, mint egy nem gyerekes.
55 Úgy lehet, hogy az üres lakásba is féltik a tulajdonosok a berendezést, ugyanis az üres lakás se úgy üres hogy falak, nyilászárók oszt jónapot. Beépitett bútorzatot (pl konyha), gépeket, faburkolatot de még a tapétát meg a nyamvadt festett falat is féltik mindentől a tulajok, persze cserélni, felújitani nem akarnak lehetőleg semmit, aztán nem értik miért nem jönnek a megfelelő bérlők.
Ebből is látszik hogy totál naiv vagy koma. Megszűnt a szerződés és bele van irva hogy akkor ki kell költözni? És ha nem? Akkor mehetsz hatóságilag érvényesiteni a birtokhoz való jogodat, aytán ha esetleg ott a kisgyerek a lakásban akkor az nem lesz mindegy az eljárásban.
A pofozkodóknak meg a többi fotelból erős okostojásnak üzenem hogy ha csakis azért zajonganak hogy másokat, ideértve a gyerekes családot is, zavarjanak, akkor először is nekik gyűlik meg a bajuk a jegyzővel a birtokvédelem kapcsán, másodsorban pedig milliós sérelemdijjal és cselekménytől függően letöltendő szabadságvesztéssel számoljanak.
Koma, faszikám. Valami értelmesebbet nem tudsz? Nem értem minek okoskodik amúgy olyasvalaki, aki szemmel láthatóan éjsötét mindennemű jogszabályhoz, beszél itt zöldeket birtokvédelemről meg letöltendőről. 😂 Mutass már kérlek pár esetet, ahol bárkit is halál komolyan megbüntettek porszívózásért, lakásban való lendületesebb járkálásért, botmixerezésért, ajtó becsapásért vagy bármi hasonlóért. Még hogy birtokvédelem, jó ég. Úgy körbe röhögnének, öröm lenne nézni.
Nem, egy pofonért sem jár milliós sérelemdíj, pláne nem letöltendő, nemhogy azért, mert a szomszédnak nem tetszik, hogy felébreszted a kölkét pl a porszívóval. Meg ugye a pofont bizonyítani is kell ám, máskülönben egy állítás, egy tagadás, aztán mehet a pislogás, hogy a kutya nem foglalkozik vele.
Egyébként továbbra sem sikerült válaszolni: miért is gondolod azt, hogy a te (vagy hasonszőrű társaid kölykének) kölyködnek joga van másokat minden áldott nap, órák hosszat zavarni a nyugalmában - csak mert neked derogál azt megnevelni -, de ha a szomszéd veszi fel ugyanezt a leszarom stílust, akkor megy a picsogás meg birtokvédelemmel való fenyegetőzés? Hogy is van ez? Szánalmas, de tényleg.
Igen, ha ilyen tapló szomszédom lenne, mint amilyen te is vagy (mert a gyerek visítást azt szerinte néma csendben kell tűrni, hát hogyne) vagy a kérdésben szereplő egyed, aki magasról tesz arra, hogy 2 emelettel feljebb is az ő kölkét kell hallgatni, sőt szerinte kb ez a világ legtermészetesebb dolga, akkor hétszentség, hogy teljesen véletlenül pont a gyerek alvásidejében jutna eszembe porszívózni vagy más zajosabb házimunkát elvégezni vagy felfúrni a polcot stb. Aztán nekem jöhetnél sírni, hogy a szent gyerek felébred.. Úgy elhajtanálak, pislogni nem lenne időd. És ez mindennap így működne, egészen addig amíg, észre nem veszi magát az illető.
Mint írtam barátnőméknél ez tökéletesen működött, főleg hogy ők voltak felül. Mivel többszöri kérésre sem történt változás, onnantól már nem jártak papucsban, lent a sima járkálás is dübörgésnek hallatszódott, ha órákig üvöltött a gyerek, ők szépen bekapcsolták a zenét, a széket nem mindig emelték fel, sokszor húzták, szoba átrendezés/bútor tologatás, porszívózás és társai 12-14 között jutott eszükbe, amikor a kis szörnyetegek aludtak volna stb stb. Érdekes anyuka utána rájuk tudott szólni.. Nem gondolod, hogy téged meg a gyerekeidet majd mindenki tolerálja, plusz még a saját otthonukban is a ti napirendetek szerint fognak fél lábon állni. :D Álomvilágban élsz és óriásit tévedsz, ha azt képzeled bárkit is megakadályozhatsz a fent felsorolt tevékenységekben vagy hogy épp bárkit is érdekelni fog a nyavalygásod. Hajrá, menj jegyzőhöz birtokvédelem miatt, mert a szomszéd porszívózott/zenét hallgatott/fúrt/miegymás a gyereked alvás idejében vagy akkor amikor ti pihentetek volna, csak majd vigyél zsepit, hogy tudjanak mibe törölközni az ott dolgozók, miután könnyesre röhögték magukat.😆
Lényeg, hogy a 0% oddal és azzal, hogy senki sem ért egyet veled te nem vagy naív csak mindenki más rajtad kívül.
Bár érvet még mindig nem vonultattál fel te egyedül pedig már jó sok szót elpazaroltál itt.
Itt max te vagy fotelharcos, aki nem tudja feldolgozni, hogy biza nem fogja mindenki néma csendben tűrni az egész napos visítást meg őrületet, mint ahogy azt szerinted kellene és bármennyire is fáj, egy gyereknek és családjának sincs jogában állandóan zavarni a többi szomszédot a nyugalmában.
Te tűrjed nyugodtan, ha akarod, te bajod, másnak viszont nem kell.
És bizony, bíztatni is fogjuk az ilyen helyzetben levőket, hogy vegyék csak fel nyugodtan ők is a tapló stílust és őket se érdekelje egy pillanatig sem, hogy a szent gyermeket és szüleit mi zavarja. Van, akivel szép szóval nem lehet, csak ha “lesüllyedsz” a szintjére és ugyanúgy zavarod, ahogy azt ő teszi. Barátnőméknél is ez volt a megoldás, szóval ezek ismeretében még jó hogy inkább ezt a módszert javaslom ellenben a te “nagyszerű” tanácsoddal, miszerint ezt mindenkinek szép csendben tűrnie kell és kész. 🤷🏻♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!